Wednesday, February 27, 2013

Wordless Wednesday # 12 : 11 Tabiat Lelaki Malas

11 tabiat Lelaki MALAS




Read More »

Tuesday, February 26, 2013

Keburukan makan Kuaci


ade ke keburukan makan kuaci? hahahaha..

hari nie Qis ada kerja di Kompleks Belia dan Sukan Paroi mengelola Pertandingan Tenis Peringkat Negeri 2013. sorang kawan Qis yang namanya tidak mahu dikenali cerita la kat kami. masa tu tengah sedap2 makan kuaci. then ada la seorang cikgu lelaki nie tegur la kawan Qis nie.

cikgu lelaki: cikgu, perempuan tak baik makan kuaci banyak2
kawan Qis: *pandang muka cikgu tu buat muka toya* masa nie kawan Qis fikir maybe cikgu nie nak bagitahu ada masalah dalaman wanita kut kalau makan kuaci.
cikgu lelaki: kalau makan kuaci banyak2 nanti ulat banyak dalam perut. nanti balik rumah mesti punggung rasa gatal2..tergaru2 la tidur malam nie
kawan Qis: $%&**$%

bila kawan Qis cerita tu memang ketawa terbahak3 laa..haha. perlu ke mention gatal punggung siap garu2 depan semua orang? malu la weii..kalau Qis mesti malu beb! cait!

sebenarnya cikgu lelaki tu melawak jer. makan kuaci nie banyak jugak khasiatnya dan banyak keburukannya.

masa Qis makan tadi terfikir jugak keburukannya.

1. kalau makan kuaci, bila bukak kulit kuaci tu mesti letak merata2 bersepah2..sakit mata tengok! betul tak? hahahaha..
2. kadang2 makan kuaci tu terselit kat celah gigi. kan payah tu nak keluarkan sisa2 tu. so, terus jadi tak selesa..kan kan kan? hehe!
3. bila makan tu, kita boleh jadi lalai. kerja kadang2 tak siap sebab asyik sangat melayan makan kuaci..macam tadi laa..asyik makan je terlupa nak kemas2. keh3 :P

sekian keburukan makan kuaci dari cik balqis :P

p/s: mr.stranger suka panggil cikgu balqis..sweet plakk 


Read More »

Friday, February 22, 2013

Kenangan lama zaman muda-muda dahulu kala

tajuk tak boleh blah! XD

tadi Shahril upload gambar zaman masa kami muda2 dulu. oh..sangat nostalgia!



sedar tak sedar kami dah berkawan selama 9 tahun. agak lama kan? kalau couple neh da boleh kawen suda..hihi! Qis mula berkawan dengan mereka sejak Tingkatan 4..masa tu akhir tahun Qis pindah ke PD n masuk ke Sekolah Tinggi Port Dickson ataupun dikenali sebagai High School PD. so, lagi rapat masa Tingkatan 5 la. masa tu memang rapat dengan Rose Nadia, Paan dan Shahril. then, datang Hariri masuk dalam kelas kami. 

Hariri nie kira penyelamat Qis dulu..Qis xsuka kelas english *tak tahu nape*. then, bila ade kerja grammer n literature yang pelik3 Qis tiru je jawapan si hariri nie..die terer english. hebatt! haha! seorang adik *sebab muda setahun dari kami* yang sengal2 jugak. muka nampak je jenis yang serius padahal suka merapu entah hapa3..haha!

Rose plak jenis yang sentiasa dengan Qis kat sekolah. dia jela peneman sejati sehingga tamat persekolahan. ingat lagi bila rose bawak henpon ke sekolah, Qis la tukang menjahanamkan henpon beliau. main game tak henti2. maklumlah masa tu guna henpon cikai je. tak canggih mana pun..hehe! 

si Shahril plak budak paling selenge..gila..sewel! *kan aku da kutuk ko neh! haha!*. dia suka mengusik Qis, mengacau, mula la main tarik3 ke sana ke mari. sampai sekarang kalau jumpa si mamat sengal nie mesti riuh. ada je benda nak buat gaduh! macam tak boleh jumpa lahh..sangat bahaya okeh..boleh berperang. haha! 

