Tuesday, December 31, 2013

End of year 2013



hari ini 31 Disember 2013. hari terakhir sebelum kita masuk ke tahun baru iaitu 2014. azam baru? pernah ke aku ada azam baru? hoho!

tahun 2013 nie banyak sangat dugaan dan cabaran yang qis harungi. kalau boleh, qis nak padam semua memori2 pahit bersama "dia"..semuanya..Lim Kok Wing, Desaria Villa, Puchong..semua tu bagi qis adalah "shit". hati ini masih lagi rasa sakit teramat sangat. bila fikirkan semuanya mesti air mata ini akan menitis. banyak sangat masa yang qis habiskan bersama dia walaupun dalam tempoh masa yang sekejap. aku doakan hidup ko tunggang langgang sampai ko minta keampunan dari aku. aku doakan hidup kau langsung tak sejahtera dan tak bahagia. aku doakan rezeki kau sempit sampai bila2qis memang seorang yang kejam dan jenis berdendam. siapa suruh cari pasal dengan aku kan?

cakap pasal balas dendam nie, bagi sesiapa yang memang ikut blog qis memang tau la kan what happen to all my ex. semuanya dapat pembalasan. Allah itu maha Adil dan Saksama. Dia akan membela orang yang teraniaya..Insya-Allah. qis bukan nak balas dendam secara fizikal..tidak. qis percaya pada hukuman-Nya. 

moga2 tahun 2014 memberi cahaya sirna pada kehidupan qis. semoga ada seseorang yang menyinari hidup dan hari2 qis sepanjang tahun 2014. insyaAllah.

pada kawan2 yang berkahwin pada tahun 2013 nie dan sedang plan kahwin 2014 nie, qis ucapkan tahniah, semoga berbahagia sehingga ke Jannah. amin.

agak2 kakitangan awam dapat ke bonus separuh gaji 2 Januari 2014 nie? entah, senyap je kan?


lovenota 1: bilakah aku akan mendapat kebahagiaan dan kegembiraan?
lovenota 2: aku akan tetap menantimu~


Read More »

Thursday, October 24, 2013

Buffered Earning ke-102


"update versi gedik"

Mr Nuffnang tak pernah kecewakan i selama kami couple 5 tahun nie taw. Mr. Nuffnang memang sayangkan i, tak pernah curang dan masih setia *poyos giloss*. disebabkan Mr.Nuffnang sayangkan i, dia bagi lagi Buffered Earning (BE) untuk berjalan2 sambil menari2 dalam blog i taw. tak sangka i taww..hari nie pun dia bagi lagi hadiah special untuk i. i betul2 tak sangka and sangat teruja bila diberi BE lagi. yelah, BE yang lama masih belum jadi Metered Earning (ME) lagi. sebab tu i melompat kegembiraan pagi2 nie. hoho!


dah3. takmo menggedik..kang hado yang muntah hijau plak. hikhik!.

so, seperti title post di atas, hari ini Qis dapat lagi BE yang ke 102 *ari tu tak sempat nak buat post pasal BE yang ke 100..busy sangat..huhu!*. 

thanks to INTI Rebranding Campaign untuk BE yang ke 102 ini.


Bagi BE yang masih berjalan seperti:
- Q3 Prepaid Roaming
- Ford MCA Launch
- Talent Corp
- Chipsmore
- SONY NEX 5-T
arigatou and trimas!

lastly, thanks to my kekasih hati la iaitu Mr.Nuffnang..i love u..muahh!! hikhik!


lovenota 1: masih sibuk key in markah pelajar dalam sistem SPPBS. 
lovenota 2: cikgu2 satu malaysia busy dengan SPPBS. server pon jadi jem. haiya!


