Thursday, November 13, 2008

dA aBeS eXaM da!!~

finally abis jgk 6 paper aku..rse mcm amik exam nth ape2 jer..cepat sgt datenye..aku sbnrnye x bley paper abes cepat nie..preparation x ckup..tp nk wt cmne..overall paper ok kot..yg paper kimia yg ak x pasti..ak mmg x bley buat..saket ati aku tgk soklan mcm ape nth..analisis soklan yg kua x sme dgn spot yg diberi..en illyas mmg sje nk uji kami..dah die bg spot..msti la sebijik ikot spot kn..skali lain benor dr spotnye..hancuss 1 paper..tp dgr2 ade yg bwk toyol mse exam..btuah btol bdk yg wat tuh..tp ak prasan jgk kbnyakan ari tu rmai yg g tnds..ade smpan toyol kt tndas la tu..wallahualam..
paper pg td..kimia industri..mcm ape nth..mrkh 1 or 2 je..mcm ape nth..byk gile mrkh ilang..saket jiwa aku..yg contact process soh describe..process byk tau tp mrkh 3 jer..nk citer ape 3 mrkh?haha..hentam jela..aku pon x bley jgke cmne result dua paper nie..tserah jela..aku da buat ape yg mampu..huhu..
so..sok aku balik batu gajah dlu..then baru balik pd..sepanjang cuti nie ak mmg x on9 sgt la..maap la eks..haha..balik nie nak cuci otak ak yg da serabut nie..try crik keje..kalo ade la..yg penting amik gaji akuu..haha..gaji ngajar kt skola ari 2 x amik lagi..mst amik..haha..bley ar jmpe stdnt aku tuh..ready ke diorg utk spm kang?entah la..tp ak da tlg semana yg aku mampu..ok la tu..hehe..
skrg nie ak nk tido puas2..layan movie yg ak da download byk sgt..haha..hope cuti nie ak ade bnde yg bguna bley wat..
sayonara..!!~
Read More »

Sunday, November 09, 2008

Pengorbanan seorang isteri

aku ade 1 cerita agak sedihla jugak..entahla..korang tgk la kat blog lagi 1..aku xdpt pose kat cni cz x cantik posting nya..ok..

study more harder..yeahh!!~
Read More »

Saturday, November 08, 2008

~kPd sPe2 yG dTg bLog Nih!!~

klo nk ckp pape or nak komen tuh guna bahasa biar sedap seket eks..aku nie sensitif n pemarah klo bnde yg aku x ske tu ada kt dlm blog aku..wat kotor karpet aku jer..bahasa biar sedap..melambangkan bangsa..ada paham..n spe2 yg anonymous 2 knlkn la dri..x slhkn..huhu~

~aku memang tgh bengang!~
Read More »

Thursday, November 06, 2008

++..3rd pApEr..++

aku mghitung paper..haha..cepat2 la abes sblm mood ak xde..ak xtau npe mood nk stdy da ilang..agaknye nk kawen kot..haha..merapu je.. MySpace
ari nie paper TSP which is Strategies in Teaching and Learning Science..dgr name pon takot kn..mmg pon..papernye psl teori tntg mengajar semata2..mcm2 teaching ak blaja..smpai da x bley beza mne contextual..mne mastery..mne cooperative..sumenye bercmpur aduk.. MySpace tp exam pon ak goreng je..rangup rsenye..x cye tny la Dr Ong ble die tnda paper ak..haha..bia la..ak saket kple pkr mne 1 jwpn yg betol..ak rse sume btol..cume xtau beza antara byk2 teori tu..huhu..ak tawakal jela..dpt result kang pon redha jela..huhu.. MySpace
lps nie ak nak stdy paper fizik and analisis beralat.. MySpace (stado)..baru la dtg subjek major den..asyk paper pndidikan je..huhu.. MySpace
x sgke cepat je mse berlalu..tggl sthn lg ak kt upsi nie..lps 2 posting ngajar..ak rse dri aku nie kecik lagi nk g ajar anak org..mati la klo ak bwk ajaran sesat..haha.. MySpace nnti sem 7 ak da praktikal..tp xtau la kt mne tempatnye..kne tggu kua surat bru taw,,mcm thn nie fakulti kami buat kt oahang n tganu..xtau la cmne dgn batch aku plak..mau anta klntan kang..1 hapa bdk2 tu xphm..nk kne ak oyak bhse klate bru pahe kot..haha..aku tera oyak klate versi blog bule dop..rsenye bule ja..haha..xmau la..klo bule wak la kat nogori..xpon pee dee..sonang..dekat je dgn umah..haha..
xpe la..mne2 pon ak x ksh..yg pntg ak nak tdo..haha..ak xtdo sgt smlm stdy tsp nuh..skrg nak tdo..daaa..!!~ MySpace
Read More »

