Friday, June 28, 2013

Isu E-rokok (Rokok Elektronik)

akhbar di Kosmo Online mengatakan:



Haramkan e-rokok untuk jamin kesihatan rakyat

KUALA LUMPUR – Kerajaan berkemungkinan besar mengharamkan penggunaan rokok elektronik atau e-rokok di negara ini demi menjamin kesihatan orang ramai.
Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. S. Subramaniam berkata, pihaknya akan mencadangkan kepada kerajaan supaya pengimportan produk itu diharamkan di Malaysia.
sumber: kosmo


ada artikel dari seorang doktor mengulas mengenai e-rokok ini
artikel dan komen dari Dr. Zubaidi Hj Ahmad - [link]
tapi la, bagi Qis rokok tetap tidak baik untuk kesihatan ye. tak kira lah vapour ke wap ke cecair ke stim ke..rokok tetap rokok. 

berhentilah merokok. sanyangi nyawa anda. ingat pada orang yang tersayang.
*dah macam iklan pulak*


meh kite gelak2 kejap ye (✿◠‿◠) 



lovenota 1: memang tak boleh hidu bau rokok. mesti pening n batuk2
lovenota 2: ingat hisap rokok tu macho ke? oh no! hikhik :P

Read More »

Thursday, June 27, 2013

Bercinta dengan tunang orang?


eh, bahaya tau bercinta dengan tunangan orang sebenarnya *al-maklumlah, diri sendiri pun dah terkena..shit man!*

apa hukumnya bercinta dengan tunangan orang?

TAK BOLEH menurut moral dan haram menurut syarak. Secara mudahnya, lelaki haram mencintai wanita yang masih menjadi tunang orang atau wanita yang menjadi isteri orang atau wanita yang masih dalam tempoh idah. Dan hukumnya adalah sama bagi perempuan jugak iaitu haram.

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud : "Janganlah seorang lelaki meminang perempuan yang telah dipinang oleh saudaranya sebelum perempuan itu ditinggalkan oleh tunang sebelumnya atau jika tunang sebelumnya itu mengizinkan". 

Hadis Riwayat Bukhari.


bila dah tahu si lelaki poyo itu adalah tunangan orang, terus Qis buang dia jauh-jauh *gila kau, tunang orang tuh..bencinyaa!*. kenapa la dia tak bagitahu yang dia dah bertunang? suka hati dia je bercinta dengan den bagai nak rak, tapi tunang orang rupanya. hampeh punya jantan *tengah sakit hati lagi sebenarnya*

yang kesiannya, tunang dia tu budak yang sangat baik dan sangat2 innocent. aduhai, sampai hati la si lelaki poyo nie mempermainkan perasaan perempuan. apa yang dia dapat bila buat semua nie? jadi huru hara adalah. padan dengan muka la ye. yes, banyak kali si lelaki poyo meminta maaf kepada saya tapi adakah dengan meminta maaf semuanya kembali pulih seperti biasa? tidak! no! never! 

dengar-dengar mereka dah putus tunang. entah la, nak kata salah saya? saya sendiri tidak tahu yang dia dah bertunang. pandai buat pandai la tanggung kan? kenapa nak salahkan saya pulak kan? semut yang kecil di hujung kampung boleh nampak, gajah yang besar depan mata buat-buat tak nampak. semuanya salah si lelaki poyo tu. dah bertunang buat la cara bertunang ye, bukannya menggatal mengorat perempuan lain *haishh..lelaki..lelaki*. 

tak semua orang ketiga nie salah. tengok pada kes tersebut jugak. kalau orang ketiga tu tak tahu apa-apa yang lelaki tu tunang orang ke, suami orang ke, tak boleh nak salahkan orang ketiga kan? yang salahnya orang yang berani menjalinkan hubungan dengan orang ketiga.


lovenota 1: lepas ini kena berhati-hati dengan lelaki. 
lovenota 2: perlu ke aku bercinta lagi? tidak kot.


