Thursday, October 29, 2009

:: Lima Tanda Korang Telah Terlalu Lama Single - 4 Boys only ::

mukadimah dlu: Menjadi seorang yang single memang sangat seronok. Anda bebas melakukan apa saja, pergi mana nak pergi, senang kata lantak korang lah nak buat apa-apa pun. Tetapi mempunyai kebebasan seumpama ini akan merubah lelaki, biasanya bukan perubahan yang baik. Tabiat buruk seorang bujang akan segera menjadi kebiasaan dan kau akan kehilangan motivasi atau lebih teruk lagi ketajaman akal kau. Menjadi single terlalu lama adalah kitaran menurun yang menjadikan seorang lelaki itu sedih dan keseorangan.


Perasan semua awek suka pada kau – Bila awek lalu sebelah dan senyum kat korang mulalah perasan diri hensem, ego pon membuak-buak. Walaubagaimanapun, menjadi single untuk masa yang terlalu lama ini membuat kamu terlalu konfiden. Kau ingat awek tadi senyum sebab korang memang hensem, tapi cuma gelakkan gaya selekeh korang atau cebis cili yang terlekat dicelah digigi korang masa makan tengah hari tadi. :roll:
Membina tabiat makan yang tidak elok – Sangat susah untuk seseorang itu untuk memasak dan adalah sangat mudah untuk terikut gaya makan orang bujang yang kurang sihat dan kadang-kadang menjijikkan. Jika dapur korang penuh dengan Mee Maggi atau lain-lain makanan segera sahlah korang dah lama single. Ataupun korang asyik makan kat luar je.

Korang banyak sangat main games – Counterstrike? DOTA? FIFA 2009? Semuanya termasuk dalam senarai. Mengisi masa lapang korang dengan bermain games adalah salah satu pilihan baik. Termasuklah games kat Facebook tuh. Mungkin bila korang dah ada awek nanti korang dah tak mahu main games lagi. Tapi kalau main games berjam-jam sampai ke pagi adalah tak elok untuk tubuh badan dan minda korang dan rosakkan peluang korang nak berawek. Siang dah tidur, malam main games, bila nak usha perempuan?

Korang meluahkan perasaan dekat perempuan – Apa lagi tanda yang korang telah terlalu lama single? korang menjawab pertanyaan kecil kawan perempuan korang seperti “Camne life skang?” dengan bebelan emosi panjang mengenai hidup single korang yang keseorangan. Makcik tukang cuci pun tahu kesian kat kau yang sedang desperate nak berawek.

Korang mula stalk awek lama kau – Terima kasih kepada Internet, ringkasan hidup hampir setiap orang mudah dicari hanya dengan meng-Google nama mereka. Disuatu lewat tengah malam korang sedang menaip nama ex-girlfriend’s korang di kotak pencarian demi nak usha-usha apa dia tengah buat dengan harapan bunga cinta berputik kembali. Terbaru, dengan adanya Facebook dan Friendster lagi senanglah korang nak buat kerja stalking nie. Hey hey sudahlah, pergilah lepak mana-mana usha perempuan lain.


~hahaha~
Read More »

:: sekadar nasihat untuk kaum hawa ::

# Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkan kata-kata kebaikan.

# Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai.


# Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, berbagilah makanan dengan mereka yang kelaparan.

# Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari.

# Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian. Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain, perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni.

# Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah senantiasa, jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terulur.

# Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri, dan satu lagi untuk menolong orang lain.

# Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakannya, bukan pada bentuk tubuhnya, atau cara dia menyisir rambutnya.

# Kecantikan wanita terdapat pada matanya, cara dia memandang dunia. Kerana di matanyalah terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.

# Kecantikan wanita, bukan pada kehalusan wajahnya, tetapi kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta yang dia berikan dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.


~xxx~
Read More »

Friday, October 23, 2009

:: 10 tips utk melupakan kekasih hati ::

haha..spe la yg putos chenta kt lua tuh eks..
emmm..
haaa..si birthday boy si shahril samad..hakhak..
yeker?? bile ko putos chenta??
haha..
disebabkn ari neh b'day ko..
ak coretkn artikel neh utk ko..
so manfaatkn la eks..hehe~~


1. Anda tulislah sepuluh pucuk surat dan anda poskan kt diri anda sendiri, pastu balas balik semua surat2 tuh..lakukan setiap hari, 3 hari sekali..

2. jauhkan diri anda dari filem2 hindustan dan juga drama2 swasta yang tangkap raung..

3. join ruangan kenalan di ruangan majalah atau pon join chat room kt YM ataupon buat sesi perkenalan di tepi2 jalan..bukak la warong khas untuk sesi interview tuh..ala..bunga bukan sekuntum..kumbang lak berlambak lagi..

4. Buat perusahaan haiwan ternakan..menternak itik ker..nanti bila itik dah bertambah..pasti luper kt pasangan korang tuh..sebab terlalu sebok menjaga itik gembo2 tuh..

5. Sibukkan diri dengan bekerja. bantai overtime banyak2..bila da dpt duit berjuta2 nanti..carik jer yg lain..kahwin terus. senang hidup tak payah susah2 peningkan kepala..

6. Pi ngadap cermin yang sememangnya setia dengan anda..buat la lawak giler yang tak masuk akal. lepas tuh gelak la sendirik..

