Thursday, December 30, 2010

:: Malaysia menang Piala AFF Suzuki 2010 ::




tahniah pada semua pemain2 skuad kebangsaan negara kita..
Khairul Fahmi Che Mat selaku penjaga gol tadi..
orang kelantan nie..
memang laa hebat..hoho~~

penyumbang gol terbanyak
Mohd Safee Mohd Sali..memang jadi Hero Malaya laa..
memang the best!

Malaysia 4 - 2 Indonesia

(lawa kan..boleh buat wallpaper..hehe!)



(teruja tak?hehe!)



(botak itu macho..hoho)


p/s: PM bagi cuti peristiwa 31 Disember (Jumaat) ini..
adehh..memang dah cuti pun! rugi2..bagi laa esok cuti kee..
kan kan kan..hehe~~


*new UPDATE*
sejak nama Khairul Fahmi Che Mat nie naik..
visitor blog awek @ girldfriend Khairul Fahmi die pon menaik..wahh!!
nak tau or nak melawat blogger Elia sila ke link di bawah:


blogger Elia!

Read More »

Tuesday, December 28, 2010

Saya Blogger Negeri Sembilan

dah ramai rasanya join segmen nie kan..
yang dianjurkan oleh Blog Pilihan Malaysia

so, hari ini hari selasa..
sempat lagi lah balqis nak join segmen nie kan..
hehe (n_n)


nama glamer: semua orang tau apee..cik balqis le.

status: single mingle..belum kahwin lagi..

cara hubungi: emm..camne ek..melalui facebook la kot..

daerah/jajahan: Port Dickson..but now kerja kat Gemencheh..

Tempat Tinggal: Taman Intan Perdana, Teluk Kemang


Apa yang menarik di Port Dickson?

1. Pantai2 yang korang selalu datang untuk mandi manda, 
main jet ski dan banana tuh semua..especially kat Teluk Kemang laa..hehe..

2. Dataran Teluk Kemang yang selalu ade ekspo or karnival..tak pun konsert artis2..


3. Ostrich Farm - korang pernah pegi tak? sebab tempat nie macam tersorok jee..

 

4. Sate Kajang Haji Samuri yang diimport dari kajang..hehe..
ada dalam entry balqis yang lepas kat sini.

5. Rumah Api Tanjung Tuan ataupun dikenali sebagai The Cape Rachado Lighthouse
nama je kat PD tapi adalah hak milik Kerajaan Melaka..


6. tempat bekas Buaya tembaga bersenang lenang..tempat korang ade tak? hehe..


7. ada Extreme Park yang korang boleh main macam2 seperti Go Kart, Paintball dan ATV

sedara sop dah pergi dah..cuba tanya dia best ke tak..hehe..


8. ada Royal port Dickson Yacht Club..sapa2 yang suka naik yacht boleh main kat sini jugak..


dan banyak lagi laa..tak larat pulak nak cerita..
Port Dickson kan tempat pelanconga..
so memang banyak la tempat2 yang menarik lagi..
lain kali la cerita bole..hehe..

okeh..sudah habis story..
siapa2 yang nak join lagi bole..
ada masa lagi nie..

p/s: esok meeting guru sampai petang..kompem tido dalam bilik meeting..huhu..

Read More »

Monday, December 27, 2010

Cicak Oh Cicak!

sesiapa yang baca surat khabar or online Kosmo hari ini 
tahu la cerita pasal jumpa cicak dalam botol kicap kan..

yang belum baca sila klik link di bawah

cuba korang bayangkan lahh..
kalau cicak tu dah lama giler dalam botol kicap..
agak2 kena virus tak?
kena infected kee..
korang rasa camne?