Paan pulak? takde pulak gambar beliau ye. *ko kan tak suka bergambar dulu..tukang ambil gambar je keje ko sampai la sekarang*. dia seorang yg jenis hepi go-laki..suka kutuk2 aku kan? paan pun jenis sengal2 jugak..hampeh! haha. now dia seorang photographer..dah ada studio sendiri kat PD. sape nak guna khidmat dia contact2 la den :P

Fendi pulak? hahaha..dia dulu zaman sekolah sangat la pendiam. tak pernah bersuara. nak bersembang punyala payah! malu2 nak cakap dengan Qis. kunun! haha! tapi lepas habis sekolah baru laa berani bersembang2 bagai. hape la! :P but now he is already married. so jangan verangan ye nak tackle..bakal papa nie :)

aku? hahaha..dahulunya seorang yang pendiam dah bertukar menjadi mulut paling becok..keh3! maafkan saya wahai kawan2. mulut saya dah renovate. haha! and dulu kuruss je den kan? slim solid gitu..sekarang? jangan cakap! diam2 je! hahahaha XD

walaupun kita jarang berjumpa, jarang bersosial, jarang bertentang mata beramah mesra, selalu bertelingkah merapu meraban. macam2 benda kita dah lalui, gaduh2 berdendam bercinta2 admire2 suke2 dalam diam tuh sume benda biase tapi kita tetap kawan baik sampai bila2..akan menjadi sweet moment dalam hidupku..

best friend forever! InsyaAllah :)
*padahal korang dok whatsapp korang kutuk2 aku kan? takpe..dimaafkan..haha!*

kepada Shahril, Paan, Rose, Hariri, Fendi, Azlan, Hidayah, Shikin n Aziana
* saya sayang awak semua *
*mati la kalau depa baca neh..kaw2 kena bahan. korang dah baca sila senyap2 okeh..tak payah nak heboh3 kutuk3 aku..hahaha*




Read More »

Thursday, February 21, 2013

Pindaan Tarikh Cuti Berganti Tahun Baru Cina


surat siaran [link]

seperti surat siaran di atas, sekolah ganti untuk perayaan tahun baru cina bertukar lagi dari 9 Mac 2013 ke 16 Mac 2013 pada hari sabtu juga. 

so, Mr.Stranger pelis be alert ye! :)


Read More »

Wednesday, February 20, 2013

Wordless Wednesday # 10 : Cermin Mata Ajaib


~lol~

p/s: nak kahwin jugakk! XD

Read More »

Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender (LGBT)

tetiba Qis terasa nak bercerita mengenai tajuk nie..padahal isu nie da popular pada tahun lepas..apesal ek? haha..cik Qis slow betol :P

sebelum tu Qis mintak tolong pada Mr.Google untuk mengetahui istilah2 ini:

  1. Transgender: Lelaki yang tingkah lakunya seperti wanita dan wanita yang tingkah lakunya seperti lelaki.
  2. Tranvestit: Lelaki yang berpenampilan seperti wanita dan wanita yang berpenampilan seperti lelaki.
  3. Transeksual: Lelaki yang merasakan dia seorang wanita dan wanita yang merasakan dia seorang lelaki. Ada yang membuktikan perasaan itu dengan melakukan pembedahan bagi menukar alat kelamin.
  4. Homoseksual: Orang yang melakukan hubungan seksual dengan jantina sejenisnya. Lelaki yang membuat hubungan seks dengan lelaki disebut sebagai Gay manakala wanita yang membuat hubungan seks dengan wanita disebut Lesbian. Lawannya ialah Heteroseksual, iaitu lelaki yang membuat hubungan seks dengan wanita dan wanita yang membuat hubungan seks dengan lelaki. Ini adalah hubungan yang betul lagi normal dan dihalalkan oleh Islam melalui pernikahan yang menepati rukun-rukunnya.
  5. Bi-Seksual: Lelaki yang membuat hubungan seks dengan wanita dan lelaki. Juga wanita yang membuat hubungan seks dengan lelaki dan wanita.
  6. Tri-Seksual: Lelaki yang membuat hubungan seks dengan wanita, lelaki dan transeksual. Juga wanita yang membuat hubungan seks dengan lelaki, wanita dan transeksual.
  7. Pengkid: Wanita yang mencintai wanita seumpama pasangan hidupnya. Di kalangan Pengkid ada yang berpenampilann sebagai lelaki.