Monday, November 03, 2008

++..fiRsT pApEr..++

ari nie bersamaan 3 november aku amik 2 paper (saket kple aku taw cover 2 subjek nih)..pengujian, pengukuran dan penilaian pendidikan (KPN) dan rekabentuk instruksional dan teknologi (KPT)..dua2 paper nie teori semata2..dok mghafal jer..smpai ak ngntuk nk hafal 2 sume..huhu..bule jwb kew?haha..KPN ak bule jwb lagi..kua bilik exam td ok ja.. MySpace

balik umah mkn megi tomyam..haha..lapa giler..nk mkn nasi mls giler nak msk..mkn jela ape yg ade..then lps mkn bkn nk bce buku..aku g tdo..haha..ngntuk seh..ade mslh yg x dpt dielakkan mlm td smpai ak x bley tido n mate sembam..MySpace

lps 2 ak pn dgn senang ati g la exam KPT kol 2..msuk2 tgk soklan tu..adess..ape nih..saket kple ak..nyesal x sudah ak tdo tghari td..bkn nk revision laz minit..g tdo plak..huhu..MySpace

aku pon jwb la paper 2 dgn redha..nth cmne la result ak kang..ak dpt agak la..mst pgkt B..huhu..lingkup 1 da..yg lain2 ak xtau lg..nk stdy pon da mls..wat hapen 2 me??
MySpace

ak pn tgh tnsion psl bnde len..nk ckp pn x gne..xde spe yg bule tlg ak..2 yg ak mngis2 mlm td smpai x bley tdo..mate pn sembam semcm..ak rse rumate ak tau ak nngis mlm td..coz die pon x bley tdo sgt mlm td..ak hampir melakukan 1 kj yg plg bodo dlm idup ak..tp izwan mnyedarkn ak yg ape yg aku buat 2 salah n die mmg btl2 mrh dgn tindakan aku..sedangkn ak wt sume nie utk die..nth la..ak trsilap lgkh..nsib baik ak bule undurkn dri dr buat kj tu..MySpace

Ya Allah, lindungi diriku dr melakukan kerja2 yg tidak diredhai olehMu..Amin..
Read More »

Saturday, November 01, 2008

Do yOu eVeR tHinK aBoUt mE?

Read More »

Monday, October 27, 2008

++pengakuan++

haha..title x bley blah..ak dgn rela hatinye ingin meminta maaf kpd spe2 yg trase post ak yg mnyentuh hati beberapa org..haha..ak sje je kasi gempaq sket..walhal cte 2 xde kne mngena dgn spe2 pn..ade la kne mngena sket..tp byk ak reka..seyes..ak x tpu..huhu..tp yg plg bez shahril tkena dgn blog ak nih..wpun ak da tonggang langgangkn english ak tuh..haha..sje ingin memeningkn kple beberapa pihak..cehh..skali lg ak nk mntk maap kt shahril..ampon beribu2 ampon..bkn sngje pon..haha..alan la nie (huhu)..lastly 2 feedo..ko je prasan ak gne broken eng..gud2..another time i'll do it again..haha..

hahaha~

anyway (seriously)..
gud luck in exam dat will comin soon..
to all of my fren...

muuuahhhxx!!~
Read More »

