Showing posts with label ..artis n hiburan... Show all posts
Showing posts with label ..artis n hiburan... Show all posts

Sunday, April 23, 2017

Keputusan Anugerah Meletop Era (AME) 2017



Terdapat sebanyak 18 kategori yang dipertandingkan. Peminat boleh mengundi secara dalam talian melalui laman web rasmi, khidmat pesanan ringkas (SMS) ataupun melalui aplikasi Astromobile. Program ini ditaja oleh kosmetik Aurawhite.

Cukup sinonim dengan jenama MeleTOP dan AME, pasangan hos yang tidak perlu diperkenalkan lagi iaitu Nabil Ahmad dan Neelofa akan digandingkan sekali lagi untuk menggalas tanggungjawab bersama sebagai hos pada malam gilang gemilang itu bersama-sama dengan Johan.

Berikut ini senarai keputusan penuh dan gambar-gambar sekitar AME2017:



Fesyen MeleTOP
  • Fattah Amin
  • Neelofa
  • Nur Fazura
  • Scha Alyahya
  • Vivy Yusof

Artis Baharu MeleTOP
  • Aiman Tino
  • Alvin Chong
  • Khai Bahar
  • Mat Dan
  • Nadya Syahera


Bintang Online MeleTOP
  • Datuk Siti Nurhaliza
  • Fattah Amin
  • Jep Sepahtu
  • Neelofa
  • Zizan Razak

Couple MeleTOP
  • Akim Ahmad & Stacy
  • Amar Baharin & Amyra Rosli
  • Jihan Muse & Ungku Hariz
  • Saharul Ridzwan & Deena Emir
  • Shukri Yahya & Tya Adnan



Si Cilik MeleTOP
  • Aaira Ameena
  • Aaisyah Dhia Rana
  • Lara Alana
  • Seri Aileen Marissa
  • Yusof Iskandar



Program Radio MeleTOP
  • JoHaRa Pagi Era
  • Sembang Sinar
  • Sepahtu Sinar
  • Super 40 Era Bersama Radin
  • Suria Cinta


Penyampai Radio MeleTOP
  • DJ Lin - Suria
  • Haniff - Era
  • Jep - Sinar
  • Johan (Raja Lawak) - Era
  • Shuib (Sepahtu) - Sinar

Program MeleTOP
  • Gegar Vaganza S3
  • Maharaja Lawak Mega 2016
  • Manisnya Cinta DUKE
  • Super Spontan All Star (episod Datuk Siti Nurhaliza)
  • Taste Selebriti (episod Neelofa)


Hos MeleTOP
  • Aliff Satar
  • Datuk AC Mizal
  • Johan (Raja Lawak)
  • Nabil Ahmad
  • Neelofa

Drama MeleTOP 
  • 7 Hari Mencintaiku
  • Dia Semanis Honey
  • Lara Aishah
  • Menongkah Kasih
  • Suri Hati Mr. Pilot 

Pelakon TV MeleTOP
  • Ayda Jebat
  • Fattah Amin
  • Neelofa
  • Shukri Yahaya
  • Siti Nordiana

Artis Lawak MeleTOP
  • Abam Bocey
  • Achey Bocey
  • Ajak Shiro
  • Johan (Raja Lawak)
  • Kamal Adli

Grup/Duo MeleTOP
  • Akim & The Majistret
  • Caliph Buskers
  • Datuk Siti Nurhaliza & Faizal Tahir
  • Hafiz & Misha Omar
  • Syamsul Yusof & Mawi



Penyanyi MeleTOP
  • Aizat Amdan
  • Ayda Jebat
  • Datuk Siti Nurhaliza
  • Khai Bahar
  • Siti Nordiana


Lagu MeleTOP
  • Hidup Dalam Mati (Syamel)
  • Kalah Dalam Menang (Mawi & Syamsul Yusof)
  • Ku Rela Dibenci (Aiman Tino)
  • Pencuri Hati (Ayda Jebat)
  • Sejati (Faizal Tahir)

Filem MeleTOP
  • Aliff Dalam 7 Dimensi
  • Boboiboy
  • Langit Cinta
  • Munafik
  • Ola Bola

Bintang Filem MeleTOP
  • Alif Satar
  • Fasha Sandha
  • Nabila Huda
  • Nur Fazura
  • Syamsul Yusof