Read More »

Wednesday, October 02, 2013

Phishing: Minta Nombor Akaun dan Nombor Gaji Kakitangan Awam Sekolah



dalam kalangan guru-guru di Malaysia dikejutkan dengan email phishing yang dihantar oleh seorang kononnya Pegawai Sektor Pendidikan, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) iaitu Mohd Amin Bin Anis. dalam kandungan email tersebut meminta untuk mengemaskini maklumat pangkalan data Jabatan Akauntan Negara yang memerlukan nombor akaun bank dan nombor gaji kakitangan awam. 


akibat daripada penipuan ini, ia mendatangkan banyak permasalahan kepada semua pihak. Langkah2 mengatasi masalah ini *macam karangan sudah..haha!*

1. buat report polis *ayah Qis kan polis, dia cakap 30 September hari Isnin lepas di Balai Polis Telok Kemang ramai guru-guru buat laporan polis..jadi riuh balai..haha!*

2. tindakan awal guru-guru adalah transfer semua wang di dalam akaun gaji ke akaun lain *nasib baik Qis ada akaun bank lain..bila dapat tahu cite ie, trus transfer. selamat duit gaji den*

3. semua guru hendaklah membuka akaun baru kerana nombor akaun itu sudah didedahkan kepada si penipu itu *Qis tak dapat lagi akaun baru memandangkan semua guru area Gemencheh ramai giler datang bank semalam nak bukak akaun baru*

4. Pegawai Tadbir (PT) dan pihak sekolah mengalami masalah untuk menguruskan gaji untuk bulan Oktober memandangkan gaji kakitangan awam pada bulan Oktober dikeluarkan awal kerana menyambut Hari Raya Aidiladha 2 minggu lagi *maknanya gaji Qis sangkut la sekejap, tak dapat gaji on-time*

5. sesiapa yang buat auto-debit pembayaran segala jenis termasuk pembayaran loan, rumah, kereta dll terpaksa mengisi borang baru disebabkan nombor akaun yang baru *tadi pun ada Aeon Service call pasal nie. orang tak habis cerita masalah kita, dia main potong cakap kita. macam tau cerita je..langsung tak menghormati pelanggan!*

kalau ikut logiknya, memang tak wujud pun email government [gov@gmail] sebab semua email gov macam nie [@gov.my]. serius tertipu! rasa macam nak maki je wei! tipah tertipuu! lepas tu tengok ada logo KPM dengan logo JPN. mana la tau itu email tipu sebab mata nie dah nampak logo2 penting macam tu! geram jugak rase..haha!
memang benda nie jadikan pengajaran la. lepas nie apa2 hal pun kena rujuk balik pada pentadbiran atas nuh. jangan buat keputusan sendiri. harap2 si penipu nie dapat ditangkap secepat yang mungkin. semua guru jadi mangsa sebab gaji dapat lambat. hari raya nie sambut lah secara sederhana..duit takdok! hahaha!


lovenota 1: Qis pun ada rasa bersalah sikit. sebab Qis yang bukak email tu tunjuk kat PT
lovenota 2: maafkan Qis! (Y.Y)


Read More »

Wednesday, September 25, 2013

Wordless Wednessday # 23: Dugaan dalam Perhubungan



lovenota 1: dulu Mr. Meow suka cakap kasar2 kalau betul2 marah..dahsyat woo!
lovenota 2: tapi Qis pun balas balik, marah die balik. jahatnye..tapi bukan macam bini Mat Yo tau..hihi :P


Read More »

Tuesday, September 24, 2013

Adam AF bakal bernikah dengan Fiza Elite Khamis Ini

tak ada berita diorang bercinta pun, tup tup dah nak kahwin! wow! pandai diorang simpan rahsia. serius tak tahu ponn. dahsyattt! untuk pengetahuan uolss, Adam AF atau Mohd Aizam Mat Saman berumur 29 tahun manakala Fiza Elite atau Siti Saidatul Fiza Abdul Halim berumur 33 tahun. umur bukanlah penghalang diorang untuk bersama oke.





kalau diorang kahwin khamis ini (26 September 2013), alhamdulillah la. semoga majlis berjalan dengan lancar. amin.

sumber: [beautifulnara]

lovenota 1: masa AF 2 dulu memang minat Adam. poyo tak? hihi
lovenota 2: AF 2013 nie tak layan dah. maaf. teettt~



Read More »

Saturday, September 21, 2013

Buffered Earning ke-98



disebabkan dah lama tak menulis pasal BE, Qis terpaksa mengira balik jumlah BE yang sudah jadi ME *sanggup taw! haha!*. kira punya kira rupanya Qis dah terima BE yang ke 98! 2 lagi BE baru mencecah 100. woww! tunggu BE yang ke 100 nanti lah buat ucapan special ye..*poyo betul!*. hehe~


so, BE ke 98 ini ditaja oleh FORD MCA LAUNCH *siap kotak merah lagi tuu*. baru hari nie Qis dapat BE ye. so, tugas uols sokonglah iklan Qis nie ye. 


nak tau pasal Ford nie sila klik iklan Qis yang sentiasa terpampang di blog ini..hehe. 

