Tuesday, April 05, 2022

Bersawang? Kita bersihkan


Bersawang lama juga la blog ni ya. Semakin sibuk dengan kehidupan di luar sana, tak ada masa nak coret conteng-conteng di sini. nak masukkan input pun belum tentu ada masa. hidup pun tunggang langgang mana mau nak main blog dah. hehehe.

2 tahun COVID-19 melanda negara kita, alhamdulillah setakat ini aku dilindungi dari virus berbahaya ini. dan sejak WFH pun aku makin membesar..adoiii..asyik duduk rumah takde benda nak buat kan. macam tu la hahaha. walaupun agak menakutkan virus durjana itu, tapi yelah kita perlu teruskan kehidupan seperti biasa. sebab itu negara kita sudah beransur ke arah fasa endemik. Virus COVID-19 ni dah macam seperti penyakit biasa, seperti denggi. tapi masih lagi kekalkan SOP di mana-mana ok. 



Tahun baru ni dah jadi isteri orang, lagi la sibuk sebab PJJ ni kan..hahaha. tak apa, redha dengan ketentuan Allah swt. bila ada rezeki, dapat la pindah nanti, InsyaAllah dengan izin-Nya. Majlis pun buat secara sederhana, simple, hanya jemput saudara mara terdekat je sebab nak membendung COVID-19. itu pun lepas majlis, ada yang positif plak tu. adik ipar pun positif juga. kami pun kuarantin juga selepas majlis. takut hahahah.

Sekarang sedang lagi berfikir, masih lagi nak teruskan home tuition atau tidak. rindu pulak nak buat home tuition ke sana ke sini, lihat suasana rumah orang hahaha. motif sangat kan haha. tapi sebab COVID ni semua benda tu terbantut. insyaAllah bila dah ada keberanian, akan teruskan juga. nak buat tuition online? pernah buat tapi lain feel dengan bila ada di depan mata kan. 

tadi check akaun Nuffnang, advertiser berhenti setakat tahun 2020. nampak sangat blog memang tak aktif sejak 2 tahun lepas. tapi boleh la claim duit Nuffnang tu, ada lah dalam RM 100. cukup la tu beli makanan kucing hahaha.

Sehingga kita ketemu lagi.

Lots of Love; Cik Balqis 💖

No comments:

Post a Comment

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2020 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®