Friday, August 10, 2012

Cuti Berganti Persekolahan Sempena Hari Raya Aidil Fitri Tahun 2012

Mesyuarat Jemaah Menteri pada 8 Ogos 2012 telah bersetuju supaya 16 dan 17 Ogos 2012 ditetapkan sebagai cuti berganti persekolahan sempena sambutan Hari Raya Aidil Fitri tahun 2012 yang dijangkakan jatuh pada hari Ahad, 19 Ogos 2012. Dengan ini semua pihak mempunyai tempoh masa yang mencukupi bagi merancang perjalanan pulang dan seterusnya dapat mengurangkan kesesakan jalan raya.


KPM dengan ini memberi kebenaran kepada sekolah-sekolah untuk memohon cuti berganti melalui Pendaftar masing-masing untuk kelulusan melalui Surat Siaran Kementerian Pelajaran Malaysia Bilangan 26 Tahun 2012 bertarikh 9 Ogos 2012. Bagi tujuan penyelarasan, pihak KPM mencadangkan supaya cuti berganti persekolahan pada 16 Ogos 2012 digantikan pada hari Sabtu, 8 September 2012 manakala cuti berganti persekolahan pada 17 Ogos 2012 digantikan pada hari Sabtu, 22 September 2012. 


Pihak sekolah hendaklah melaksanakan pengajaran dan pembelajaran sepenuhnya pada hari Sabtu berkenaan sebagai hari ganti persekolahan mengikut jadual waktu hari yang terlibat dengan hari cuti berganti tersebut.

Unit Komunikasi Korporat
Kementerian Pelajaran Malaysia



***********************************************************************
ini adalah berita gembira..boleh la balik awal! (n_n)v
Read More »

Wednesday, August 08, 2012

London 2012 Olympic: Google Basketball

hari nie google buat game doodles basketball ataupun dikenali sebagai bola keranjang
search www.google.com je


cik balqis dapat score 36 jer? anda dapat berapa? XD

Read More »

Tuesday, August 07, 2012

London 2012 Olympic: Google Hurdles


sekarang nie sedang hangat sukan olimpik bertaraf antarabangsa iaitu
London 2012 Olympic yang berlangsung dari 27 Julai sehingga 12 Ogos 2012
dan hari ini adalah hari ke sebelas yer..



seperti gambar di atas, kedudukan Olimpik yang sedang leader sekarang nie ialah China diikuti oleh US dan Britain..dan Malaysia berada di tempat yang ke 53 disebabkan kemenangan Datok Lee Chong Wei dalam acara badminton yang meraih pingat Perak..

okey..yang stress kerja tu kan..or yang tengah free tuu..jom main google hurdles..
kat mane? taip je www.google.com


dapat 16.2 s je..nampak sangat la jari dah lama tak exercise..haha! XD

Read More »

Wednesday, August 01, 2012

1st GiveAway Cik Balqis



cik balqis nak try buat 1st Giveaway untuk blog ceriteracinta nie..dah 4 tahun blog nie beroperasi..bulan Ogos 2012 dah masuk 5 tahun..tapi tak pernah buat ape2 contest untuk blog cik balqis kan.. (^_^)

so untuk 1st giveaway nie cik balqis buat hadiah simple2 jer..nak dapatkan sponsor pun tak tahu dari siapa kan..hehe!hadiah cik balqis takde la gempak macam blog lain..
tapi sekadar sumbangan pada follower2 cik balqis yang support blog cik balqis selama ini kan..ape salahnye (^o^)v

cik balqis mencari Top Referral atau referral yang paling tertinggi untuk memenangi hadiah special dari cik balqis..top referral tu cik balqis tengok kat Nuffnang je la yer!
senang~ ;p so ikut kreativiti anda la nak promote banner cik balqis ye~



hadiah untuk 1st and 2nd Top Referral ialah:







sangat cute kan! itu adalah lampu yer..table lamp or desk lamp..bukan mug..bukan tabung..tapi kalau uolss nak renovate boleh jer..tanggal je lampu kt dalam tuh XD 
so hadiah tu either 1 la ye..takkan bagi dua plak..hehe!

*updated*
1st Top Referral mendapat extra gift yang disponsor oleh Mistine Corp.

*klik pada gambar untuk penjelasan lebih lanjut mengenai produk*

craft dari farachew! untuk 3 blogger yang menjadi Top Referral~

so, top referral dapat hadiah di atas..the other peserta cik balqis pilih 8 blogger bertuah 
untuk mendapat top up sebanyak RM 10..kira saguhati la ye..blogger bertuah ini dipilih melalui random.org ^^ kalau ada sponsor lain nanti cik balqis boleh update ye..

cara nak sertai:

1. mesti jadi follower blog cik balqis la..
senang ada update terbaru nanti boleh korang tau kan..

2. mesti like fanpage blog cik balqis..

3. mesti like gambar cik balqis..

4. mesti like fb sponsor #1 GA

5. mesti follow and like sponsor #2 GA

6. mesti follow sponsor #3
blog yana

7. buat entry mengenai 1st GA cik balqis..
tajuk entry anda ialah: "1st GiveAway Cik Balqis"
then sila tepek banner GA cik balqis di atas di entry anda..then banner tu buat link ke entry nie ye..supaya referral anda dicatat oleh Mr Nuffnang nanti..kalau tak letak link..url korang tak naik! ;p akhir entry anda kena ada: GA ini juga ditaja oleh broblogger.net 

8. sila tinggalkan url anda di ruangan komen di bawah untuk disemak ;p

tarikh tutup: 1 Ogos 2012
bagi sebulan jela..sempena 5th Anniversary blog (^^)v

p/s: Tips untuk menang~
*promote link atau banner cik balqis pada pengunjung untuk klik dari blog anda*
*letak banner cik balqis di blog anda - cth: di sidebar*
*buat sticky post*

so, gud luck pada semua blogger yang tersayang!
*(n_n)v

*updated baru yg berwarna hijau*



senarai nama peserta [CLICK]
Read More »
Copyright © 2008-2016 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®