MySpace


iklan jap!

cantik kan cicak nie..
suka la cicak nie..aku puji die..cess!

tengok..kan dah suka..tersengih2 cicak nie bila aku puji..

 
cicak nie korang geli tak?hehe..
see..cicak pun pandai posing tau..ayu gituu..hehe..

balqis tak geli pada cicak..tak takut cicak..
tapi bila disuruh pegang or angkat ke ape..
memang surrender laa..lembikk semacam..tak mau2!! =P


berbalik pada persoalan di atas tadi..
so..bahaya ke x? hoho..


jawapan yang balqis dapat dari Mr Google
cicak mengandungi kotoran yang disebut sebagai 
E-Coli atau Escherichia Coli 
(siapa budak sains tuh tau la apa menatang nie)
memang berbahaya taw..



E-Coli


info pasal E-Coli nie boleh la rujuk pada web ini:
Bacteria E-Coli


so, pesanan balqis..sila la jaga kesihatan..
bakteria ada di mana2..
kang dapat sakit siapa yang susah..
hehe..

Read More »

Sunday, December 26, 2010

:: aku seorang pendidik ::

setelah lama bekerja part time di Pizza Hut Port Dickson..
akhirnya kembali bertugas sebagai guru mulai besok (27 Dis 2010)..
skema tak ayat saye? (^v^)v

yepp..saye sudah pun berada di Gemencheh..
SMK Dato' Mohd Taha, Gemencheh, Negeri Sembilan.

(saje bagi map..takde keje namenye..hoho)


entah berapa lama lagi aku akan berada di sini..
mungkin selama2nya?
atau pun 3 tahun and then kahwin?
hoho..itu saya tidak tahu yee tuan2 dan puan2..

kat sini cik balqis dok kuarters guru..
nak duduk luar aka rumah sewa pun kena ambil masa..
memang susah nak cari rumah sewa..
rumah kosong banyak jee..tapi nak contact owner tuh yang takde..

sebab tu la balqis amek keputusan tinggal kat kuarters..
senang ape dok sini..
jimat minyak kereta..
jalan kaki jee..elak trafik jam pagi2..
boleh bangun lambat..(niat jahat neh!)
boleh lengang2 kangkung jee pegi sekolah..
hehe!

apa2 pun gud luck la pada diri sendiri..
semoga berjaya menempuh liku2 dan cabaran hidup 
sebagai seorang pendidik!

p/s: rindu pada kereta balqis yang masuk "hospital" lagi..balqis eksiden taw! huhu..


new update: 
Malaysia 3 - 0 Indonesia!
tahniah pasukan Malaysia!!!
Read More »

Saturday, December 25, 2010

Anugerah Skrin 2010

baru tadi balqis layan anugerah skrin nie..
xingat pulak hari ini..
tapi dah tergerak hati nak bukak tv..
tengok jelah sampai habis kan..

secara totally persembahan anugerah boleh dikatakan ok laa..
boleh layan jugak la kan..
yang paling lawak si Dato Aziz Satar laa..
miang lagii..hoho..


keputusan penuh Anugerah Skrin 2010:

Rancangan realiti TV terbaik
Showdown 2010

Lakon layar terbaik kategori filem
Evolusi KL Drift 2 - Shamsul Yusof

Drama komedi terbaik
Simpang 3

Lakon TV terbaik
Antara Garisan

Program hiburan terbaik
Anugerah Bintang Popular

Pelakon pembantu lelaki terbaik drama
Isma Yusoof - Antara Garisan

Pelakon pembantu wanita terbaik filem
Nor Fazura - Pisau Cukur

Pelakon pembantu lelaki terbaik drama
Aaron Aziz - KL Drift 2

Rancangan bual bicara terbaik
RTM: Isu khas Gaza Palestin Kami Bersamamu

Laporan khas / berita terbaik
Aduan rakyat berbumbung langit

Videografi terbaik drama
Datang Bulan

Pelakon wanita terbaik filem
Sharifah Amani - Mualaf

Pelakon lelaki terbaik filem
Bront Palare - Belukar

Pelakon wanita terbaik drama
Nor Khiriah - Antara Garisan

Pelakon lelaki terbaik drama
Fauzi Nawawi - Sebelum Akhirat

Pengarah terbaik filem
Yasmin Ahmad - Mualaf

Pengarah terbaik drama
Murali Abdullah - Sebelum Akhirat

Rancangan muzikal terbaik
TV3 Anugerah Juara Lagu 24

Anugerah Yasmin Ahmad
Shaheizy Sam

Drama rantaian terbaik
Nur Kasih

Filem terbaik
Mualaf

Drama terbaik
Antara Garisan
Read More »