Read More »

Wednesday, June 26, 2013

Tonton Online dan OST Drama Epilog Cinta Khirana


Semua dah maklum drama Samarinda TV3 Epilog Cinta Khirana sudah pun tamat. last scene adalah yang memang terbaik sekali sepanjang drama ini dimainkan. serius sweet tengok Shahrul dan Kirana masa last ending tu *menjerit2 den tengok taw..suke3!*. 

kedua2 pelakon Nazim Othman sebagai Shahrul dan Tasha Shilla sebagai Khirana serius sangat sesuai. mereka berlakon watak masing2 dengan jayanya, terutama watak Khirana yang sangat2 innocent selepas hilang ingatan. watak Aliff Aziz sebagai Shakir pun ok jugak *muka jambu tapi jahat..watak jahat yang sangat sweet..haha!*. last2, Shakir nie jugak yang tolong Shahrul dan Kirana. watak Fiza Halim sebagai Ika betul2 menjadi, gila tapi nampak normal. dahsyat jugak gila dia kan? rupa2nya sejak kecil lagi dia sakit mental..ishk3. 

*sweet moment!*

next Qis mesti cari novel "Mencari Jalan Ke Syurga" hasil karya Hasliza Ismail. itu jelah kenangan dari drama nie kan? buat pertama kali Qis menonton drama sebelum baca novelnya..haha! so, nak cari novel ini di pasaran nanti lah. *boleh berangan Nazim Othman lagi..hensemnyeee..hihi*

sesiapa yang belum lagi menonton drama nie, Qis sediakan link drama tersebut. memang tak rugi menonton ok! 


kredit: malaymovie.com

semua lagu2 OST dalam drama ini semuanya Qis suka. Qis sendiri upload kat 4shared sebab nak sharing dengan korang semua. hehe. nak download OST Drama Epilog Cinta Khirana, boleh klik pada link di bawah:

Fakhrul Razi - Salahkah aku 
Aliff Aziz - Setiap Detik


lovenota 1: seriously jatuh cinta pada Nazim Othman..oh tidakk! XD
lovenota 2: lepas nie tengok Drama Kisah Cinta pulak la ye..hehe~


Read More »

Tuesday, June 25, 2013

Sekolah ditutup hari ini (25 Jun 2013) akibat Jerebu

Perkembangan terkini mengenai jerebu (25 Jun 2013):

Jerebu: Pelabuhan Klang di tahap berbahaya, IPU 487

KUALA LUMPUR: Pelabuhan Klang mencatatkan Indeks Pencemaran Udara (IPU) pada tahap berbahaya apabila mencapai bacaan 487 sehingga jam 7 pagi tadi. 


Mengikut bacaan IPU yang dikeluarkan Jabatan Alam Sekitar (JAS) pagi ini, lima kawasan mencatat bacaan 'sangat tidak sihat' iaitu Banting (292), Shah Alam (289), Seri Manjung (288), Kuala Selangor,( 242) dan Petaling Jaya (213). 

Sementara itu, IPU di Putrajaya kini mencatatkan bacaan 'tidak sihat' iaitu 195 manakala Batu Muda/Kuala Lumpur (198). 

sumber: bharian

Jerebu: Seri Manjung di tahap berbahaya, IPU 330

Empat lagi stesen pemantau kualiti udara di negeri itu turut menunjukkan peningkatan dan di tahap tidak sihat pada jam 9 pagi iaitu Tanjung Malim dengan bacaan 175, Jalan Tasek, Ipoh (144), Sekolah Kebangsaan Jalan Pegoh, Ipoh (188) dan Kampung Air Putih, Taiping (149). 

sumber: bharian

102 sekolah di Manjung ditutup hari ini

IPOH: Kesemua sekolah menengah dan rendah di daerah Manjung diarahkan ditutup mulai sesi petang hari ini berikutan Indeks Pencemaran Udara (IPU) merekodkan bacaan 322 iaitu tahap berbahaya di Seri Manjung pada jam 9 pagi. 