Anugerah Top Top Top Meletop Lelaki
Fattah Amin

Anugerah Top Top Top Meletop Wanita
Neelofa



lovenota: nama pun undian peminat. Peminat #lofattah belum move on lagi. Terima jelahhh~



Read More »

Saturday, December 05, 2015

Arwah Pak Yus Dalam Kenangan



Malam ini satu Malaysia rasa sangat sedih dan pilu apabila Astro Warna dalam Juara Parodi mengadakan Tribute to Pak Yus sebentar tadi. Saya yang berjiwa kental ini pun akhirnya menitiskan air mata. Speechless. Di twitter penuh dengan #PakYusDalamKenangan dan telah menjadi trending yang pertama dalam worldwide.

Siapa Pak Yus tu pada diri kita? Dia bukan siapa-siapa pun, bukan rapat dengan kita tetapi lihatlah, satu Malaysia menghargai dan mengenang Arwah Pak Yus. Kita yang hanya melihat di tv pun dah mengalir air mata, apatah lagi rakan-rakan yang sememangnya rapat dengan Pak Yus. Semuanya menangis teresak-esak, bukan dibuat-buat. Paling sedih bila tengok keadaan Tauke yang seperti tidak terurus, walaupun disiap mekap rapi, tapi air wajahnya nampak suram. 



Apabila Pak Yus pergi, baru semua orang nampak dan kenal siapa Yusry Bin Edoo yang sebenarnya. Seorang yang sangat pemurah, dermawan dan baik hati. Allahuakbar.





Selama kita dihiburkan dalam Maharaja Lawak Mega, tidak tersangka yang arwah akan pergi seusia yang begitu muda. Kita sememangnya akan merindui lawak-lawak spontan dari Arwah Pak Yus. Sememangnya Pak Yus salah satu pelawak kegemaran saya disebabkan lawaknya yang bersahaja, tidak dibuat-buat. Selalu tengok dalam Karoot Komedia, memang dia boleh bawa watak yang diberikan tak kiralah jadi perempuan pun dia boleh. Dan bila dia jadi perempuan, sangat menggelikan hati saya. 

Satu yang memang saya perasan sejak dari dulu, arwah memang suka cium orang. Dalam Karoot Komedia memang arwah suka cium Tauke, Jep, Ebby Yus, Shuib, Johan, Zizan dan Nabil. Cium yang betul-betul, bukan main-main. Nampak sangat betapa sayangnya arwah pada rakan-rakannya. 

Dan baru kita tahu arwah ada anak angkat rupanya. Mulia sungguh hati arwah. Siapa yang tak sedih dengan pemergian beliau? Kucing Pak Yus pun tahu tuannya dah tak ada.



Walaupun tak pernah jadi johan dalam Maharaja Lawak Mega, tetapi sebenarnya dia sudah menjadi raja dan dia sudah menjelajah seluruh kawanannya di dalam hati kita semua. He is really something, bukan biasa-biasa.

Mari kita imbas kembali perjalanan hidup Pak Yus.

1. Yus, atau nama sebenarnya Yussry Edoo, dilahirkan pada 15 Mac 1976 dan berasal dari Kangar, Perlis.

2. Mula menceburi bidang seni pada tahun 2001 selepas menyertai pertandingan Sinaran Pasport Kegemilangan anjuran sebuah stesen televisyen.

3. Bakatnya mula mendapat perhatian apabila menyertai pertandingan Raja Lawak musim pertama pada tahun 2007, seterusnya dinobatkan sebagai juara.

4. Pada tahun 2011, Yus bersama Tauke membentuk kumpulan Jambu dan menyertai Maharaja Lawak Mega. Mereka berjaya mendapat tempat keempat.

5. Gandingan kedua-dua mereka muncul naib johan Maharaja Lawak Mega edisi 2012.

6. Pernah dinobatkan sebagai Pelakon Teater Terbaik Kebangsaan pada tahun 2004.

7. Sudah terbabit dalam lebih 20 buah drama dan 11 buah filem.

8. Antara tagline Yus yang paling mendapat perhatian adalah 'Boleh tuju lagu', 'kicap ada kicap', 'Yaya Toure Manchester City', 'apa pun tak boleh' dan 'kokdiang'.