Friday, December 24, 2010

:: Permohonan Temu Duga Guru Sandaran Terlatih (GST) Lulusan Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) ::



Permohonan Temu Duga Guru Sandaran Terlatih (GST) Lulusan Institusi Pengajian Tinggai Awam (IPTA) telah dibuka kepada graduan-graduan pendidikan mulai 20 Disember 2010 hingga 14 Januari 2011


pada sesiapa yang terlepas memohon boleh la memohon lagi..
and pada sesiapa yang nak jadi guru pun bole memohon..
tetapi kena ada ikhtisas pendidikan la dulu..
hehe..


sesiapa yang hendak memohon sila klik link di bawah:

Read More »

Thursday, December 23, 2010

:: Pertandingan Blog Paling Superb ::


balqis nak jugak join contest niee..
mana lah tau kan ada rezeki..
nak kata blog nie superb tak jugak..hehe..
sekadar mencuba nasib je kan..

Syarat Syarat :

*Terbuka kepada Malaysian Blogger yang tinggal di Malaysia only.
Kalau korang tinggal kat luar negara, payah nak post hadiah.*
*Kena follow blog Aisyah dan Izzah dulu. Kalau tak nak follow pun takpe tapi make sure korang salu update ngan blog kitaorang okey?*
*Mesti ada blog . Kalau takda blog, takdalah contest dan hadiah . :)*
*Buat satu entry bertajuk Pertandingan Blog Paling Superb! Copy entry dan banner ini.*
*Tinggalkan URL blog, emel & nama korang di blog aisyah sahaja . Click tab Contest. Kalau korang nampak Pertandingan Blog Paling Superb !, click and then tinggalkan URL blog, emel dan nama penuh di ruangan komen .*
*Hadiah Misteri menanti anda !*
*Had penyertaan : 200 blogger yang awal mendaftar saja boleh ikut .*
*Hanya 3 blogger sahaja dipilih !*
*Kalau ada apa2 perubahan akan diberitahu nanti .*
*Tag kengkawan anda juga ! Tag lah seramai mana yang korang nak . Tak nak tag pun tak pe . *

TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 21 FEBRUARY 2011, 11.59 malam
Read More »

Wednesday, December 22, 2010

:: Sinetron Bukan Diriku Astro Ria ::

semua dah tengok kan episod terakhir Cinta Kirana..
puas hati tak? =P
Balqis langsung tak tengok..dah malas nak tengok..
masa first2 cerita je menarik..
last2 nie agak mengarut sikit..dah malas laa nak tengok..haha..
start ngarut tuh masa Riana mengaku mengandung anak Galang..
bila masa laaaa diorang tidur samaa..ishk3~~

ok..tutup cerita Cinta Kirana..
memang seronok jugak laa..boleh dilayan..

berbalik pada tajuk yang asal..
Bukan Diriku nie pulak menggantikan slot Cinta Kirana..
dan pelakonnya korang pun sudah tahu..

Bertrand Antolin sebagai Ariel


Ririn Dwi Ariyanti sebagai Ayla



Baim Wong sebagai Rio


tengok first episode dah jatuh chentaa..
memang best walaupun agak menipu..
yelahh..cerita pasal roh masuk dalam badan manusia yang koma..
mana ada..kalau ada pun tu semua kuasa dan kehendak Allah swt sahaja..
(adik2..sila jangan taksub sangat dengan cerita ini yee)

daripada sumber2 yang dikutip di google..
sinetron ini ada 25 episode sahaja..
memang pendek jelaa..
and drama ini sudah pun diterbitkan di NTV7 pada tahun 2008..
(masa nie kat UPSI lagi..mana ada masa tengok2 tv neh! hoho!)

