Wednesday, September 25, 2013

Wordless Wednessday # 23: Dugaan dalam Perhubungan



lovenota 1: dulu Mr. Meow suka cakap kasar2 kalau betul2 marah..dahsyat woo!
lovenota 2: tapi Qis pun balas balik, marah die balik. jahatnye..tapi bukan macam bini Mat Yo tau..hihi :P


Read More »

Tuesday, September 24, 2013

Adam AF bakal bernikah dengan Fiza Elite Khamis Ini

tak ada berita diorang bercinta pun, tup tup dah nak kahwin! wow! pandai diorang simpan rahsia. serius tak tahu ponn. dahsyattt! untuk pengetahuan uolss, Adam AF atau Mohd Aizam Mat Saman berumur 29 tahun manakala Fiza Elite atau Siti Saidatul Fiza Abdul Halim berumur 33 tahun. umur bukanlah penghalang diorang untuk bersama oke.





kalau diorang kahwin khamis ini (26 September 2013), alhamdulillah la. semoga majlis berjalan dengan lancar. amin.

sumber: [beautifulnara]

lovenota 1: masa AF 2 dulu memang minat Adam. poyo tak? hihi
lovenota 2: AF 2013 nie tak layan dah. maaf. teettt~



Read More »

Saturday, September 21, 2013

Buffered Earning ke-98



disebabkan dah lama tak menulis pasal BE, Qis terpaksa mengira balik jumlah BE yang sudah jadi ME *sanggup taw! haha!*. kira punya kira rupanya Qis dah terima BE yang ke 98! 2 lagi BE baru mencecah 100. woww! tunggu BE yang ke 100 nanti lah buat ucapan special ye..*poyo betul!*. hehe~


so, BE ke 98 ini ditaja oleh FORD MCA LAUNCH *siap kotak merah lagi tuu*. baru hari nie Qis dapat BE ye. so, tugas uols sokonglah iklan Qis nie ye. 


nak tau pasal Ford nie sila klik iklan Qis yang sentiasa terpampang di blog ini..hehe. 

Qis nak berterima kasih kepada Ford la sebab sanggup memberi iklan pada blog Qis yang kejap ade visitor, kejap takdo nie ye..haha. bukan pada Ford je, terima kasih juga kepada iklan BE yang masih menari2 dalam blog nie dari bulan Ogos lagi iaitu QE Prepaid Roaming dan Escape-Teaser *menari la lama2 sikit ye*.

thanks also to all blogger that came to my blog yang cikai2 je nie dan support iklan BE Qis. arigatou!

last but not least, thanks to Nuffnang also because always give me BE from the account opener until today. and thanks give me some money..hikhik :P


lovenota 1: cek nuffnang dah sampai tapi belum cash-out. entah bila nak pergi bank..hehe
lovenota 2: i love nuffnang taw! :P

Read More »

Wednesday, September 18, 2013

Wordless Wednesday #22: Lukisan beruang zaman dulu


sape2 yang lahir zaman 80-an hingga 90-an, mesti tahu lagu epic nie. ada sesiapa ingat lagi tak benda nie? hoho~



jom nyanyi sama2!

actually banyak versi yang orang nyanyi lagu nie. tapi Qis punya versi macam nie:

Versi gambar 1:
hujan rintik2, air bergelora,
mak kasi seposen, ayah kasi seposen,
saya pergi sekolah,
cikgu tanda ✔,
saya pun pulang.

Versi gambar 2:
bulat kecil, bulat kecil, bulat yang besar,
sayang papa sayang mama, sayang semua,
6 x 6, 36, 6 kali 6 kali,
jadi anak beruang

besst kan lagu nie? haha. korang punya versi camner plak? hehe..


lovenota 1: rindu zaman kanak-kanak..best giler!
lovenota 2: kecik2 dulu kita main tak kira lelaki perempuan, nak bercinta pun tak ada perasaan lagi. tapi budak zaman sekarang kecik2 lagi dah pandai bercinta..adei~



Read More »

Wednesday, September 11, 2013

Survey Nomnom: Speak Your Minds

korang dah jawab survey nih? kalau belom tu, sila la jawab. senang je survey nie. suvey dari Nomnom Media mengenai kehidupan korang dengan dunia social media seperti nuffnang, churp churp, facebook, twitter, penggunaan social media/application yang lain sama ada melalui smartphone, tablet ataupun laptop/komputer.


nak jawab survey nie sila klik pada gambar di atas ye. TQ ^^

dimaklumkan sesiapa yang jawab survey akan dikreditkan sebanyak RM 1 pada korang punya churpchurp atau nuffnang. korang boleh pilih nak yang mana satu ye *sringgit pon ok what..duit jugak..hoho!*.


lovenota 1: i am a busy-girl. takda masa sangat nak spend time dengan dunia social sangat.
lovenota 2: eh, girl ke woman? tettt~ :P

Read More »

Tuesday, September 03, 2013

Harga RON95, diesel naik 20 sen


PUTRAJAYA - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan kenaikan harga minyak petrol RON95 dan diesel sebanyak 20 sen berkuat kuasa tengah malam tadi.
Menurut beliau, kenaikan itu merupakan salah satu langkah rasionalisasi subsidi oleh kerajaan.
"Pada masa ini, kerajaan menanggung subsidi minyak sebanyak 83 sen seliter bagi minyak petrol RON95 dan RM1 seliter bagi diesel," kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam sidang akhbar di sini semalam.
Jumlah subsidi bahan api yang diperuntukkan oleh kerajaan bagi tahun ini ialah sebanyak RM24.8 bilion.
Pengurangan subsidi sebanyak 20 sen ini bermakna kerajaan masih memberi subsidi sebanyak 63 sen seliter bagi RON95 dan 80 sen seliter untuk diesel.


lovenota 1: minyak naik harga? ohhhhh
lovenota 2: $$$$$$$$$ (-.-")


Read More »
Copyright © 2008-2016 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®