Qis nak berterima kasih kepada Ford la sebab sanggup memberi iklan pada blog Qis yang kejap ade visitor, kejap takdo nie ye..haha. bukan pada Ford je, terima kasih juga kepada iklan BE yang masih menari2 dalam blog nie dari bulan Ogos lagi iaitu QE Prepaid Roaming dan Escape-Teaser *menari la lama2 sikit ye*.

thanks also to all blogger that came to my blog yang cikai2 je nie dan support iklan BE Qis. arigatou!

last but not least, thanks to Nuffnang also because always give me BE from the account opener until today. and thanks give me some money..hikhik :P


lovenota 1: cek nuffnang dah sampai tapi belum cash-out. entah bila nak pergi bank..hehe
lovenota 2: i love nuffnang taw! :P

Read More »

Wednesday, September 18, 2013

Wordless Wednesday #22: Lukisan beruang zaman dulu


sape2 yang lahir zaman 80-an hingga 90-an, mesti tahu lagu epic nie. ada sesiapa ingat lagi tak benda nie? hoho~



jom nyanyi sama2!

actually banyak versi yang orang nyanyi lagu nie. tapi Qis punya versi macam nie:

Versi gambar 1:
hujan rintik2, air bergelora,
mak kasi seposen, ayah kasi seposen,
saya pergi sekolah,
cikgu tanda ✔,
saya pun pulang.

Versi gambar 2:
bulat kecil, bulat kecil, bulat yang besar,
sayang papa sayang mama, sayang semua,
6 x 6, 36, 6 kali 6 kali,
jadi anak beruang

besst kan lagu nie? haha. korang punya versi camner plak? hehe..


lovenota 1: rindu zaman kanak-kanak..best giler!
lovenota 2: kecik2 dulu kita main tak kira lelaki perempuan, nak bercinta pun tak ada perasaan lagi. tapi budak zaman sekarang kecik2 lagi dah pandai bercinta..adei~



Read More »

Wednesday, September 11, 2013

Survey Nomnom: Speak Your Minds

korang dah jawab survey nih? kalau belom tu, sila la jawab. senang je survey nie. suvey dari Nomnom Media mengenai kehidupan korang dengan dunia social media seperti nuffnang, churp churp, facebook, twitter, penggunaan social media/application yang lain sama ada melalui smartphone, tablet ataupun laptop/komputer.


nak jawab survey nie sila klik pada gambar di atas ye. TQ ^^

dimaklumkan sesiapa yang jawab survey akan dikreditkan sebanyak RM 1 pada korang punya churpchurp atau nuffnang. korang boleh pilih nak yang mana satu ye *sringgit pon ok what..duit jugak..hoho!*.


lovenota 1: i am a busy-girl. takda masa sangat nak spend time dengan dunia social sangat.
lovenota 2: eh, girl ke woman? tettt~ :P

Read More »

Tuesday, September 03, 2013

Harga RON95, diesel naik 20 sen


PUTRAJAYA - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan kenaikan harga minyak petrol RON95 dan diesel sebanyak 20 sen berkuat kuasa tengah malam tadi.
Menurut beliau, kenaikan itu merupakan salah satu langkah rasionalisasi subsidi oleh kerajaan.
"Pada masa ini, kerajaan menanggung subsidi minyak sebanyak 83 sen seliter bagi minyak petrol RON95 dan RM1 seliter bagi diesel," kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam sidang akhbar di sini semalam.
Jumlah subsidi bahan api yang diperuntukkan oleh kerajaan bagi tahun ini ialah sebanyak RM24.8 bilion.
Pengurangan subsidi sebanyak 20 sen ini bermakna kerajaan masih memberi subsidi sebanyak 63 sen seliter bagi RON95 dan 80 sen seliter untuk diesel.