***********************************
tadi kat tagged ada seorang perempuan, baik je tengok rupa dia..bertudung..nampak manis. dia tegur saya melalui chat inbox. so saya pun layan la sebab bosan. 
*si hubby sakit belakang plak mase tu*. 

saya pun berbual2 kosong dengan dia. 
then tiba2 dia tanya saya, "tengah buat apa..baring ke?". 
masa nie saya fikir positif lagi. oh okey..layan je.
then dia tanya lagi, "pakai apa malam nie?". 
saya da pikir pelik..betul ke minah nie? pelik betul soklan die neh.
saya pun tanya, "u nie lessy ke?"
dia jawab, "tak. bi"
mengucap panjang saya. mana taknya, rupa ok..cantik comel, bertudung..tapi sayang bi. adei..(T.T)

saya tanya la kenapa jadi macam nie?
dia jawab, "puas dah kena tinggal dengan lelaki. dah boring. bila da amik dara terus hilang"
adei..kesian pulak dengar cerita camnie.

saya pun nasihat la dia macam2 supaya kembali ke pangkal jalan. tak tahulah jalan ke x..tapi rasanya tidak..haha. 

kenapa dia jadi macam itu?
sebab apa?
kenapa?

mungkin dia dah tidak percaya pada lelaki dah. terlalu banyak sangat dipermainkan oleh lelaki menyebabkan dia jadi begitu. pengalaman hidup. sama jugak seperti lelaki yang menjadi gay..kemungkinan terlalu kecewa dengan bekas wanita dan try mencari kebahagiaan dengan lelaki pula.

zaman sekarang benda LGBT nie dah cukup tersebar dengan meluas. kat akhbar media internet semua dah banyak bercerita mengenai isu ini. mengenai si gadis bi nie..mesti anda kata, "perempuan tu bodoh, bagi dara sape suruh? nak sedap je tahu tapi bila da sedap menyesal tak sudah!". tapi masalahnya dia dah main banyak kali..so ayat tu tak boleh pakai..haha! saya termanggu seketika. dah jauh sesat budak nie. haishh..apa nak buat? 

saya godek2 mr.google jugak. ada tak pusat pemulihan untuk golongan LGBT nie. macam takde je. patut kena ada la pusat pemulihan untuk golongan diorang nie. bagi sesi kaunseling sikit. bantu diorang jalani kehidupan normal. kan? 



p/s: ape yang aku melalut nie? =,=


Read More »

Tuesday, February 19, 2013

26 pesanan buat Suami


Oleh Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah-

1. Selalu menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.

2. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin.

3. Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih dari emak anda..

4. Jangan demand jimak sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja.

5. Kalau pasangan dah ada anak, sama-samalah menjaga anak. Benih dari awak juga.. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing dan berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.

6. Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relax-relax sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dsbnya. Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumahtangga sedangkan suami lepas tangan.

7. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk utk isteri. Jangan bedal semua sampai turn isteri yang tinggal cuma ekor ikan sekerat, janggut sotong dan ekor taugeh.

8. Kalau nak ajak member bertandang ke rumah, beritahu isteri dulu, kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi maggi saja.

9. Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang semakin sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.

10. Jangan kentut depan isteri. Masa bercinta dulu kenapa boleh control kentut?

11. Hormatilah ibu-bapa dan kaum keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang, bodek mereka masa nak mengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau.

12. Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumahtangga.

13. Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh, jangan bebankan isteri dengan masalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami “degil” tak nak minta pertolongan, selagi itulah dia rela nak tolong.

14. Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah guna cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi bubuh balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang simpan balik ditempat asal, dah berak flush. Susah sangat ke nak buat macam tu? Semua nak kena ajar ke?

15. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.

16. Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Isteri pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri.