sumber: bharian




Read More »

The Fabulous Cats - Sebulatnya OST Epilog Cinta Khirana


Qis dapat rasakan lagu ini memang menggambarkan apa yang terjadi pada diri Qis saat ini. kenapa Qis yang merasa semua ini? kenapa?


our stories sama seperti kisah Shah Jaszle, tunangnya dan orang ketiga. serius, rasa funny pun ada. haha

**************

Lirik Sebulatnya oleh The Fabulous Cats

Tiada tangisan aku titiskan keringat airmata ku
Manakah silapku nyatakan satu persatu inginku tahu
Bukannya aku salah tafsiri (tak pernah aku mengkhianati)
Mengapa kamu buat begini (tak pernah aku hilangkan diri)
Apakah makna engkau mendua (tiada punca hancur segala)
Aku senantiasa setia (tolonglah percaya)

Aku yang bodoh, aku yang buta
Percayakan mu sebulatnya
Lihat mereka terpedaya
Percayakanmu sebulatnya

Bukan kerana ku sengaja meninggalkan mu
Kau sempurna untukku, untukku
Tapi kini kau salah tafsiri (mengapa engkau mengkhianati)
Salahkah aku buat begini (mengapa engkau hilangkan diri)
Tiada makna
Jadi apakah punca segala (aku senantiasa setia)
Aku tak percaya

Cukuplah katamu
Yang betulnya hanya kamu
Cukuplah sisksamu
Yang pernah sakiti mu

Hati telah luka
Di atas luka dan luka
Di dalam tak disangka
Tertanam dendam yang lama
Mulalah meraba
Mencari jalan semula
Jalan yang bercahaya
Kembalilah padaNya

(OST Epilog Cinta Khirana)


updated: tonton online Drama Epilog Cinta Khirana - [link]
lovenota 1: u nak marah i? marah la. u memang suka marah i sejak dari dulu kan~
lovenota 2: jangan terpedaya dengan lelaki yang konon mukanya baik. semuanya ada muslihat di dalam minda mereka. 



Read More »

Monday, June 24, 2013

Perkembangan Terkini Mengenai Jerebu (24 Jun 2013)


keadaan @ perkembangan terkini jerebu (24 Jun 2013): sekolah yang akan dibuka dan ditutup pada hari esok (25 Jun 2013)

KUALA LUMPUR - Indeks Pencemaran Udara (IPU) di Lembah Klang meningkat pagi ini menghampiri paras Sangat tidak sihat sekitar Cheras, Shah Alam, Petaling Jaya dan Putrajaya berbanding semalam.

sumber: kosmo

MUAR - Indeks Pencemaran Udara (IPU) di Muar turun mendadak namun masih di paras tidak sihat dengan bacaan 148 setakat 7 pagi ini berbanding bacaan 690 yang direkodkan setakat pukul 5 petang semalam. Jabatan Alam Sekitar menerusi laman sesawangnya melaporkan satu lagi kawasan di Johor iaitu di Larkin Lama turut mencatat IPU tidak sihat iaitu dengan bacaan 111. Sementara di Pasir Gudang dan Kota Tinggi masing-masing mencatatkan bacaan IPU tahap sederhana iaitu 83 dan 78.

sumber: kosmo

Semua sekolah di Kuantan kembali dibuka esok

KUANTAN: Semua sekolah di Kuantan yang ditutup hari ini akibat jerebu akan dibuka semula seperti biasa mulai esok, kata Pemangku Pengarah Pelajaran Pahang, Rosdi Ismail. 

sumber: bharian

IPU 'sangat tidak sihat' di Port Dickson, Pelabuhan Klang, Kemaman

KUALA LUMPUR: Setakat 11 pagi tadi, tiga kawasan mencatatkan bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) tahap 'sangat tidak sihat' iaitu Port Dickson (292), Pelabuhan Klang (288) dan Kemaman (253).