lovenota 1: minyak naik harga? ohhhhh
lovenota 2: $$$$$$$$$ (-.-")


Read More »

Saturday, August 24, 2013

Novel: Cinta Masam Manis


Judul: Cinta Masam Manis
Penulis: Wardina Aisyah
Penerbit: Kaki Novel Sdn Bhd
Harga: RM 22

Sinopsis:
Kemalangan kecil di jalan raya menjadi detik pertama pertemuan Tengku Danish dan Qisya. Mereka bertegang urat dan masing-masing tidak mahu mengaku kalah. Tengku Danish dengan egonya yang melangit, Qisya pula dengan degilnya yang menggunung tinggi.
Bermula dari situ, setiap pertemuan yang berlaku pasti kedua-duanya akan bercakaran. Macam kucing dengan tikus. Qisya laju dia gelar lelaki itu Bapak Jin. Katanya, nama itu cukup sesuai dengan Tengku Danish yang memang perangainya tak ubah seperti Bapak Jin. Disebabkan sikapnya inilah Tengku Danish dengan senang hati telah memberi gelaran ‘Perempuan Gila’ kepada Qisya. Menambahkan lagi api kebencian Qisya kepada Tengku Danish.
Dalam satu majlis pelancaran Galeri Seni Lukis Raja Rezza, Intan Natasha yang sememangnya mencintai Syed Aiman telah membuat tindakan melulu memalukan Tengku Danish di hadapan semua orang kerana tersalah anggap Syed Aiman menolak cintanya akibat hasutan Tengku Danish. Untuk mempertahankan dirinya dan ego yang tinggi melangit itu, Tengku Danish membuat pengumuman dia akan berkahwin dengan Qisya.
Dalam mencari penyelesaian atas masalah yang Tengku Danish timbulkan, kedua-dua belah keluarga bersepakat menyatukan mereka berdua tanpa mengetahui bahawa perkahwinan itu berlandaskan perjanjian kontrak selama satu tahun.
Dalam melayari hidup berumah tangga, pasangan ini sering bertengkar hingga mereka akhirnya sudah boleh berkawan. Mereka berdua bahagia sebelum Intan Natasha datang kembali dan mengeruhkan keadaan. Qisya yang salah sangka telah membawa diri jauh dari kota Kuala Lumpur. Manakala Tengku Danish pula hilang arah mencari isteri tersayang.
“Cinta ibarat buah oren. Ada masam, ada yang manis. Walaupun begitu… kita tetap suka, kan?”
Review:

bagi Qis, plot novel nie lebih kurang seperti novel2 yang lain seperti kahwin terpaksa, lama2 jatuh cinta. bila dah suka ada orang ketiga yang datang mengacau rumahtagga mereka. bila dah settle masalah, bahagia balik dapat anak. 

tapi novel ini ada kekuatannya sendiri. paling best bila Danish seringkali bersemuka dengan Qisya. ada je perkara yang tak puas hati, gaduh tak bertempat, suka perli2. betul orang kata, jangan terlalu benci pada seseorang itu nanti terjatuh suka *oo..ek? hehe*. saat pelamaran Danish pada Qisya tu sangat la di luar jangkaan. kalau saya di tempat Qisya, malu weiii..dah la dapat liputan satu Malaysia. tapi bila difikirkan sangat romantik ye..siap melutut bagai..tett~ 

novel ini boleh dibaca waktu korang santai2, nak gelak2 hilangkan stress. bagi saya novel nie bergenre komedi cinta. suweet dan kelakar. hehe

baca secara online: [link]
beli secara online: [link]


lovenota 1: saya memang peminat novel..hoho.
lovenota 2: minggu nie agak malang rasanya..tak apa lah, itu semua takdir. huhu (Y.Y)


Read More »

Monday, August 12, 2013

Novel: Kau Marah Aku Suka


Judul: Kau Marah Aku Suka
Penulis: Fatin Nabila
Penerbit: Alaf 21 Karangkraf Sdn Bhd
Harga:  RM 26

Sinopsis:

Dian Qarmila dan Iskandar memang tidak serasi. Iskandar seolah-olah cili padi pada Dian. Bertembung saja dengan Iskandar, dia akan kepedasan. Pedihnya yang meresap hingga ke ulu hatin. Bencinya Dian pada ‘Encik Beruang’ yang penuh berlagak itu. Perang mulut antara mereka tidak pernah putus.

