Friday, May 31, 2013

Piala FA 2013 Separuh Akhir 2: Pahang VS Johor DT




saksikan perlawanan separuh akhir-2 antara Pahang dan Johor DT di Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur pada esok hari, 1 Jun 2013 jam 8.45 malam di Astro Arena :)

lovenota: kesian kucing yang kiut2 nie dipersalahkan..haha!

Read More »

Matluthfi Sebelah Sayap

matluthfi90 mat luthfi channel: matluthfi90


salah satu video dari mat luthfi yang sangat superb and very done well! Qis sangat2 terharu..sebab banyak sangat pengajaran yang kita boleh dapat dari video ini. video ini mengenai cara mat dengan cara reefqy untuk merubah kehidupan ihsan yang sudah tersesat jauh. memang kedua2 cara itu ada pro and contra. tapi bagi anda, yang mana lebih baik? 

komen youtubers:


Cara yang terbaek untuk memberi dakwah adalah dengan memberi harapan yang setiap kesalahan manusia di atas muka bumi ini akan diampuni Allah S.W.T sekiranya kita bertaubat.. Allah itu Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani..

Cara permulaan yang baek untuk mendekati Allah adalah dengan berzikir.


bila tengok mat luthfi serius macam ni kan, rasa macam jatuh cinta je pada mat luthi. oh tidakkk! hahaha. shhhh!! diam2 sudah :P

lovenota 1: mane boleh jatuh chenta kat mat, dia muda lagi dari hang! mimpi laa hang Qis..haha~
lovenota 2: mat luthfi is da best! *he is cute kan..rasa2 ada awek x die neh? hihi*


Read More »

Monday, May 27, 2013

Melawat Muzium Melaka

Qis nie nama je duduk dekat dengan Melaka tapi mana pernah habis masuk kawasan pelancongan Melaka *nak pergi pun dengan siape la kan..harap laki sendiri bukan kaki jalan macam den..hikhik*. 

dipendekkan cerita, selepas pekena Coconut Shake kat Pantai Klebang semalam, terus ke Banda Hilir. memang coconut shake kat klebang adalah yang terbaik sekali lah! tak pernah putus2 dengan kunjungan orang ramai. ada je orang keluar masuk silih berganti. chinese, malay, indian, foreigner memang ramai.

*coconut shake float..terbaik!*

then lepas melantak terus ke Kompleks Muzium Maritim. satu tiket boleh pergi ke 4 tempat iaitu Muzium Samudera Fasa I, Muzium Samudera II, Muzium Tentera Laut Di-Raja Malaysia dan Bekas Kapal KD Sri Trengganu. harga tiket murah je rupanya, RM 3 jer. hengatkan mahal kan..sebab tu tak pernah rasa nak masuk sebelum nie..hehe. 


kami pun masuk ke dalam replika Kapal Flor de La Mar *tanya fikri, takde lif ke? tingginye tangga die..haha*. yang uniknya, masuk muzium nie kena buka kasut *macam kat rumah dah*. maybe nak jaga kebersihan kan *ingat senang ke nak bersihkan satu kapal..bersihkan rumah yang kecik tu pun da berpeluh2..haha!*. 

*nie Alfonso de Albuquerque..hensem kan?*
*mana lagi hensem..fikri ke Hang Tuah? haha*
*dikatakan patung ini adalah patung lucah..yeke? haha*
*teringin nak main katenye*
*mesin cash zaman dulu yang menarik perhatian. banyak button kot!*
*i am purple girl*

so, masa cuti sekolah nie boleh lah bawa satu family, anak2 dan sanak saudara datang ke Melaka. banyak lagi tempat2 yang menarik yang boleh dikunjungi..nak lepak2 pun boleh. nak tenangkan fikiran? lagi boleh. haha!

lovenota 1: qis nampak sesuwai n sweet dengan kaler purple kan? *perasan sendiri*
lovenota 2: mr.muncet kate comel *tipu..tak ikhlas pujinya ha..hehe*




Read More »

Friday, May 24, 2013

Akim - Menunggu MTV Videoklip

Akim - Menunggu

Ku selalu menyakiti dan sering berdusta
Dan membuat kau tinggalkan aku
Pertelingkahan kita selalu tiada akhirnya
Melemaskan mu dalam cinta ku

Menanti mu hingga kau kembali 
Kan mencuba menjaga hati mu
Setia dan hidup ku selalu dengan mu
Menemani mu sehingga akhir waktu

Kenangan indah ketika kita bersama
Membuat ku terbayangkan kamu
Aku tahu cinta ku tersemat di hati ku
Aku yakin hanya kau untuk ku

Aku kan menunggu
Hingga kita kan bersama
Kau akan selalu ku cinta





lovenota 1: menunggu hingga mr.muncet kembali. lepas tu bole pek3 die..haha!

lovenota 2: jiwang pulak lagu nie..ahh..pedulik! ngee XD



i am happy ^^

Read More »

Bersuka ria di Funfair Senawang


malam tadi Qis jumpa dengan kawan2 yang agak sengal la jugak *kotor otak den malam tadi. balik2 kena brainwash bagi suci balik..haha!*. walaupun kena hadap jalan yang jammed kat seremban tu, den gagahi jugak semata2 nak berjumpa adik2, abang n kakak yang tersayang! hehe! *trimas sebab belanja makan dan funfair yer!*. bila dah bersuka ria nie sedikit sebanyak dapat melupakan sekejap semua masalah yang ada. memang happy betul lah malam tadi. (^◡^ )