9. Yus antara artis yang aktif bersama Kelab Sukan Artis Malaysia (MASC).

10. Yus dilaporkan rebah selepas menjayakan Raja Band di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Dia kemudiannya dikejarkan ke Hospital Selayang namun meninggal dunia kira-kira jam 12.15 pagi.

Tenanglah kamu wahai Pak Yus. Damailah kamu di sana. 





lovenota: sebak!

Read More »

Monday, November 02, 2015

Rindu



Lirik Lagu Rindu - Shae Ft Nukilan

Verse 1 (Shae)
Di malam yang sepi
Aku sendirian dengar bisik hati
Ku pejamkan mata
Biarkan dibawa kembali ke suatu

Ruang dan masa
Indahnya bila dibuai sejarah
Di dalam keasyikan
Terlihatkan seraut wajah

Chorus (Kelana dan Shae)
Rindu membelenggu
Terkenang masa lalu
Hati jadi rindu tak terkata
Manapun kau berada
Semoga berbahagia

Verse 2 (Agenda)
Ku bertanyakan mana sita
Kembalikan warkah cinta
Moga manis jangan tangis hakis tinta
Semua janji yang pernah dideklarasi
Tinggal puisi sepi minta dideklamasi
Aku masih bergelut memeluk takdir
Detik bermula sehingga kemelut berakhir
Apapun juga keputusan
Aku terima walau jujurnya tak keruan dan

Yang dah berlaku biarkan berlalu
Nescaya nestapaku kan diubat waktu
Kau harus bahagia walau tak bersamaku
Khabarnya hidupmu kini ibarat ratu
Nahu lagu berbaur tabu ku tahu
Namun bukan niat ‘tuk menggugat dan mengganggu
Semoga kau pun merindui
Dua lokasi, hati satu frekuensi
Aku rindu

Bridge (Kelana dan Shae)
Rindu
Sejujurnya ku menginginkanmu
Di sini bersama menempuh dunia ini

Rindu membelenggu
Terkenang masa lalu
Hati ini jadi rindu
Tak terkata
Manapun kau berada
Semoga berbahagia

Andainya diberi kesempatan
Banyak yang mahu kuperkatakan
Menyusur rekahan mengukur punca retakan
Sejujurnya dirimu tak kupersalahkan
Sempurna perbuatan, perkataan dan perwatakan
Mungkin semuanya berpunca dari aku
Yang selalu keterlaluan memahukan sesuatu
Memorabilia, paraphernalia cinta
Setia mencerita sisa memori tercipta bila

Verse 3 (Kirana)
Ku mengadu ke purnama
Bertanyakan khabar pujanggaku di sana
Puisi cinta lama sibuk dihidupkan
Menjadi senandung lestari bayu tiup-tiupkan
Yang kau nyanyikan aku nyanyi juga
Tak sempurna tapi ku kan tetap coba
Semoga terus merindui
Dua lokasi, hati satu frekuensi

Aku rindu

Chorus (Shae dan Nukilan)
Rindu membelenggu
Terkenang masa lalu
Hati jadi rindu
Tak terkata
Manapun kau berada
Semoga berbahagia

Jangan ku kau lupa hingga hari kita bersua


lovenota 1 : this song is for u ♡
lovenota 2: you are very far,  but really close in my heart
lovenota 3: jangan layan aku yang sedang jiwang


Read More »

Sunday, October 25, 2015

Kisah Maria Farida dan Karen Rahman


Kronologi kisah Maria Farida dan Karen Rahman


Maria Farida memang seorang yang cantik. Saya sendiri pernah tengok dengan mata saya sendiri semasa penggambarannya di sekolah saya dulu. Wajahnya tidak menggambarkan usia sebenarnya. Apa rahsianya saya pun tak tahu.

Apa cerita dengan Maria Farida nie? Ini kisah paling sensasi Maria Farida bagi tahun 2015. Beliau dituduh sebagai perampas suami orang dan meruntuhkan rumah tannga orang lain. Cerita macam nie selalu kita dengar. Tapi kisahnya kali ini agak menarik sedikit.

Kisah Maria Farida bermula apabila seorang wanita iaitu Datin Karen Rahman memuat naik kenyataan bahawa Maria Farida yang juga sahabatnya menjadi punca kepada perpisahan dirinya dan suami. Gambar 'bersahabat baik' di bawah, dari kiri ialah Datin Karen Rahman bersama dengan bekas suaminya, Dato' Rahman (tengah)  dan Maria Farida.