Namun, ada suatu rasa di hati Iskandar. Makin Dian marah, makin dia suka. Malah makin merindu pula. Inikah dinamakan cinta? Opps… mana boleh? ‘Cik Singa’ ini mana kenal erti cinta. Lagi haru kalau dia meluahkan perasaan itu. Apa-apa pun dia perlu juga menyatakan hasrat hati kepada gadis itu. Dia perlu melamar Dian. Mana tahu selepas berkahwin nanti, Dian akan jadi lembut.

Sebenarnya, dalam diam Dian turut merindui lelaki itu. Ah, takut berterus terang! Anehnya, mengapa Iskandar kian bertandang di ingatan? Siapa yang gila sebetulnya? Lama juga dia hendak memberi jawapan. Tekadnya mahu kahwin tanpa cinta. Padanya, itu lebih baik dan penuh berkat.

“Abang ni kiranya macam TNB, ya?”
“TNB di hati Dian Qarmila.”

Review:

jalan cerita yang sangat seronok! penuh dengan perli-perlian, pergaduhan kecik yang sangat sweet..penuh dengan gelak ketawa. sangat lucu cerita nie. best sangat. baik korang baca..hehe :P

Dian seorang yang garang. marah tak bertempat, asyik menempek je kerjanya. jumpa Iskandar ade je nak mengusik, bergaduh2 sayang kononnye lah. sorang panggil orang utan, sorang lagi beruang..serius kelakar..haha! lama2 jatuh cinta *orang kata jangan terlampau marah kat orang, nanti jatuh suka..hehe!*. Iskandar bila dah suka tu start la mengorat Dian, tapi Dian still lagi bersikap dingin, dengan sikap pemarahnya. Iskandar sabar je melayan kerenah Dian, sebab dah suka kan? lama2, Dian pun suka jugak..ececehh..hehe~

sebenarnya Qis macam Dian dalam novel nie. suka marah2 kadang2 tak bertempat. yang terkena si kucing tuh, kan Mr.Meow..*tett~*. tapi uniknya si Mr.Meow nie sabar je dengan kerenah Qis *cian comel saya tu..ngee!*. bila baca novel nie, terasa macam diri sendiri plak..hehe. 

akhirnya pengakhiran novel nie, Dian dapat anak kembar, boy n girl *lepas tu Mr.Meow pun nak anak kembar jugak..adei*. 

beli secara online: [link]


lovenota 1: saya suka marah dia seorang je. hehe!
lovenota 2: dia tengah oncall membebel kat telinga saya sekarang nie, saya pulak tengah update blog..hoho!


Read More »

Wednesday, August 07, 2013

Novel: I Love You, Stupid!


Judul: I Love You, Stupid!
Penulis: Melur Jelita
Penerbit: Karya Seni Sdn Bhd
Harga: RM 39