dan..
sumber lain dari google jugak.
drama ini adalah tiruan dari drama jepun..
tajuknya: Anything For You / What Can I Do for You
or in Japanese: Kimi no tame ni dekiru koto

hmm..
banyak jugak Drama Indonesia yang sebijik 
dengan drama2 Korea/Jepun/Taiwan nie..

macam..
Benci Bilang Cinta : Goong / Princess Hours
Benci Jadi Cinta : My Girl
Liontin : Glass Shoes
Wulan : Term of Endearment
Pacar Pilihan : Full House
Cinta Remaja : My Sassy Girl Choon Hyang

dan banyakk lagi..
kenapa ek? hmm..entah lerr..
hehe..

tapi apa2 pun korang layan la cerita ini..
mana tahu lagi hebat dari 
Benci Bilang Cinta and Cinta Kirana?

selamat menonton!
Read More »

Tuesday, December 21, 2010

:: Kemalangan di Cameron Highlands-Simpang Pulai ::

balqis dah lama tak tengok berita..
selak surat khabar pun da jarang dah..
nak online tengok news pun tak sempat..huhu..

so..balqis memang tau berita nie hari ini..
takziah pada keluarga mangsa..
jalan ke Cameron Highlands memang macam ular..
macam Bukit Putus laaa lebih kurang..
(sekarang Bukit Putus da straight..takde putus2 dah..luruss jee..haha!)
memang menakutkan..sebelah jalan tuh gaung jee..
memang bahaya laaa..seram!

more news plez click Kosmo!

p/s: berhati2 la di jalan raya..ingat orang yang tersayang..
Read More »

:: Beautiful Blog Award ::


1. Berikan nickname (pemberi award)
Fara Cullen (hebat niee..family vampire tuhhh)

2. Ucapan untuk (pemberi award)
tengkiuu coz bagi award..takde la beautiful sangat..hehe~~
p/s untuk u: jangan malas2 cari keje..
dah habis SPM kan..nanti dah gaji boleh shopping..hehe!

3. Beri award ini kepada 10 blog yang mempunyai blog yang cun meletop

balqis memang susah nak tag orang..huhu..
bagi balqis..semua blog ada personaliti sendiri dan memang menarik perhatian..
so..balqis tag semua blogger la..hehe!
Read More »

Monday, December 20, 2010

:: Friendship Award ::


suka laa award terbaru nie..
sebab aper??
sebab ianya..kawaiii...
comelllll..

tengkiu pada yang memberi..
siapa yang tak kenal
(bukan balqis yang tulis..dia yang mengaku dia cute..hehe!)

so..balqis mngetag sume follower balqis yang datang kat blog balqis nie..
sebab u all semua adalah kawan balqis kan..
love u alls~~

*follower balqis da 888 orang..memang chantek kan! tengs to all my followers*
Read More »

Thursday, December 16, 2010

:: award follower ::

*segmen iklan merungut jap*


"sejak balqis jarang update nie kan..
Mr Nuffnang tak bagi dah BE kat balqis..
sedih nyee..tengok orang lain dapat..jeless..
nak buat macam mana..
balqis busy betol sejak kerja kat Pizza Hut..
sampai nak blogwalking pun dah takde masa sangat..
memang sedihh..
minta maap Mr Nuffnang.."

ok..tu sahaja luahan hati yang duka lara..
(n_n) v

walaupun dah lama x BW..
tapi ada jugak yang sudi bagi award kat balqis..


tengkiu pada Nur'ain Soofiyah (sedapnyee name!)
http://ain-girl96.blogspot.com/

tengkiu pada semua follower
yang sudi follow blog balqis
yang tak berapa chantekkk nie..hehe..