Apa yang lebih teruk, dia turut menuduh Maria Farida telah ‘memandremkan’ suaminya sehingga lupa akan tanggungjawab sebagai seorang suami. Turut memuatnaik keterangan miss kepoh mengenai perkara tersebut di instagramnya.



Datin Karen Rahman ialah pengasas produk kecantikan iaitu KR Beauty Care. Beliau menggunakan nama Izlny Karen di Facebook. Nama sebenarnya ialah Hadijah.



Dia juga menerangkan bahawa dia dan suaminya, Dato' Rahman sudah bercerai 3 bulan yang lepas. So, dah bukan datin la. Karen Rahman je. Dato' Rahman juga mendedahkan beliau mula rapat dengan Maria Farida selepas sudah bercerai dengan Datin Karen Rahman di dalam Melodi.

Kemudian, anak kandung Datin Karen iaitu Shazleen Anis Rahman menerusi akaun Instagramnya mendedahkan perangai sebenar ibunya yang hanya “berdrama” sebagai mangsa keadaan sedangkan beliau juga seorang kaki clubbing dan pernah ditangkap khalwat bersama lelaki lain sebelum ini.



Shazleen Anis menyangkal semua tuduhan yang dilemparkan oleh ibunya, Datin Karen Rahman. Dan Shazleen Anis juga sudah menerangkan kesemuanya dalam Melodi tengah hari tadi. Malah, Shazleen Anis juga mengatakan benar Datin Karen selalu mabuk teruk, pernah ditangkap khalwat dengan lelaki lain, pernah disuruh untuk melakukan aktiviti terkutuk, pergi ke kelab malam, tidak menghormati suami dan menghalau keempat-empat anak-anaknya yang kini dijaga oleh Dato' Rahman.


Gambar Shazleen Anis Rahman

Jika anda masih ingat suatu ketika dahulu, Shazreen Anis Rahman pernah rapat dengan Aliff Aziz dan pernah menjadi kontroversi disebabkan gambar-gambar mereka yang telah tersebar.  


Maria Farida menyatakan masalah ini timbul apabila beliau tarik diri daripada terus menjadi duta produk kecantikan KR Beauty Care itu sejak Ramadan lalu. Dia juga mengatakan Datin Karen juga ada berhutang dengan Maria di mana beliau tidak membayar khidmat pelakon itu sebagai duta seperti yang terkandung di dalam kontrak iaitu sebanyak sepuluh peratus hasil produk tersebut. 



Maria Farida juga sudah membuat laporan polis disebabkan beberapa isu seperti keretanya disimbah cat merah dan dituduh menghancurkan rumah tangga orang dan perampas suami orang. Beliau juga telah diugut disimbah asid. 

Buat masa kini, Datin Karen tidak mahu mengulas lebih lanjut disebabkan kes ini sudah menjadi kes polis atas nasihat peguamnya. Dia dituduh oleh Maria Farida kerana terlibat dalam menyimbah cat di keretanya.

Tunggu jelah kisah selanjutnya.

Lama menunggu kes mereka, senyap sepi. Mungkin berdamai secara sukarela kot. Tup-tup hari ini (27 November 2015) Maria Farida sudah pun bernikah dengan Datuk Rahman. Hebat, kan? Majlis pernikahan diadakan di Kelab Golf Kuala Lumpur (KLGCC) selepas Zuhur itu tadi turut dihadiri keluarga dan teman artis. Siap ada hashtag sendiri, #mariarahman. Kelasss kauu maria!





Tahniah! 


Read More »

Wednesday, April 29, 2015

Captain America Berlegar di Johor



Ini baru dinamakan peminat fanatik @ die-hard fan Kapten Amerika! complete full set of Captain America. siap ada shield lagi. motor seakan-akan motor Kapten Amerika jugak. Ducati Monster beb! tapi yang takde ialah helmet. bahaya naik motor tak pakai helmet nie. ke helmet Kapten Amerika itu boleh diklasifikasikan sebagai helmet motor? boleh ke? hehehehe.

Siapakah Kapten Amerika tu?