17.. Jangan main kayu tiga dengan perempuan lain. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri awak yang buat, tentu awak tak boleh tolerate, jadi mengapa isteri awak kena tolerate kalau awak buat?

18. Kalau tak menyukai sikap atau perbuatan isteri, tegurlah secara baik, jangan asyik nak menengking aje. Kalau awak sakit nak mati nanti, siapa yang kena jaga awak? Bhai jual roti? Apek jual sayur? Jiran sebelah rumah awak?

19. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor. Tunjuklah anda mengambil berat tentang dirinya.

20. Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat. Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbangrasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti.

21. Dalami agama dan bimbinglah anak isteri dengan ikhlas seperti yang dituntut agama. Ingat, kalau seorang suami masuk syurga, besar kemungkinan isteri pun masuk syurga. Kalau suami masuk neraka belum tentu isteri juga masuk neraka. Kalau isteri masuk neraka, besar kemungkinan suami juga masuk NERAKA tapi kalau isteri masuk syurga belum tentu suami pun masuk syurga.Ini bukan rekaan saya tapi saya dengar dari seorang ustaz.

22. Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumahtangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali

23. Jangan buat donno kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu dipujuk, pujuk. Hati orang pompuan ni sensitif. Kalau kami rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja.

Allah s.w.t. berfirman, “Dan ketahuilah bahawasanya Allah mengetahui apa yang di dalam hatimu, sebab itu berhati-hatilah dengan Tuhan”

Read More »

Monday, February 18, 2013

Stress dengan kerja

macam nie laa keadaan Qis kalau stress


so


memang rasa stress sangat..kerja bagi last minit. rasa nak give up pun ada sebenarnya.nak tukar kerja tempat lain pulak..tapi tuh le..nak tukar bukan boleh sebarangan. strong reason pun sebab berkahwin..tapi ada je member yang tak dapat tukar walaupun guna reason nie. hampeh~ *b! nak kawen!*

masuk kerja hari nie da pening memikirkan tugasan next week..mengelola pertandingan tenis peringkat negeri di kompleks belia dan sukan paroi. nie nak settlekan bahagian sijil untuk semua peserta seluruh daerah negeri sembilan. kalau ada masa takde masalah nk buat tapi nak submit untuk di"sign" adalah hari rabu. macam mana ye nak settle sijil? esok pulak ada seminar peningkatan profesionalisme guru muda. hari tuh da kena..sekarang kena lagi. seharian nanti di seremban. dah lama tak masuk lecture rasa macam pelik pulak. masak den masak! tido jugak kang masa tengah seminar nanti..komfirm!

petang nie pulak ada meeting asrama. so, hati berbelah bahagi sama ada nak masuk meeting ke nak settlekan kerja penting nie. ada yang suruh masuk meeting..itu wajib katanya. ada yang kata ponteng je..dahulukan kerja yang penting. semua da penting..mana satu nk buat? kang belah badan jadi dua tetiba macam amoeba plakk..den bukannye unicellular organism ponn..haishh..otak den pn da "weng" da neh..tapi sempat pulak berceloteh kat sini ek..haha!

so, as conclusion Qis memikirkan untuk ponteng meeting n settlekan kerja sijil tu. 1st time nak ponteng nie..hahaha! *gelak jahat* 

bermula lah hari-hari busyku..tapi still nak spend time dengan si buncit..opss! mr.stranger.. XD

note to mr.stranger: tadi call baru nk lepaskan stress di kepala..ingatkan nak cerita nie semua untuk dapatkan sesi terapi sikit dari awak dan diserap ke dalam hati..tapi awak selsema pulak..sakit tekak. kesian je rasa..tak jadi nak cerita..kalau jangkit dengan saya mintak maaf la.. :( 

p/s: semangat sudah hilang (Y.Y)
Read More »

Sunday, February 17, 2013

Thanks sayang!

thanks for making my day perfectly..
love to spend the time with you dear..
you are really cute person..even "lipas kudung" tapi comel..takper :P
really love your smile..i adore it :)
*walaupun krohh krohh krohh..hakhak*



i really falling in love with you!
like u said..4ever n ever!

Read More »

Friday, February 15, 2013

worried @ risau


so much worries about tomorrow



hurmm..what are these kind of feeling?

