Monday, April 23, 2012

PERMOHONAN KEMASUKAN BAGI PROGRAM SARJANA DAN DOKTOR FALSAFAH


Permohonan kemasukan bagi program Sarjana dan Doktor Falsafah. Sila patuhi arahan dan panduan pengisian secara atas talian ini bagi mengelakkan sebarang kesulitan. Sila klik :

sila klik untuk melihat program yang ditawarkan : Iklan Kemasukan Program Pasca Siswzah

Nota : No Pin BITARA ID boleh didapati di Kaunter Perkhidmatan Bank Simpanan Nasional (BSN) atau melalui Auto Teller Machine (ATM) BSN (pemegang kad BSN sahaja) dengan harga RM 26.
Sekian, harap maklum. Terima kasih.

Sebarang pertanyaan sila hubungi 05-4505480/5482 atau 5494.
***************************************
Ibu Kandung Suluh Budiman!
rindu nak nyanyi lagu UPSI!
*oppss!*

okeh..iklan master dah keluar..
tapi tengah berfikir lagi..
nak ambil master ke?
cam ne nie..berbelah bagi la..huhu~

*ambil master lepas kawen la! ;p*
Read More »

Friday, April 20, 2012

diakah jodohku?


Ya Allah, 
sekiranya dia adalah jodohku,
Kau kuatkan lah ikatan jodoh kami.
sekiranya dia bukan jodohku, 
maka Kau temukan lah aku dengan yang lebih baik untukku

Allahumma Ameen,
Allahumma Ameen,
Allahumma Ameen.

doa bertemu jodoh (untuk wanita)


**************************************************
he's cute~
he's sweety~
he's lovely~
he's adorable~
he's very funny~
little bit 'pemarah'..tapi cute! ;p

i think i'm in love with him~
<3
i hope this is the true one.. (amin)
when i already give up to find my other heart..
but when he comes to my life..my life changes~
i always smiling..
even at the school..
in front of my student..(i'm being crazy!)

i'm not a choosy but i choose him~
eventhou this is a long distance relationship..
insyaAllah i always be with u !

(*blush2*)

sayang..if u read this..dun ask me..
*malu*
but this is my true feeling towards u!
Read More »

Wednesday, April 11, 2012

Facebook Messenger

sekarang nie da panas tentang gegaran gempa tsunami di Acheh..
baik di semua laman sosial..
and akan tiba di Goergetown dan Port Dickson pada malam ini..
berdoa dan tawakal banyak2 pada Allah swt..
harap2 tiada apa2 yang akan berlaku..insyaAllah..

okeh..cik balqis tetap teruskan dengan update hari ini..
walaupun penat baru balek dari sekolah..
siapkan budak2 kawad kaki kadet polis peringkat daerah minggu depan..
(tak rasa cuti pun..rasa nak nangis je..huhu!)

**************************************************************************

satu software yang baru..facebook messenger untuk window..
benda nie cik balqis pakai dah di handphone..
so bila ada untuk window..
best la sikit..tak perlu bukak browser dah!

untuk install sila klik link di bawah:



semoga mencuba!

Read More »

Monday, April 02, 2012

Zombie Food Pyramid

while searching a photo about food pyramid for human..
suddenly i found a food pyramid for zombie..
*laugh!*
so..for those "zombie" student in my school..
please follow this serving hokeyy..
surely uolss will get A for all the papers..
haha! 

*tetibe speaking..buang tebiat!*

Read More »

Sunday, April 01, 2012

Biasiswa Perguruan Persekutuan Program Ijazah Pertama (Pendidikan) Di Institusi Pengajian Tinggi Awam


sesiapa yang ingin menyambung ke peringkat Ijazah
dalam bidang perguruan..
tapi takde sumber kewangan? tak nak apply PTPTN dah?
boleh la apply biasiswa nie..
tak payah uolss runsing pasal perbelanjaan nanti kan..
hehe..

ada syarat2 memohon..iaitu:

*calon mestilah berwarganegara Malaysia*

*umur calon tak lebih dari 25 tahun pada 1 Januari 2012*

*calon memiliki Sijil Penuh bagi SPM untuk melayakkan lantikan ke perkhidmatan awam termasuk kepujian dalam Bahasa Melayu dan Ujian Lisan pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan*

*calon telah menerima surat tawaran kemasukan ke Institusi Pengajian Tinggi Awam bagi mengikuti Program Ijazah Pertama dalam bidang Pendidikan kemasukan November / Disember 2010 / 2011 atau semester 1 2011/2012*

*calon perlu mendapat sekurang2nya PNGK 3.5 ke atas bagi keputusan peperiksaan semester terkini untuk memohon*

*calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk menduduki Ujian Inventori Sahsiah Keguruan (INSAK). calon yang lulus INSAK akan dipanggil untuk temuduga*

*calon yang berjaya ditawarkan biasiswa KPM perlu melepaskan tajaan sedia ada*

*Pegawai Perkhidmatan Pendidikan tidak layak memohon*

permohonan akan dibuka pada 2 April 2012 dan ditutup pada 30 April 2012

nak biasiswa nie? isi secara online di link kat bawah nie:


gud luck! (^_^)

Read More »
Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®