Friday, October 24, 2008

new episode~

skrg nie ak da mls nk pkr2 bnde yg remeh temeh..now..i must get ready for final exam yg amat mnyakitkan hati tntg jadualnye..mati semput ak jgk kang..huhu..tp ape2 pm ak kne ready jgk..so..gud luck 2 me n hope i can increase my pointer!!~

hope i can do it in my exam..
chayok!!~

ceriteracita~
Read More »

sad+sedih~

aku xtau npe..2day..when i'm read sum1 blogs..ak rse..are me not ur friends anymore?hurmm...gud question. i'm juz thinking..smpai naik pecah kple ak..ke die da lupekn ak? kite da kwn lme beb..dr skola lg..tp ko xlyn ak mcm sorg kwn..even ym pn ko wt xtau je..ape slh ak?ape sbnrnye yg mmbuatkn ko mnjauhkn dri dr aku???im always thinking wat is my fault..if this is bout the cases that i reject u..for that reason u r goin far from me..i'm so sory..i jz want u to be my gud fren..mcm dlu2..when we spend time 2gether..i miss it all of time..tp u x phm..y??i always same girl like syazwani yg dlu..but u..im very2 sad..i was thinking if i'm not rejected u..wat happen to us..are u happy..wif me?ur fren..school-mate..i dont think so beb..ak ingt lg impian ko dlu..ak rse ko pn ingt lg..wpun it looks like vry funny..but u show me ur dreams..i think ur dream stil same until now rite..i know u didnt read dis..dats y i write all my feelings..im writing dis in my crying mode..i hope sgt2 u will come back 2 me..pls...
Read More »

Tuesday, October 14, 2008

Pengalaman mendaki ke Banjaran Titiwangsa





pada hari Jumaat lepas iaitu 10 Oktober 2008, Persatuan Sains di Fakulti Sains dan Teknologi (FST) di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) membuat Ekspedisi Cabaran Titiwangsa, yakni cabaran mendaki banjaran titiwangsa. seronok tak terkata aku bila mendengar ada aktiviti macam itu. aku ape lagi..join la..dengan mengajak roommate aku sekali dan budak2 kelas semua pun ikut juga. boleh dikatakan separuh dari group yang ikut semuanya budak2 kimia..haha. meh aku ceritakan pengalaman aku sepanjang tiga hari ini.

Mengikut cerita orang tua-tua ada perjalanan dari Ulu Slim ke Pahang merentas Banjaran Titiwangsa semasa berlakunya peperangan antara pahlawan Mat Kilau menentang Inggeris. Banjaran Titiwangsa bermula dari utara Grik hingga utara Melaka. Ia adalah penyambung banjaran utama lain di Semenanjung Malaysia. Terdiri dari batu granit yang berkelompok dan berlapis, kaki bukit yang berbatu mendak di bahagian timur banjaran. Kemuncak tertinggi ialah Gunung Korbu (7,162 km).

Jumaat: 10 Oktober 2008

kami bertolak dari UPSI iaitu bus stop Kolej Ungku Omar (KUO) dalam pukul 3 dan terus menuju ke Kampung Ulu Slim, di Slim River, Perak. jalannya masyaAllah..macam naik rollercoster yang dah pancit. terhuyung hayang kami dalam bus. pakcik driver tu tak reti-reti bawa perlahan agaknya. tak pasal-pasal naik rollercoster free..hehe. dalam perjalanan kami merentasi jalan kampung-kampung. terus tak ada coverage line telekomunikasi..uwaaa...sedih aku. dah terputus dengan dunia luar. 

sampai sahaja di kampung Ulu Slim, terjumpa satu kolam air panas yang amat panas lagi berasap. mak aih..tak pernah lagi aku jumpa kolam berasap macam tu sekali..huhu.