~see you tomorrow sayang~

Read More »

Thursday, February 14, 2013

Wanita Bunuh Diri Di Times Square





rasanya sudah ramai yang tahu berita nie..
seorang wanita cina bunuh diri iaitu terjun dari tingkat 6 di Times Square
gara-gara sebab patah hati selepas bergaduh dengan teman lelaki @ boyfriend
ada yang kata remaja 19 tahun..tetapi berita awani mengatakan itu adalah seorang wanita yang berusia 36 tahun..so tak tahu mana satu kesahihan cerita yang sebenar
ada yang mengatakan yang boyfriend die yang tolak wanita itu..then bila terjatuh, lelaki itu cuba untuk selamatkan tetapi tidak berhasil.
ada juga yang mengatakan wanita ini yang membunuh diri iaitu terjun.

sumber berita awani [link]

macam2 versi yang cik balqis dengar..tapi perlu ke sampai nak membunuh diri? padahal bergaduh dengan boyfriend je pun..belum ada ikatan dah nak gaduh bagai..kita sebagai orang Islam jangan lah terfikir untuk membunuh diri..tak cium bau Syurga nanti

ada hadith yang meriwayatkan mengenai hukum membunuh diri:

Hadis Abu Hurairah r.a katanya: Rasulullah s.a.w bersabda: Sesiapa yang membunuh dirinya dengan sepotong besi, maka dengan besi yang tergenggam di tangannya itulah dia akan menikam perutnya dalam Neraka Jahanam secara berterusan dan dia akan dikekalkan di dalam Neraka tersebut untuk selama-lamanya. Sesiapa yang membunuh dirinya dengan meminum racun maka dia akan merasai racun itu dalam Neraka Jahanam secara berterusan dan dia akan dikekalkan di dalam Neraka tersebut untuk selama-lamanya. Begitu juga, sesiapa yang membunuh dirinya dengan terjun dari puncak gunung, maka dia akan terjun dalam Neraka Jahanam secara berterusan untuk membunuh dirinya dan dia akan dikekalkan dalam Neraka tersebut untuk selama-lamanya.

Seorang alim lagi saleh, Zahid dan ahli ibadat iaitu al-Hasan al-Basri meriwayatkan dari Jundub bin Abdullah al-Bajli r.a., beliau menceritakan hadith ini dalam masjid Kufah dengan katanya; "bahawa Nabi saw telah menceritakan kepada sahabatnya mengenai Seorang lelaki dari Umat yang lalu telah Luka, dia tidak Sabar menanggung kesakitan dan putus ASA terhadap rahmat Allah Ta'ala dan kesembuhan dariNya, disamping tidak mengharap keredaan Allah kerana Lemah imannya dan kurang keyakinan hatinya terhadap Allah, lalu memotong tangannya, keluarlah darah tidak henti-henti sehingga dia mati. Allah berfirman; "Hambaku ini merasai lambat untuk mendapat rahmat dan kesembuhan dariKu dan tidak mampu menangggung ujianKu, lalu segera bertindak terhadap Dirinya dengan melakukan satu jenayah, iaitu membunuh diri, dia menyangka dengan perbuatan demikian untuk memindekkan ajalnya, oleh itu Aku haramkan Dirinya untuk memasuki Syurga, siapa yang diharamkan masuk ke dalam Syurga maka tempatnya ialah nereka ". 

so, kita seharusnya bersabar dengan segala musibah yang datang menimpa kita. janganlah sesekali berfikir untuk membunuh diri..kononnya dapat menyelesaikan semua masalah..itu je jalan terakhir yang ada..tidak! kita hendaklah banyak2 berdoa kepada-Nya..minta supaya kita kuat untuk mengatasi dan mengharungi segala jenis permasalahan..insyaAllah :)


p/s: thanks sayang for your counsel today :)


Read More »

cute @ comel

yes..
he is funny
he is adorable
he is sweet
he is awesome
he is perfect to me
i didn't have to say his name but he popped into my head

lovenota : selalu tidur dalam senyuman..apakah maksud itu? XD

Read More »