Sinopsis:
KISAH KEMANUSIAAN YANG PENUH DENGAN KASIH SAYANG. Perjalanan hidup Iris mencari jawapan kepada rasa sepi dan tidak berpunya yang sering bertandang dalam hatinya.
Aku Iris the diva. Pembunuh senyap lelaki tanpa bayang! I’m bad and I’m dangerous!
Aidan? My main course yang sangat menyelerakan!
“Saya nak Inspektor Iris digari dan dihukum kerana telah mencuri hati saya. Saya dah X-ray tubuh Inspektor Iris, saya nampak hati saya berada dalam hati Inspektor Iris… – Aidan 
Abang pedas? Eye Mo aku!
“Apalah sangat dengan saman yang setakat 300 ringgit tu? Lebih dari tu I boleh bayar. Berbaloi dapat love letter dengan hot guy ni.Handsome dan pedasss!” - Iris
“Kesalahan keempat, cuba menggoda polis. Kesalahan kelima, menghina kerja polis, kesalahan keenam cuba menghalang polis dari menjalankan tugas...”  – Abang pedas
Inspektor Ebrahim? My parfait, perfect!
“Sir! How could you! Menggoda seorang gadis di bawah umur?” - Iris
“Bukan di bawah umur, gadis di bawah sedar, di bawah pengaruh kurang cerdik!” - Ebrahim
Firman? Yucks! Mulutnya, ya Rabbi! Lebih pedas dari segalanya!
“Untuk bodyguard saya… yang sangat macho, stylo… dan…”
“Dan apa?” - Firman
“Ermmm… satu hari nanti dan apa, akan terjawab. So biarkan saja tempat kosong itu.” - Iris
Lara, Farina dan Violet, my divas. We’re hot, sexy and naughty. Bukan sembarangan lelaki boleh mendampingi kami dan kami juga tidak mendampingi sembarangan lelaki.
Kegembiraan aku dan divas tidak berpanjangan apabila berlaku satu peristiwa yang tak dapat aku lupakan sampai bila-bila. Demi memenuhi hasrat terakhirnya, aku membawa misi yang besar dengan mengharung hidup di tempat asing yang sangat mencabar.
“Anakku, di mana anakku. Saya sanggup buat apa saja asalkan anak saya dikembalikan… Tolonglah, saya merayu.”
Semua yang berlaku mematangkan aku tentang kehidupan… tentang Islam, agamaku… tentang rasa cinta yang sebenar-benarnya cinta…
“Selama ini saya merasa sepi dan tidak berpunya. Tiba-tiba saja rasa itu menghilang bila saya mula beristighfar…”
Review:

novel yang agak tebal! seribu++ muka surat, jenuh jugak nak menghabiskan novel nie..haha. tapi novel ini Qis baca sekerat2 je..da lama start tapi habisnya memang takes time, maklumla busy..hehe. novel nie agak berat sedikit la, mempunyai cerita mengenai sejarah, ilmu agama, sejarah nabi Rasulullah SAW dan sahabat handai nabi, teguran mengenai Islam, kesusahan kehidupan bangsa Melayu Cham di Kemboja. jalan cerita yang sangat menarik, mengenai kisah sukarelawan yang datang membantu rakyat Kemboja dalam kehidupan seharian. mulanya misi Iris adalah untuk menculik anak kawannya, Farina yang sudah nazak. masa nie, ingatkan Izham tu anak luar nikah Iris. penulis memang saja buat saspen betul! tipah tertipu! haha.

satu fakta yang menarik perhatian Qis ialah mengenai kenduri arwah. rupanya ini adalah bukan amalan sunnah nabi. baik malam pertama, malam Jumaat, malam ke tujuh, malam ke-40 dan malam ke-100. itu tak ada dalam dalil pun. huhu.

banyak lagi ilmu2 agama di dalam novel nie. kisah2 perjuangan sahabat nabi pada zaman dahulu, macam2. terkenang semula apa yang Qis baca masa kecil2 dahulu.

yang best, Iris flirt Firman aka Ebrahim tapi Firman buat bodo je..haha. banyak scene2 yang best dalam novel nie, kita pembacanya pun terbayang sekali. romantic tuh!

beli secara online: [link]
baca secara online: [link]
fanpage novel ILUS: [link]

fanpage Melur Jelita: [link]


lovenota 1: next novel pelis! hoho
lovenota 2: esok raya! yahoo!


Read More »

Novel: Kisah Naz dan Khaalish


Judul: Kisah Naz dan Khaalish
Penulis: Hanina Abdullah
Penerbit: Karya Seni Sdn Bhd
Harga: RM 22