:: lagi seminggu nak kembali bertugas mendidik anak bangsa ::
Read More »

Tuesday, December 14, 2010

:: Jum Karaoke ::

tadi kat facebook ada la sorang student balqis share 1 lagu nie..
bila dengar balik memang teringat la zaman kita masa tadika dulu2..
teringat laa anak patung..
kereta mainan..
botol susu..
lampin kain (hehe!)

masa tadika paling best sekali time makan..
memang laju betul kalau pasal makan nie..hehe..
yang paling faveret bubur nasi ayam..
dulu memang suka makan bubur..sedapp..
(da jadik besau gajah nie pun still suka bubur ayam..hehe!)

jom nyanyi lagu zaman2 kita tadika dulu..
lagu apa?

Baa Baa Black Sheep

suka tak? haha..
Read More »

:: Manchester United VS Arsenal ::


VS


siapa yang menang ek..
MU kee...
ARSENAL keee..
korang rasa ape?
hoho..

*tetibe updated blog pasal bola..ngigau kee..haha~~
Read More »

Saturday, December 11, 2010

:: Kelebihan Isteri tak Cantik ::


Isteri anda tak berapa nak cantik? Jangan risau kerana sesungguhnya isteri cantik bukan jaminan keluarga bahagia. Kebahagiaan tak pernah ditentukan oleh kecantikan. Bahkan, ada juga suami yang terpaksa menceraikan isterinya cantik. Lihat sajalah selebriti-selebriti wanita di Malaysia yang cantik bercerai juga. Dari segi wajah, penampilan, karier..apa yang kurang dari selebriti-selebriti tersebut?

Inilah beberapa kelebihan mempunyai Isteri yang tak berapa nak cantik:

LOW COST
Dia tidak demand ke salon-salon mahal. Treatment muka dan macam-macam lagi jarang dilakukan. Bersolek sekadar seadanya pakai bedak yang biasa-biasalah. Kos fitness, diet menguruskan badan, sedut lemak, menghilangkan selulit, buat rambut, pakaian branded, dan macam-macam lagi. Mahal tu!

LEBIH SAFE
Peluang wanita kurang cantik untuk curang lebih kecil. Kalau jalan-jalan shopping ke mall atau plaza, tidak akan ada yang “peewwit”. Tidak ada yang kenyit-kenyit mata, minta nombor HP, alamat e-mail, Facebook, dan sebagainya.

RAJIN BEKERJA
Wanita cantik risau kulitnya hitam, terkena matahari,tangannya tebal, dan sebagainya. Orang cantik risau kalau mop lantai, apalagi kalau membersihkan halaman rumah. Malah enggan mencuci pakaiannya sendiri, semua hantar ke kedai dobi. Isteri yang tak berapa nak cantik tidak segan-segan bekerja keras. Semua pekerjaan rumah, housekeeping, biasanya ditangani dengan baik. Tapi memang malang kalau isteri dah la tak berapa nak cantik, malas kerja, suka melawan pula. Hehehe….

LEBIH TAAT
Bukan aku mengatakan semua tapi kebanyakannya isteri yang cantik, kaya, terkenal, terang-terangan menolak status suami sebagai “ketua keluarga”.

RUMAH TANGGA KEKAL
Isteri yang tak berapa nak cantik umumnya sangat berkomitmen menjaga keutuhan keluarga sehingga maut memisahkan. Tak ada fikiran untuk berpisah. Cuba kita lihat artis cantik yang senang bercerai kerana sudah banyak kumbang kaya yang menunggu di luar. Walau apa pun suami pun penting juga, ada hati nak melihat isteri cantik, menarik dan sedap mata memandang tapi penampilan sendiri kurang dijaga terutama perut yang buncit spt orang mengandung tapi tak beranak-beranak, serabai dan sebagainya. Lepas tu ada juga yang menceraikan isteri yang tak berapa nak cantik kerana tergoda dengan wanita yang lebih muda. Isteri yang tak berapa nak cantik pun jangan lupa sentiasa menjaga penampilan diri supaya dari isteri tak berapa nak cantik kepada isteri yang cantik tapi jangan jadi senarai di atas sudah la.

p/s: iye ke nie..hoho~~

sumber: google
Read More »
Copyright © 2008-2016 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®