Hot Spring Ulu Slim ( Kolam Air Panas Ulu Slim) terletak lebih kurang 13 km dari pekan Slim River mempunyai kepanasan air 104 darjah celcius dan dikatakan antara yang terpanas Malaysia. tapi aku tengok keadaan tempat yang tidak terurus dan jalan yang tidak menarik itu mungkin penyebab tempat ini tidak dimajukan. sayang kan?

kami pun turun la dari bus sebab nak pergi ke SK Pos Bersih di mana tempat kami bermalam itu berada jauh di dalam lagi dan ada jalan tanah je. bas memang dah tak boleh masuk lagi. so kami pun naik trak macam naik trak polis tu, serupa la macam orang indon tak ada pasport..haha. memang padat dalam trak. jalan ke sekolah tu pun teruk..terhuyung-hayang lagi dalam trak tu..memang seronok la..rollercoster free..haha.



sampai je di Sekolah Kebangsaan Pos Bersih, Ulu Slim, Slim River Perak iaitu tempat kami bermalam, kena sediakan khemah. kami pun pasanglah khemah. hari pun dah senja, sekolah tu tak ada kemudahan elektrik..memang guna torchlight je memanjang. mandi pun dalam keadaan bergelap.

selepas waktu makan malam, kami ada taklimat tentang perjalanan kami pada esok hari di kantin sekolah . sampai ngantuk2 aku dibuatnye..huhu. selepas itu, pembahagian kumpulan dilakukan dan aku sama kumpulan dengan cik dolphin, cik rama-rama, cik kasut lidah tercabot, ustaz poyo, mat perasan macho dan si mat kecik molek (nama dirahsiakan..haha). ok la, ada jugak member sama kelas. tapi kan yang tak bestnya sekolah itu ada banyak sangat anjing. merata-rata ada anjing. tak pasal-pasal kena samak kang..huhu. ada si tonjeng nie takot anjing. bila jumpa anjing tu habis ditawafnya keliling khemah budak lelaki sampai terputus khemahnya..punya la dahsyat macam jumpa dinasour..haha.

Sabtu: 11 Oktober 2008

pagi-pagi lagi dah bangun sebab nak berebut bilik air nak mandi..haha. dah la sejuk..ramai yang mandi ala-ala P.Ramlee je..cuci mata..hihi. lepas bersiap, buka khemah balik dan berkumpul di padang sekolah. lepas makan nasi lemak yang sedapla jugak tu kitorang buat stretching..haha. macam-macam gaya ada..kalau buat tarian poco-poco best jugak..ngeh3.

selepas Marshall dan leader aktiviti sampai, kami dilepaskan mengikut kumpulan. seronok la aku rasa..hehe. then, kumpulan kami pun dilepaskan. kasut sudah diikat dengan rapi sampai melilit-lilit pada kaki aku..haha. stoking ditarik keluar sebab tak nak bagi pacat masuk. tembakau disapu dan bygon disembur. semua persediaan telah dibuat untuk mengelakkan musuh utama iaitu pacat merayap sesuka hati ke badan kami..hehe. bila dah mula berjalan tu nampak permandangan yang sangat cantik. MasyaAllah. Ciptaan Allah swt.



kebanyakan orang kampung sekitar di situ adalah penduduk orang asli, yang mana rumah mereka masih lagi beratapkan daun-daun nipah dan kayu-kayu. 

yang tak seronoknya masa naik bukit tu, menyesal aku pakai kasut canvas aku tuh. dah la licin. aku pulak asyik terjatuh je..huhu. aku mintak tolong budak-budak lelaki yang bawak beg aku, tolong aku masa nak jatuh. memang tak dinafikan aku la yang paling banyak jatuh..huhu. sakit jiwa aku..penat pun 1 hal yang memang tak boleh dielakkan.

sampai di puncak kami berhenti makan. kawasan tu memang ada pacat tapi lapar punya pasal aku pun makan..hentam jer. beberapa kawan-kawan aku terkena serangan penyegat, bisa siot. ada yang kena mata, kepala, pipi..nasib baik aku tak terkena..huhu. masa dalam perjalanan sebelum berhenti, macam-macam jenis haiwan yang aku jumpe. ada ulat gonggok hitam sebesar anak kucing! wah..tak sempat nak ambil gambar..huhu. masa tu dah kehabisan air..aku hentam je minum air sungai..first time minum air sungai, masa tu air sungai sangat jernih dan sejuk. nyaman je rasa..haha.