Sinopsis:
PERTUNANGAN empat tahun dulu memberi impak yang sangat besar dalam kehidupan Nazrahani Idora dan Zaim Khaalish. Walaupun Naz sudah bergelar status tunangan lelaki itu, namun dia tidak pernah bertemu muka dengannya. Khaalish pula tidak pernah ingin mengetahui tentang perempuan itu, yang difikirkannya hanyalah Ilsa.
Naz cuba melupakan peristiwa itu dengan membawa diri, merantau serata dunia. Namun kenapa Allah temukan dia semula dengan lelaki itu?
Dek jatuh hati dengan tunang ‘teknikal’nya, Zaim Khaalish sanggup terbang ke merata pelosok alam untuk menjejak si dia.
“Encik Zaim Khaalish, awak jangan nak merepek. Tunang amende? Empat tahun tak ambil pusing, jumpa di Bali pun awak tak kenal saya, you dare to say that we are still engaged?”
“Empat tahun ke lapan tahun, saya tak peduli. Technically, we are still engaged.”
“Technically? Technically?!”
Semenjak itu, entah kenapa, Khaalish asyik mencari dan terus menjejaki Naz. Di mana saja Naz berada, dia pasti akan ada di situ. Naz pula, mulut saja kata tak suka, tapi sebenarnya hati suka kerana kehadiran Khaalish di sisi selalu mengubat rasa sunyi dan rindu…
Reham: “Huh, pengecut! Nutter! Apa erti hidup jika kita takut nak kejar kebahagiaan? Kalaupun gagal, sekurang-kurangnya awak sudah mencuba dan boleh reda dengan ketentuan Tuhan. Kebahagiaan datang mengetuk di pintu awak, tapi awak yang takut hendak buka.”
Nazrahani Idora: “Reham, awak tak tahu, empat tahun lalu, teruk saya cuba bangun semula, bina keyakinan diri, bina hidup yang baru, di mana tak ada lagi lelaki yang boleh buat saya rasa tak ada nilai diri. Kalau saya cuba sekali lagi dengan dia, dan... dan... gagal…  Saya rasa saya takkan mampu bangun sekali lagi.”

Review:

novel yang sangat menarik la sebab novel love romantic kan? hoho. banyak travel si Naz dalam cerita nie *i loike!*. kisah nie adalah kisah kejar-mengejar di mana Khaalish mengejar Naz iaitu tunangnya secara technically *haha*. Khaalish memang bertunang dengan Naz tetapi tunang camtu2 je lepas tu lesap. kalau kita [perempuan] ditinggalkan buat bodoh lepas tunang pun kita marah kan? sama seperti Naz jugak. dia membawa diri ke luar negara. tetapi lama2 jumpa balik dengan Khaalish. khaalish tak cam Naz tu tunang dia sebab tak pernah jumpa, tengok gambar je, tetapi lama2 baru tahu Naz itu adalah tunangya. lepas tu, Khaalish sukakan Naz, then bermula la sesi ngorat-mengorat kejar-mengejar, ikut je ke mana Naz pergi, tawan hati Naz..sanggup terbang seminggu sekali ke Laos-Malaysia *fuyoo..kalau den cair dah! haha*. 

akhirnya mereka berdua kahwin pada esok harinya selepas Khaalish melamar *kawen esok hari ye, bukan persiapan seminggu..sehari!*. and mereka pun bahagia. gelodak rumahtangga bermula bila ex-girlfriend Khaalish, Ilsa datang semula merayu2 nak Khaalish balik ke pangkuannya *sangat cliche kan?* tetapi berjaya ditepis semuanya. 

Naz selamat melahirkan baby girl yang bernama Khalida Naila. yang bestnya Nyonya Mansoor *ingat tak hado dalam novel ke..haha!* panggil cucunya dengan nama Nelly, baru moden..haha! then, they live happily ever after *oloh!*.

nak try baca novel secara online pun boleh, tapi tak semua cerita ada dalam online kan? baik korang beli je novelnye..hehe!

novel online: [link]
beli online: [link]


lovenota 1: cuti2 nie menghabiskan masa dengan novel jela..hoho!
lovenota 2: kerja sekolah dah terbang melayang mane entah..tett~




Read More »

Friday, August 02, 2013

Cuti Sekolah sudah bermula!


selamat bercuti wahai cikgu cikgi dan student2 sekolah.

rayo da nak dekat nie wei! :P



Read More »

Wednesday, July 31, 2013

Wordless Wednesday # 21: Food Story

macam2 jenis makanan boleh dibentuk mengikut kreativiti anda sebenarnya. so, jom checkidaut gambar2 design makanan yang comel2 dan kiut2 mengikut pelbagai penceritaan dan daya penarik yang sangat awesome! :D


    

















lovenota 1: terlalu comel macam tak sampai hati nak makan je..haha
lovenota 2: saya tak sekreatif ini :D


Read More »
Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®