*ratu, kak loly, liena*

*pasangan merpati dua sejoli la shangat!*

*sebelum naik menatang kat belakang tuh*

*keadaan ratu selepas menjerit menangis teresak2..hehe!*

*dapat jugak laa hadiah walaupun kecik kan..hikhik*

*khusyuk nak aim tuh tapi still tak dpt masukkan gelang..hampeh..haha*

*hasil dart..entah hape2 je..hehe*

*sila fokus pada Qis..sudah kurus kan? lol XD*

*tapi melantak tak hengat! marah mr.muncet nie nanti XD*

*dengan kak loly tersayang*

lovenota 1: balik2 rumah tidur tak hengat dunia..penat!
lovenota 2: ingatkan nak beramas mesra dengan mr.muncet..bila la nak dapat ye..ngee~

Read More »

Wednesday, May 22, 2013

Hear your voice is Enough

*jiwang sikit. ape salahnya kan? XD*

bila dah habis calling2 dengan orang tersayang..surely i will be like this~



 *den da gilo rasenye..haha!*

Lovenota 1: cepat la balik! XD


Read More »

Tuesday, May 21, 2013

Frustration Ahead!



.s.e.b.a.l.


this is what i want! 
FEEDBACK!

understand my dear? pffft~

Read More »

Wednesday, May 15, 2013

Wordless Wednesday # 17 : Happy Teacher's Day



happy teachers day!

saya mengucapkan selamat hari guru kepada diri sendiri especially *mesti la pada diri sendiri dulu..haha!*, kepada rakan2 seperjuangan di sekolah, rakan2 seperjuangan di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) terutama rakan2 Fakulti Sains dan Teknologi (FST) batch 2006-2010 dan terakhir sekali kepada seluruh GURU di Malaysia

p/s: rasa2 ada hadiah ke tak? tak kot. den garang kut kat sekolah. hihi XD

1 Aspirasi 1 Agenda

Read More »

Saturday, May 11, 2013

Sharifah Sakinah dengan lipstik, spender dan bra merahnya


Hai saya Sharifah Sakinah. saya hack telefon Anzalna sebab nak populariti yang tinggi. hari ini saya pakai lipstik merah, spender merah dan bra merah. tak sabar nak tunggu orang kutuk.

my respon: STUPID!

Read More »

Thursday, May 09, 2013

Far Far Away



(ɔˆ ³(ˆ⌣ˆc)

*its ok (◠‿◠)*
Read More »

Sunday, May 05, 2013

Pilihan Raya Umum 13 (PRU 13) 5 Mei 2013


*google pun mengundi jugak taw*

5 Mei 2013. hari nie memang ramai lah yang keluar mengundi. abah jangan cerita, 4 pagi lagi dah pergi memantau tempat mengundi kat IPD Port Dickson. katanya, berjaga sampai habis kira undi, 9 malam agaknya. *balik gemencheh nanti tak sempat la nak jumpa abah..huhu* saya pun pada mulanya nak bangun awal untuk pergi mengundi awal sebab takut ramai orang mengundi..then kena beratur panjang kan, tapi delay pulak sampai pukul 10 pagi *mengantuk punya pasal*. saya pun kejutlah adik lelaki saya, sebab tak nak pergi sorang2, kang kena ngorat dengan abang2 polis, abang2 SPR..kesian nanti mr. muncet gigit jari plak kann. *lol, perasan*



bila sampai kat SK Telok Kemang, memang ramai orang dah. meriah sungguh! *rugi pulak tak ambil gambar..haishh!* saya pun beratur la jugak dalam 5 minit. lepas pegawai SPR semak ic, diorang bagi bilik 6. *hidup saya dikelilingi dengan nombor 6 actually*

*abaikan background jawapan PBS itu ye..hoho*

di situ, ada 6 bilik. saya dapat bilik last lah. then pergi la cari bilik 6 tu. tengok semua bilik 1-5 semuanya beratur panjang macam ular sawa. tapi, bila sampai bilik 6, orang tak ada langsung! hairan saya! dalam hati mengatakan yang saya nie memang VIP kut..hihi. saya pun masuk terus buang undi. sebelum nak pangkah tu, diorang kena la conteng jari kiri saya nie dengan dakwat biru. saya cakap la,

"kalau tak cat tak boleh ke? buruknya, hodoh!" *melawak je*
"eh kena dik, wajib. haha" jawab sorang girl SPR nie. pekat dia dok cat jari den nie, sebiru2 yang boleh, rata lagi tuh. 
"takpe, cat kuku trend baru nie" jawab yang lagi sorang. den golak jela. macam2.

lepas tu dengan bangganya saya keluar dari bilik undi. bangga bukan dah mengundi, bangga datang mengundi tak sampai 10 minit kat situ. haha! poyo! orang yang sama datang mengundi dengan saya tadi pun pandang dengan penuh kehairanan sambil melihat jari saya yang sudah dibirukan. sebab dia kena beratur panjang seramai dalam 20++ orang.  tak tahulah berapa lama nak beratur panjang tu. untungnya diri ini! ngeee! XD

balik2 je terus sental jari nie dengan sabun. hadei, ada kesan la sikit2. tak apa lah, kang hilang jugak. hehe.


ingatkan betul2 dakwat kekal, rupanya tidak. alahai, saya lagi suka dakwat tak kekal, senang basuh..hehe~ kalau nak buat dakwat kekal, kita suggestkan pakai inai la kan? senang. solat pun masih sah, kekal dalam jangka masa yang lama. lepas nie dah tak ada sesiapa yang bising2 lagi kan? hahaha. *siapa den nak suggest2 neh? cait!*

tapi yang pasti, undi saya adalah rahsia. hihi :)

Read More »
Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®