Monday, August 15, 2022

Home Tuition untuk Subjek Kimia dan Sains




Adakah tuan/puan sedang mencari seorang guru @ tutor untuk mengajar anak anda di rumah? 


Jom Home Tuition bersama saya!


saya boleh memberikan Home Tuition @ mengajar anak tuan/puan di rumah anda sendiri! tak kira anak anda berada di mana, di rumah mahupun di asrama penuh sekolah anak tuan/puan. saya akan pergi ke tempat di mana anak anda berada!



Belajar sampai Mahir, Faham dan Tahu!




Mata pelajaran / Subjek yang boleh diajar:
  • Sains KSSM (Tingkatan 1 dan Tingkatan 2)
  • Sains PT3 (Tingkatan 3)
  • Chemistry / Kimia / Kimia DLP SPM (Tingkatan 4-5)
  • Kimia IGSCE (MRSM)


Detail profile:
  • Masih mengajar di sekolah menengah di Negeri Sembilan (2010 - sekarang) 
  • 12 tahun pengalaman mengajar di sekolah
  • Menjadi guru tuisyen di pusat tuisyen
  • Mahir dalam penguasaan mata pelajaran Sains dan Kimia
  • Mahir dalam format terkini Peperiksaan Sains PT3
  • Mahir dalam mengajar mata pelajaran Kimia Tingkatan 4 dan Tingkatan 5
  • Mahir mengajar subjek kimia program IGCSE, iaitu Dual Program Pensijilan di MRSM, Program SPMRSM Cambridge IGCSE 
  • Terlibat dalam menanda kertas peperiksaan dan menjadi Pemeriksa Kertas SPM untuk subjek Kimia Kertas 2 bagi sembilan tahun berturut-turut
  • Terlibat dalam menanda kertas peperiksaan Sains PT3
  • Berpengalaman mengajar / menjadi tutor di sekolah asrama penuh sejak tahun 2013


Pendidikan tertinggi : 
  • Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Sains (Kimia) di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) pada tahun 2006 - 2010
  • Sijil Matrikulasi Sains Hayat di Kolej Matrikulsi Perak (KMPk) pada tahun 2005-2006


Syarat - syarat:
  • hanya mengajar dalam kumpulan yang kecil kerana ingin memberikan tumpuan 100% kepada anak anda yang belajar dengan saya.
  • hanya mengambil masa selama 2 jam untuk belajar + latihan. 
  • kadar pembayaran boleh dirunding (negotiate). Terdapat beberapa kos-kos lain yang TIDAK dicaj seperti kos modul, latihan, kertas ujian dan nota-nota.
  • tidak mengenakan sebarang kos pendaftaran berbanding dengan pusat-pusat tuisyen. Bayaran dikenakan mengikut jam yang diperuntukkan sahaja.

  • hanya mengambil home tuition pada hari minggu sahaja iaitu hari Sabtu atau Ahad. pada waktu cuti sekolah, boleh dilakukan pada hari biasa. 
  • terbuka pada kawasan di Negeri Sembilan iaitu Nilai, Port Dickson, Pasir Panjang, Seremban, Senawang, Rembau, Rantau, Kota, Tampin, Gemencheh, Gemas; dan
  • sekitar Melaka seperti Ayer Keroh, Alor Gajah, Selandar, Batang Melaka. 
  • sekitar Bangi seperti Bukit Makhota, Bandar Seri Putra, Bandar Baru Bangi, Bandar Puteri Bangi
  • jika anda berada di luar kawasan berikut, akan dipertimbangkan berdasarkan kadar pembayaran milage (kadar kilometer). 
  • kawasan lain di dalam Selangor, Negeri Sembilan dan Melaka boleh diterima tetapi perlu berunding dahulu.

TUISYEN secara ONLINE

saya juga menawarkan tuisyen online dari rumah juga mengikut subjek yang ditawarkan. harga bayaran juga tidak akan sama dengan home tuition. 

terpulang kepada anda untuk memilih sama ada ingin tuisyen secara online atau tuisyen secara bersemuka. pada saya, saya lagi suka home tuisyen kerana lebih mudah untuk mengajar. 


Pertanyaan / Berminat?
segala pertanyaan, anda boleh menghubungi:


lovenota : sekali sekala promote

18 comments:

  1. Jom belajar sampai pandai :D

    ReplyDelete
  2. Lengkap lha sainsnya nie thank sis bab blognya

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mana nk buat pentafsiran graf bar mudah.. chat saya kalau anda tahu nih idd wechat saya.. girl only..girl bgi jawapan yang tepat.. My idd : yakuza_rock

      Delete
  3. nak tpi jauh sgt...saya dkt perak

    ReplyDelete
  4. Screenshot lha lepas tu fotostat...

    ReplyDelete
  5. Terima kasih banyak banyak blog ini telah banyak tolong saya untuk lengkapkan kerja krusus saya ☺☺

    ReplyDelete
  6. Asal takde huraian utk jalan sempit? Btw tq

    ReplyDelete
  7. kalau nak buat tafiran graf ni mcm mne? kurang faham laa...

    ReplyDelete
  8. kalau nak buat tafiran graf ni mcm mne? kurang faham laa...

    ReplyDelete
  9. Nk tnye sis.. bleh x tlg buatkan rujukan penuh bagi kamus dewan dan pustaka 4th edition.. tq sy x tahu thnnye bile..

    ReplyDelete
  10. Thanks very nice blog!

    ReplyDelete

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2020 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®