sumber: bharian]

Jerebu merebak ke dua daerah di Kelantan

Menurut laporan di laman sesawang Jabatan Alam Sekitar, Indeks Pencemaran Udara (IPU) di Kota Bharu menunjukkan peningkatan dengan bacaan tidak sihat iaitu 114 pada jam 11 pagi, berbanding 108 pada jam 7 pagi. Tanah Merah turut menunjukkan peningkatan bacaan IPU, bagaimanapun masih berada pada paras sederhana iaitu 93 setakat jam 11 pagi, berbanding 90 pada jam 7 pagi. 

sumber: bharian

Semua sekolah di Melaka dibuka seperti biasa esok

Mengulas lanjut, Pengarah Jabatan Pelajaran Melaka, Kasim Muhamad ketika dihubungi BERNAMA berkata, kesemua 313 sekolah menengah dan rendah itu dibuka semula berikutan bacaan Indeks Pencemar Udara (IPU) kini berada di bawah tahap bahaya. Beliau berkata, sehingga 4 petang ini, Bandaraya Melaka mencatatkan IPU 127 manakala Bukit Rambai 148.

sumber: bharian

Jerebu: Pelabuhan Klang pula catat IPU berbahaya, Banting pula `sangat tidak sihat'

KUALA LUMPUR: Setakat jam 5 petang, Pelabuhan Klang mencatat bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) ialah 319. Sementara itu, Banting diletakkan sebagai kawasan `sangat tidak sihat' apabila IPU mencatat bacaan 209. Selain itu, 22 kawasan pula diletakkan sebagai tidak sihat termasuk di Kemaman (197); Petaling Jaya (196) dan di Port Dickson dengan 193. 

sumber: bharian

Jerebu: Sekolah, pejabat kerajaan di Muar terus ditutup hingga perintah darurat ditarik balik

"Kita hanya menunggu keputusan Majlis Keselamatan Negara (MKN) untuk sebarang pengumuman baharu sama ada sekolah dan pejabat kerajaan akan dibuka semula.

sumber: kosmo



Sekolah di Kluang, Batu Pahat, Segamat dibuka esok



Secara keseluruhan terdapat 117 buah sekolah di Kluang, 175 buah di Batu Pahat dan 110 buah di Segamat.
"Semua sekolah di tiga daerah yang ditutup semalam akan dibuka seperti biasa esok.

sumber: kosmo

Jerebu: 61 sekolah di PD dibuka semula



SEREMBAN - Semua 61 buah sekolah di daerah Port Dickson di buka semula hari ini berikutan keadaan bacaan terkini Indeks Pencemaran Udara (IPU) di daerah itu turun dari paras bahaya ke kepada tidak sihat, IPU 193.

sumber: kosmo

Jerebu: Semua sekolah di KL, Putrajaya dan Selangor dibuka semula esok

KUALA LUMPUR - Semua sekolah di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya serta Selangor yang diarah tutup hari ini berikutan keadaan jerebu teruk, akan dibuka semula esok kecuali di Pelabuhan Klang.


sumber: kosmo

Jerebu: Sekolah di Muar dan Ledang dibuka semula esok

MUAR - Pengarah Jabatan Pendidikan Johor, Mohd. Nor A. Ghani sebentar tadi mengumumkan semua 211 buah sekolah di Muar dan di Ledang akan memulakan sesi persekolahan seperti biasa esok.


sumber: kosmo

1,804 sekolah dibuka semula


Negeri-negeri yang terlibat dengan penutupan sekolah semalam ialah Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Melaka, Pahang dan Negeri Sembilan akan dibuka esok kecuali sekolah di Pelabuhan Klang dan Klang yang membabitkan 161,886 pelajar masih ditutup kerana bacaan IPU di kawasan tersebut mencatat bacaan 319 iaitu melebihi tahap berbahaya semalam.
Hanya 131 buah sekolah di Pelabuhan Klang dan Klang yang masih ditutup

sumber : kosmo



Read More »