bila dah nak sampai, aku asyik terjatuh je..aku pun buat keputusan untuk jalan perlahan-lahan..aku ditinggalkan keseorangan sebab aku nie terlalu lambat sangat..huhu. sedih giler masa tu..aku pandang depan tak de orang..pandang belakang pun takde orang. waaa..hanya Allah swt je teman aku..aku memang jalan slow giler coz jalan tu curam dan sangat licin disebabkan keadaan pada masa itu adalah selepas hujan. sakit jiwa aku. aku pun jalan la sorang-sorang..dengan beraninya taw...haha. sampai di jalan track di ladang getah pun aku masih lagi jalan sorang2..aku takde nak pikir takut ke ape janji sampai ke destinasi. lepas tu aku berjumpa kawan sekelas aku dari group 1 yang sedang berehat. mak aih..lambt je minah nie jalan..penat katanya. aku pun jalan la dengan dia sampai jumpa jalan tar. 



bila dah sampai jalan tar tu ada kawasan sungai. ingatkan dah smpai, rupanya aku kena masuk dalam lagi sejauh 7 km selama 1/2 jam. mak aih, terus aku terbaring kat atas jalan tar tu. penat nak mampos rasanya. tidak lama kemudian, ada sebuah kereta Pajero datang. aku pun meminta tumpang beramai-ramai. pada masa tu rmai dah berkumpul di Pintu masuk Lata Lembik, Raub Pahang. dengan seronoknya aku menjerit kelegaan..haha. syukur tak terhingga kepada Allah swt sebab sampai juga di destinasi bersama rakan-rakan yang lain. apabila sampai di Lata Lembik tu, aku menjerit sekuat hati! semua pandang marah kat aku coz aku naik pajero..haha. jelez! aku dikatakan tak boleh dapat Sijil sebab naik pajero..kikiki. masa tu hanya Tuhan je yang tau keadaan aku yang sakit kaki, lebam-lebam dan kejang otot. kasut pun da naik lumpur macam tak de rupa kasut dah..huhu. terus sampai je pasang khemah and then mandi sungai laa..yeye! pada malam tu selepas siap semuanya, aku pengsan tak sedar apa-apa dah..tidur sedap yang amat.

Ahad: 12 Oktober 2008



pagi-pagi bangun pun macam nak tak nak bangun je rasa..huhu. aku nak mandi pun sejuk dan beku, maklumlah aku nie takut air pagi-pagi kan. tengok ada budak lelaki mandi tak jadi aku nak mandi..malu2..haha. semua tempat ada budak lelaki, apa kejadah la diorang nie..nak mengintai je kerjanya..hehe. aku pun buat keputusan tak nak mandi. balik khemah semula dan  sambung tidur lagi syok..haha.

selepas selesai semuanya, ada sesi bergambar dengan semua peserta. masa tu tengah syok menyembang la siapa yang kena pacat 5-6 ekor..haha. nasib baik aku takde kena pacat, mesti tinggal parut..xmau2..huhu. tapi macam-macam experience yang aku dapat. seronok la jugak walaupun jalan sorang-sorang di dalam hutan tanpa hala tuju..haha.

entah bila aku dapat pergi aktiviti lasak seperti ini lagi...
we will see...



lovenota 1: kenangan yang memang takkan dapat dilupakan.
lovenota 2: sekurang-kurangnya aku dah naik Banjaran Titiwangsa tau! hehe!