Wednesday, February 13, 2013

Wordless Wednesday # 9 : Cutest Creatures



kucing dating dengan itik..sangat cute! :)

p/s: mr.stranger cakap cik balqis nafsu itik..macam gambar bawah nie ke? XD




Read More »

Sunday, February 10, 2013

Jawapan lagu Shae - Sayang

jum chekidaut!


so sweet kann? aiseh..nak kawen jugakk! :P
Read More »

Lirik Sehingga Ke Akhir Hayat - X-Factor


Kini ku berani katakan wanita yang ku cari 
Telah ku temu tanpa ragu dikaulah wanita itu
Kini ku berani memberi sepenuh di hati
Kepada satu-satunya insan harapan
Kasih..Tiada berpaling lagi 
Kita rela di hanyut asmara 
Tak peduli apa yang akan terjadi..Berjanji
Sehingga ke akhir hayatku menyintaimu
Sehingga ke akhir hayatku setia padamu
Ku berani bersumpah kerana tiada lagi lebih ku yakin
Sehingga ke akhir hayatku
Hari demi hari dirimu makin ku sayangi
Tidak lengkap hidupku sehari
Tanpa dengar suaramu
Hanya Tuhan saja dapat memisahkan kita
Namun selagi nyawa di kandung badan ku simpan ikrar 
Kita untuk hidup bersama 
Berpuluh puluh tahun lamanya (lamanya) 
Di istana terbina (terbina) atas cinta kita
Biar hancur lebur dunia sekelilingku
Asalkan dapatku terus menyintaimu
Tak pernahku rasakan
Cinta penuh perasaan sememangnya
Kau dijadikan untuk ku

p/s: mula merindui dirimu..baru 3 jam! haha! really miss u b! jangan kena tangkap dengan puteri bunian suda :P

Read More »

Majlis Pertunangan Piere Andre & Nurhidayah


tahniah buat Pierre Andre!
cantek jugak cik tunangnye, Nurhidayah

btw Pierre Andre is my senior masa sekolah kat SMK Taman Setiawangsa, KL
dia memang aktif dalam nyanyian, koir, seni persembahan, lakonan..
ingat lagi dia nyanyi lagu Vida Purest of Pain..masa tu famous cerita Mistress Hermanas..
memang best die nyanyi..dapat tepukan yang gemuruh! 

miss my old times :)
miss my old fren :)
miss my admire jugakk..hik3

but i miss my b more :P

Read More »

Saturday, February 09, 2013

LoVe @ Cinta








miles may separate us..but you are always with me..
in my heart

wish you were here
wish i was there
wish it was different
wish wishes came true

lovenota 1: hanya perkahwinan akan menyatukan kita
lovenota 2: sudah cukup muntah? hikhik :P


Read More »

Friday, February 08, 2013

Lirik Ada Cinta – Acha Septriasa & Irwansyah


Lirik Ada Cinta – Acha S & Irwansyah
Ucapkanlah kasih..
Satu kata yang kunantikan
Sebab ku tak mampu membaca matamu
Mendengar bisikmu

Nyanyikanlah kasih..
Senandung kata hatimu
Sebab ku tak sanggup mengartikan getar ini
Sebab ku meragu pada dirimu

Mengapa berat ungkapkan cinta
Padahal ia ada
Dalam rinai hujan, dalam terang bulan
Juga dalam sedu sedan

Mengapa sulit mengaku cinta
Padahal yang terasa
Dalam rindu dendam, hening malam
Cinta.. terasa ada


Read More »

Thursday, February 07, 2013

Kepercayaan @ Trust




i will love you forever
not for what you have done,
or what you will become..

 u forever! 

*sangat cute*

Read More »

Wednesday, February 06, 2013

Wordless Wednesday # 8


aik..baru 8 entry je? *walaupun wordless tapi nak taip jugak!*



Nona Singapura: video ini dilakonkan oleh pelajar2 Universiti Lim Kok Wing semasa sedang praktikal..dah takde keje ini lah kerja diorang.. 

sungguh pecah perut nengok video nie
Qis gelak terbahak3..adoii..hahaha~



Read More »
Copyright © 2008-2016 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®