Port Dickson catat IPU berbahaya

Jerebu di Muar bertambah baik, Port Dickson pula catat IPU berbahaya


Keadaan jerebu di Muar bertambah baik apabila Indeks Percemaran Udara (IPU) mencatat bacaan 148 pada jam 7 pagi tadi. Keadaan itu berkurangan berbanding 578 pada jam 10malam tadi. Sementara itu, Port Dickson pula mencatat IPU berbahaya dengan 335 sehingga jam 7 pagi tadi. 

Berikut ialah sebahagian bacaan IPU pagi ini: 

Port Dickson                                    335 

Pelabuhan Klang                               296 

Bukit Rambai                                   260 

Kemaman                                        249 

Petaling Jaya, Balok Baru (Kuantan)   198 



sumber: bharian



ohh..okey, PD pulak yang bahaya! *mak abah tolong la jaga kesihatan..huhu*. Nasib baik semua seolah di Port Dickson ditutup pada hari ini. bacaan IPU pun sangat tinggi *menakutkan*. keadaan Gemencheh pun da ok sikit kut walaupun ada putih2 macam di Cameron Highlands orang kato..hihi.

[updated: perkembangan terkini jerebu 24 Jun 2013]


lovenota 1: jaga kesihatan anda. 
lovenota 2: mood tak ada sangat hari nie..apesal la..hurmm~

Read More »

Sunday, June 23, 2013

Sekolah ditutup Esok (24 Jun 2013) akibat Jerebu

[updated (24 Jun 2013): link perkembangan jerebu terkini]

Jerebu: Semua sekolah di Kuala Lumpur dan Selangor ditutup esok

Semua sekolah di Kuala Lumpur dan Selangor akan ditutup esok selepas dinasihatkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak petang ini

sumber: bharian

Semua sekolah di Port Dickson ditutup esok

SEREMBAN - Semua sekolah termasuk sekolah agama, tabika dan tadika di daerah Port Dickson dekat sini ditutup mulai esok berikutan Indeks Pencemaran Udara (IPU) di daerah itu mencapai paras bahaya iaitu 304.

sumber: sinarharian, bharian

Jerebu: 313 sekolah di Melaka ditutup mulai esok

Ketua Menteri, Datuk Wira Idris Haron berkata sehingga jam 2 petang semalam, bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) di kawasan Bukit Rambai mencecah 456 manakala Bandaraya Melaka, 397. 

"Selepas mendapati bacaan IPU meningkat dua kali ganda dalam tempoh 24 jam, kita tiada pilihan selain menutup sementara 313 sekolah rendah dan menengah di seluruh Melaka bermula esok (hari ini). 

"Penutupan sementara adalah sehingga diberitahu kelak dan notis pembukaan semula sekolah akan dikeluarkan sebaik saja IPU bertambah baik," katanya pada sidang media khas mengenai perkara itu di sini, hari ini.

sumber: bharian

Jerebu: 117 sekolah di Kluang, Batu Pahat ditutup

Sebanyak 117 sekolah rendah dan menengah di daerah Kluang dan Batu Pahat membabitkan 134,872 pelajar masih ditutup berikutan Indeks Pencemaran Udara (IPU) yang masih ditahap tidak sihat. 


Selain itu, sebanyak 110 sekolah membabitkan 39,681 pelajar di Segamat menjadi daerah terbaru di Johor yang ditutup apabila IPU mencecah 400. 