Read More »

Wednesday, September 24, 2008

++..selamat hari raya..++




Read More »

Tuesday, September 23, 2008

++..tunggu > bengang!!..++

ari nie lepas ak g claz ak g pekan tg malim nk amik bju kurung+bju raya..hehe..tp yg plg ak geram+bengang skali mse ak tggu bus upsi nk g pekan tu..punyala lame..smpai naik bosan ak dok melanguk kt bus stop tuh..org pon asyk pndg2 je..ak cumel kew??haha..xde la..ak resah cz lme sgt bus upsi nie x mncul2..da 40 minit ak tggu..tu da agak melampau..ak nk nek prebet tp da penoh plak..nk xnk ak kne tggu bus jgk..ak rse mcm nk mnngis je td taw..huhu..lps 40min bus upsi pn smpai la..ak pon tros naik mrasai kesejukan air-cond bus 2..pns sehh!!

smpai pekan lak nk kne amik duit nk byr upah bju..kne la g bnk islam..smpai2 rmai giler org beratur..ape skrg da kua gaji ke?ak ternampak abg2 proton yg prasan hensem dok beratur rmai2..dpt gj la tu..huhu..ptot la rmai je..kne la ak tggu lg..beratur lg..lps 2 amik duit blnje ak k bnk cimb..rmai jgk..adehh..beratur la lg..huhu..penat2..

lps 2 ak pon g amik bju yg ak anta kt kedai bju tu..ak ingt ley amik 4 psg bju ak tu tp rupenye die x siap lg..wahh..lg ak bengang..xpe2 sbr2..ak da lme anta bju ak kt makcik 2 dr awl bln 8 lg..hampess...kne tggu sok or lusa..xpe la..die kte nk anta kt umah..lega la sket..ak nk g pekan lg jgn hrp la..nk tggu bus upsi pny la lme..saket jiwa ak kang..huhu..bju ak pon ok la..cntk la jgk..haha..perasan..

lps 2 ak blek kne lg tggu bus upsi..tggu lg..nsb ak baik bus dtg cepat la plak..xde la ak kne tggu 40minit..huhu..sadiss...lps smpai kampus ak pkr2 nk mkn pe buka kang..nk msk da x lrt..da kol5 lbh da mse 2..nk xnk ak g la kdai mkn kt dpn kampus tu..g la order nsi goreng cina..tggu lg..huhu..xpe2..mkn pny psl ak x kesahh..ak pon tggu la..lps da siap tgk sup plak xde..ak pon mntk la sup kt abg tu..die kte kne tggu jap tp xlme..cehh..die xtau byk mse ak abes dgn tggu je..huhu..xpe2..mkn pny psl..huhu..lps byr sume ak pon blek la..ak nek bus nk blek umah..dok dlm 2 tggu bus penoh..tggu lg..huhuuu....lps penoh bru jln...alahaii..sadisss...

balik umah ak tros baring keletihan...izwan(lalala) soh mndi..ak mmg nk mnd tp trtdo..die plak trtggu2 msg dr ak yg kununnye mndi..haha..die lak yg tgguu ak..ak da penat tgggu dr ptg td..ak pon trtdo smpai buke..adehh..ape la ak nie..

citer ak ari nie byk bkaitan dgn tggu je..nsib bek ak nie pnyabar..klo x jdik tggul..ngeee...


~bALqiS_sz~
Read More »

Saturday, September 20, 2008

++..wahh!!..++

akoo bgn lmbt ari nie..yela smlm lgsg x tdo..wt kj + lyn anakku bkn anakku..ngeee~
akoo tringt citer smlm..

akoo: ang nie kt mne sbnrnye?kj kt mne?
couzenboy: eh. mne bleh bgtau..rhsie.. *eleh..mngade2 la 2..nth mne die skunk ak pon xtau..*
akoo: oo..xpe2..klo ko tny ak xmau jwb..tgk la. rye kang blek kpg x? *umpan*
couzenboy: nthla,xtau lg nk blek ke x. mggu lps bru blek. rse mcm mls je *poyo jek*
akoo: blek la weh.sdr sket awk 2 ade fmily lg, sdara mara..kang pe plak org kate.. *akoo kn baik..wink3*
couzenboy:ang blek x rye kang? *wah..bgos2 die tny*
akoo: xbley bgtau..rhsie..haha.. *pdn muke die*
couzenboy: alah, xkn 2 pn xbley bgtau..
akoo: mst la. ang pon xnk bgtau pon ^wink3^