7. ulang perbuatan tuh sampai 3 kali. ikot taw...

8. kalo still teringat lagi tuh, anda pi carik tangga. ala, carik je kat mana2 rumah atau bangunan yang terdekat ataupun bangunan on construction ke..buat2 la terjatuh dari tangga sampai terus hilang ingatan. nescaya ler, anda terus melupakan pasangan anda tuh. dengan diri sendiri pon anda takkan ingat lagi..

9. kalo ingatan anda masih ada, pi je rumah jiran sebelah pinjam tukul..klo ada benda lagi keras lgi bagus. lepas tuh buat ler tak tahu sambil ketuk kepala sendiri sampai hilang ingatan..

p/s: klo susah sangat hantukkan kepala je kt dinding rumah tuh..buat ler sampai bosan dengan hantukan tuh..klo buleh sampai anda pengsan..

10. Gantung gambar si dia kat dinding rumah..kutuk, karate, gusti, gigit, maman, telan..buatla ape2 pn sampai anda puas ati dengan tindakan anda..


~~larikkkkk~~
Read More »

Wednesday, October 14, 2009

♥♥ Dinner Nite ♥♥

venue : Hotel Royale Bintang
date: 10 October 2009
time: 8pm-11pm




mkn: mcm2..haha..plg ak suker salad n thousand island..yum yummm..

:: xtvt ::
..silat pmbukaan oleh jah n ecah..
..wakenabeb..
..akustic lala group yg si wan dok feel sorg2 kt stage..
..mawar hitam yg dok mnari zapin..
..hot chick yg prasan hot dok jai ho..
n etc

mcm2 happen dat nite..ak ade jgk yg xpuas ati sket..myb ade org sabotage ke ape..xpe la..da puas ak mrh mlm tuh..rse cm nk nngis pon ader..tp xpela..yg pntg mlm tuh bjaye jgk..sume pon ak tgk hepi jer..xde gado2..ehemm..

havoc mse sesi bgmbar..bising yg amat..hukhuk..





:: kami berempat ::

seda xseda da stahun kami sume dok mndaki bnjaran titiwangsa..pikah yg ingtkn..huhu..
mmg xbley luper dlm ingatan..




setelah 4thn bersama (lbey krgla)..
dgn penuh suka n duka..
byk tragedi yg blaku dlm hidupku..


life must go on..

:: praktikum!!! ::

jadilah seorang pendidik yg hepi2 oways..haha..
yg sempoi mcm aku..

bule x..ngee~


Read More »

Wednesday, October 07, 2009

♥♥ hepi birthday to me..6 oct ♥♥

haha..mcm2 yg tjadi ari neh..ak pon xsgke jgk..haha..
yela..ptg tdi ader prktis menari 4 dinner dis saturday at park royale bintang hotel (yeke..hehe)..
dlm syok2 menari tuh tbe2 kak eda lesap..
ak tny la kak eda g mne..nadia ckp g tnds..huh..(kena tipuuu)
bile nmpk kak da kt sebalik tembok ak pon tegor la..

skali daaa...

MyHotComments.com

jah mari bwk kek b'day....



hakhak..
lari tros ak mse tuh..
tkezutt..
haha~

ak xbley blah diorg neh..upenye da rncg cuma ak jer yg xsedaa...
haiyakk!!
patot la si nad bwk kamera..plek jgk ak bakpenye bwk camera kn..
xkn la nk film ktorg menari sje2..
upenye..waakena beb!!

ishk3..

di sini sye ucapkn trima kasih kpd mastermind aka tok dalang iaitu jah..ishk3..sanggup ulang balik umah amik pggan..susahkn jah ajer..huhu..kpd tok batin (hakhak) nadiah yg tbe2 bwk kamera n mghalang ak dr prbncangan diorg..ishk3..pd org tgh iaitu kak eda..reporter si ain..n ahli2 lelap bell..didie..tengkiu very2 much la..hakhak..


MyHotComments.com

bru tdi ak tgk balik video party suprise ak tuh..kelakar la plak..oohh..xbley upload di sini ya..maluu..byk adegan seksi2 di situ..haha..spe yg nk tgk mai dtg umah ak..(klo rajenn)..hakhak..

sekian jutaan terima kasih kepada sume kwn2 skola yg wish n susah pyh drop wish kt wall fb aku tuh..tengkiu2..

da2..smbg wt thesis..ishk3..
Read More »

Sunday, October 04, 2009

:: updated ::

lps rye neh rse cm mls jer nk update blog..haha..
thesis pn nth kemane..da pening2 da..
test kinetik pgi tdi pon cm haruuu..huhuu..
tggu test koordinat plak 2 mggu lgi...
nth ape nk jdi nehh..aiyak..
tp tdi ptg besh mkn umah as yg sedap2 sprti biasa..
sok plak praktis tarian wpon kakiku xbaik dr seliuh..hentam kromo jer..

ari selasa neh birthday aku..
..huh..
xde beza pon..cuma umur je yg da mningkat..
cuma da nk msuk 22 thn..ishk3..

lnkli la citer psl raye n all bout cuti ari tuh..pic dlm hp xdpt upload kt lappy..
*sighh*

..c u soon..


p/s: ak xpenah smbt birthday..dr kecik smpai la da besa gajah neh..cedey la plak..haha..

Read More »
Copyright © 2008-2016 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®