Bagaimanapun, semua 300 sekolah rendah dan menengah di Kota Tinggi, Pontian dan Pasir Gudang, yang ditutup sejak Khamis lalu akibat jerebu, mula dibuka semula hari ini (Isnin)

sumber: bharian

Jerebu: Semua tadika di Melaka diarah tutup mulai esok

Ketua Menteri, Datuk Wira Idris Haron berkata ia membabitkan semua institusi itu termasuk Tadika Perpaduan, KEMAS dan di bawah kendalian Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) serta milik swasta.

sumber: bharian

Jerebu: MB Pahang arah sekolah di Kuantan ditutup

KUANTAN 23 Jun - Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob mengarahkan semua sekolah di daerah ini dan kawasan yang terjejas teruk akibat jerebu ditutup sehari mulai esok sehingga dimaklumkan kemudian


sumber: utusan

******

semakin banyak sekolah ditutup ekoran jerebu yang semakin berleluasa sehingga ke Selangor dan Kuala Lumpur. Melaka pun dah diberi cuti. Port Dickson pun tutup jugakk. *haduyai~*. tadi pun mak Qis mesej, "esok sekolah kakak tutup tak?". mak nie, advance betol..hahaha. area Gemencheh still ok walaupun berdekatan dengan Melaka. tapi tak tahu la esok macam mana kan? lagipun sehari nie tak keluar rumah, tak tengok langsung macam mana keadaan luar tuh *mengular je dalam rumah..best!*. 

meh tengok lawak jerebu [link]

[updated: sudah disahkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia]


lovenota 1: ramai budak2 taha nak sekolah tutup esok..ishk3
lovenota 2: den kato kat diorang, "mimpi laaa sekolah nak tutup..haha!"


Read More »

Penjawat awam terima faedah pemindahan gaji 1 Julai


Kuala Lumpur: Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) menjelaskan penjawat awam akan menerima pemberian faedah pemindahan gaji bersamaan kadar satu Kenaikan Gaji Tahunan (KGT) bulan depan. 


Menurut jabatan itu, jumlah pemberian faedah pemindahan gaji berkenaan pada 1 Julai depan akan dikira dengan kadar satu KGT mengikut gred jawatan atau gred gaji masing-masing.

sumber : berita harian

Untuk memuat turun pekeliling faedah pemindahan gaji kakitangan awam berhubung insentif khas KGT bagi Julai 2013: [link]

sesiapa yang kurang jelas mengenai faedah pemindahan gaji, sila rujuk pada penerangan di laman web JPA: [link]

Tahun 2013 ini, kenaikan gaji tahunan bagi kakitangan awam adalah sebanyak dua kali iaitu:

  • Kenaikan Gaji Tahunan Biasa (KGT) : April , Januari, Julai, Oktober (2013)
  • Kenaikan Gaji Tahunan Khas : 1 Julai 2013
  • Kenaikan Gaji Tahunan Biasa : April, Januari, Julai, Oktober (2014)

  • lovenota 1: yeayy!! alhamdulillah~
    lovenota 2: nak tukar kereta la camnie..hihi :P

    Read More »

    Friday, June 21, 2013

    Kata-kata Cinta dalam Drama TV3 Lestary Kisah Cinta


    *kata-kata madah pujangga @ kata-kata cinta ini dipetik dari Drama Lestary Kisah Cinta*

    Setiap Pertemuan Pasti Ada Kisahnya..

    "dalam badan kita banyak air, tapi bila terluka darah yang akan mengalir
    dalam hati kita banyak darah, tapi bila terluka air mata yang akan mengalir"

    "Ini kisah cinta, cinta yang tak dapat kita lihat dengan mata tapi rasa di hati, cinta yang penuh dengan kesabaran, tapi ini bukan kisah cinta saya"

    "Sedalam mana pun cinta kita terhadap seseorang, tak semestinya dia akan membalas cinta kita, usaha macam mana pun, tunggu sampai bila pun, kalau dia bukan untuk kita, it's never going to happen. Even if it does, it will only come back to haunt us"

    "Penyesalan seringkali berakhir dengan keinsafan. Tapi tak bererti sayang itu terhenti. Buat yang merintih kerana cintanya hilang, senyumlah. it's just another day kerana cinta itu tak pernah bersifat abadi"