couzenboy: yela2, ape yg ang nk tau.tny la.
akoo: ang kt mne skunk?kj pe?
couzenboy: kt jurong skrg nie,kj kt pelabuhan *kt mne tuh?*
akoo: 2 kt mne 2? perak ke?
couzenboy: bknla. kt spore. xcye cbe tgk peta spore *wahh..xde mknenye!*
akoo:wahh!! jauhnye!! giler la ko! npe ko bwk dri jauh sgt wehh!
couzenboy: sje bwk dri. jgn bgtau my family n the others ok *eleh..takot la 2!
akoo: yela..dh 2 blek la rye kang..ley jmpe.. *ak rndu nk jmpe die benanye..hehe*
couzenboy: tgk la, ssh la nk bratur jln jem
akoo: hai...naik moto pon jem ke?
couzenboy: skrg da pkai moto besa..da x main moto kecik2.kt cni sume pkai moto bsa2.. *wahh..belagak! utang ak pon ko xbyr..cett!!*
akoo: ko blagak la! bgga sgt dgn moto la 2..huhu..ko xpyh la balek. ak maloo nk jmpe cz ak da gemokk!! *yeke??*
couzenboy: haha..da tau da.mmg gemokk!! haha *sengal ko*

msg kami berakhir ble die ckp die da ade awek kt spore..tuka awek lg..ape nk jdik dgn couzen ak nie..asyk tkr2 awek je..xkn nk digelar playboy lg??mcm2...tp yg ak herannye ade ke line maxis kt spore? ak lgsg xphm..spe2 bley explain kt haku??
Read More »

about myself first..haha..

aku dilahirkan di miri, srwk..
tp smpai skrg da lupe ckp srwk
haha..
ak mmbesar dgn kwn2 srwk ak smpai drjh 4..
drjh 5 ak pindah kt sk tmn setiawangsa..
quite ok..
sonok2..
mse 2 knl jgk cmn cre idup dak kl..
smpai ak pon trikot2..
tp yg baik jaa...
haha...
then da msr sket ak msok skola mnengah..
smk tmn setiawangsa..
kt bukit setiawangsa tuh..
kt kaki bukit jaa..
hehe..
skola 2 byk sgt kenangan yg xdpt ak lupekn
sprti ak xdpt lupekn admirer ak smpai skrg..(chewahh)
mcm2 kwn yg ak knl..
baik kye..mskin..baik..sopan..blagak..ingt pndai..
sume la..
mcm2 ragam..
skola 2 ade gak org tau..
cz our senior pierre andre skola kt c2
sok org pn knl la..
hehe..
mse result ak sume ok..
form 4 dpt msok claz sains..
tp xsme dgn admirer ak
dr dlu asyk usha jela
die pn dok ngusa ak
haha..
orgnye pemalu..mne la xmsok cpt2
haha...
dh2...lenkli ak cte
then ak trnsfer lg pndh kt port dickson..
dpt msok high school pee dee..
agak tough cz sume org c2 pndai2 blaka..
rmai cina n india plak 2..
kami org mlayu minoriti ja..
cian btol..
tp ak blaja c2 ok..
smpai skrg ak ingt cikgu plg garang..
cikgu bio..pn haema..
kecot..
haha..
then after dpt result spm yg ok la jgk 2..
ak diterima msuk ke matrikulasi perak..
hurmm..
sonok idop berasmara..eh..asrama..
haha
mmg ade asmara pon..
wt2 x nmpk jaa...
mse kt gopeng 2..
klo outing je rmai giler g ipoh
bsepah dak matrix kt parade..
x pown kt jusco..
bley kenal la
smpai skrg mmg tradisi mtrx perak c2
haha..
now ak da kt uni pndidikan sultan idris..
rzeki ak dlm bidang perguruan dlm jurusan kimia..
stakat nie pointer agak ok...
haha..
aslkn lepas posting ckup..
ngeh3..
2 jela stakat nie..
lenkli ak cte hal2 yg menarik..
da~
Read More »
Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®