    "Kadang-kadang sebuah jawapan itu mendatangkan lebih banyak persoalan. Tak semestinya kita akan suka pada jawapan yang kita cari. 
    Untuk mereka yang selalu tertanya, brace yourself with reality. 
    Pada yang menjawab, choose your words wisely. 
    Tapi buat mereka yang memendam rasa, just remember, nothing can be hidden forever"

    "Pada mesra dan kesungguhan dia, kita akan tahu kalau orang itu sayangkan kita. And when they have stopped loving you, kita boleh buat-buat tak tahu. Sampai satu masa, kita terpaksa lepaskan mereka pergi. Tapi sebelum kita nak pertahankan apa yang kita rasa milik kita, ask ourselves..is it worth it?"

    "Cinta lari bila kita cari, dekat bila kita cuba nak lari. Bagi yang mengejar cinta.. Slow down live a little.. Pada yang kehilangan cinta.. move on, don't look back..dan pada yang baru mengenal cinta.. This is just the begining.."

    "Hidup ini penuh dengan kebarangkalian... tak kisahlah walau sekecil mana pun kebarangkalian tu, kalau ia mendatangkan kebahagiaan, it is more than enough" 

    "surprises, surprises, ada kejutan yang boleh buat impian kita jadi kenyataan, ada yang boleh jadi mimpi ngeri. Everybody loves surprises"

    "cinta ni macam api, api yang boleh tenangkan sejuk yang menyeksa hati kita atau api yang boleh terus bakar kita sampai hilang punca, we can never really tell"

    "Family..walaupun tak semua bahagia, kita masih memerlukan keluarga..dalam kesusahan, mereka yang akan muncul untuk selamatkan keadaan, mereka yang sanggup buat apa saja untuk menolong kita, tapi family..can also be our biggest downfall.."

    "Semakin dalam perasaan sayang kita pada seseorang, semakin berat dugaan kita, tak kiralah pada kekasih, pada keluarga ataupun pada sahabat, dugaan akan datang bila-bila masa saja.. and we will never be ready for it.."

    "Lumrah sifat manusia, kalau boleh hendak segala hasratnya tercapai, kita tamak dengan segala kemahuan. tanpa kita sedar yang sebenarnya tiada ruang untuk kesemua keinginan hati. We can't simply have everything we want, where would we put it all??"

    "Kadang-kadang kita berada di tempat yang sangat tinggi sehingga kita lupa satu hari kita akan jatuh juga dan segala harapan yang ada akan musnah, just like that. Dengan sekelip mata, kita hilang segalanya. That's the thing about hope, it breeds eternal misery"

    "Orang kata kebenaran itu menyerlah bila kita marah, begitu juga penipuan. Sehebat mana pun penipuan itu, ia tidak akan kekal..tutup macam mana pun, the truth will eventually prevail. Penipuan itu hanya salah satu jalan..jalan sementara untuk melambatkan apa yang bakal jadi nyata..after all didn't they say the truth will set you free?"

    "Kita tak boleh lari dari kesilapan..what is done can never be undone..tapi kita boleh belajar dari kesilapan, masih ada lagi masa untuk betulkan apa yang salah, ubah jadi orang yang lebih baik,. It's never too late, or is it?"


    jangan salahkan PERPISAHAN..sebaliknya sesali PERTEMUAN kerana tanpa pertemuan, tidak mungkin perpisahan terjadi...tapi hargailah pertemuan kerana itulah PERMULAAN bagi segala-galanya.





    nak download OST Drama Kisah Cinta dan tonton secara online drama Kisah Cinta boleh klik pada kat sini: [link]


    lovenota 1: sangat2 sweet ayat2 nie kan? :)
    lovenota 2: lagi sweet tengok drama nie..dijamin tersengih2 sehingga ke mimpi :P


    Read More »
    Copyright © 2008-2016 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®