Beliau ialah Kimberly Lee Tanberusia 46 tahun yang berasal dari Filipina. Dari sumber TheRakyatPost, dia dikatakan dicabar oleh rakan-rakan fitnessnya untuk memakai set Kapten Amerika dan menyahut cabaran tersebut. Dia mula memakai pakaian tersebut pada hari Khamis lepas (23 April 2015) dalam midnight filem untuk The Avengers yang ditayangkan di pawagam City Square di Johor Bahru. Kemudian, isterinya mencadangkan bahawa dia menghabiskan keseluruhan hari Ahadnya dengan memakai kostum dan menunggang motosikalnya di sekitar bandar Johor Bahru.

Tan berkata beliau membelanjakan kira-kira RM 1,200 untuk pakaian yang telah ditempah melalui sebuah kedai pakaian di Johor Baru. Winged Helmet telah diubahsuai untuk RM 1,300, manakala perisai itu merupakan tempahan khas dengan berharga RM 600.

Kalau dah fanatik, tak kira pasal duit pun. asalkan hati puas. betul tak?

Kalau saya jadi peminat fanatik, korang mesti boleh agak kan saya nak jadi apa. hehehe.


eh, opkos la LOKI! hahahah XD



image ini sebijik Loki kan..hehehe.

tapi yang paling cantik and sweet. 
Loki's wedding dress design


it will be my Wedding Dress! one fine day.
cantik kan? XD


lovenota : hari ini pun saya pakai baju tema hijau. ngee XD



Read More »

Sunday, April 26, 2015

Avenger : Age of Ultron


Hari nie saya menghabiskan hari sabtu bersama dia, incik kambing. pernah mak saya tanya, kenapa panggil kambing? Sebab dia ada janggut sikit di bahagian bawah bibir..ciput janggut tu macam kambing. Hikhikhik. kejam betul gelpren incik kambing. Ngeee..

Dia booking tiket wayang semalam secara online, takut-takut ramai yang beratur panjang di TGV Aeon Bukit Raja, Klang. Kalau nak tengok wayang kat Sunway Pyramid, rasanya dah penuh. Maklumlah baru beberapa hari ditayangkan di pawagam. 


Yep. Filem dari Marvel iaitu Avengers Age of Ultron. Dah lama kita tunggu keluaran Marvel yang seterusnya. Dan yang kecewanya, 

Tiada Loki
Omaigosh! Kenapa!! Sebut scepture Loki tapi orangnya takde. Kenapa?? Uwaaa. Hahaha.

Filem Avenger 2 kali ini dah makin kurang aksi berbanding Avenger 1. Tapi masih seronok untuk ditonton. Membawa kisah perkembangan robot jahat yang ingin mempunyai badan seperti manusia dan bercita-cita ingin musnahkan komuniti manusia. Canggih betul teknologi zaman sekarang. Eh, zaman Avengers. Secara realitinya, teknologi yang menghasilkan sel-sel badan manusia melalui laser itu masih belum ada. Mungkin sedang diusahakan kot. Mana tahu, kan? Wallahu'alam. 

Dan tiba-tiba dalam cerita ini Natasha suka pada Dr Banner @ Hulk. Tak sangka beb. Haha. Yang sweetnya, bila Hulk nak jadi manusia balik, dia ikut arahan Natasha sahaja. Orang lain tak boleh nak control Hulk nie. 

Dan ada hero baru yang muncul di dalam filem tetapi tiada di dalam poster Avengers. Bukan takde, ada je kalau tengok betul-betul, cuma dia blurkan gambar untuk memberi elemen suprise kepada penonton. And memang i suprise la sebab ade hero Marvel yang baru. Selepas habis tonton baru nampak hero yang tersorok dalam poster di atas. nampak tak hero yang diblurkan tu tengah terbang atas kepala Hulk? Nampak kan? Hehe. 

Nak tahu lagi? Pergi tonton sendiri la. Best woo :P


lovenota : petang di Shah Alam hujan. di mana-mana hujan jugak. Musim hujan ke sekarang nie?



Read More »

Wednesday, April 22, 2015

Hensemnya Loki!


Tengah layan Thor: The Dark World kat FOX Movie Channel di Astro nie, seronok je tengok Loki. Tak tengok hero pun, suka tengok Loki lagi..hehe. tak kira la Loki tu orang jahat, tapi rasanya ramai yang melting tengok Tom Hiddleston dari Chris Hemsworth. Kan? Hehe

Kalau tengok chibi Loki lagi cute. Jom layan chibi Loki dengan chibi Thor










lovenota : bila agaknya dapat tengok Loki lagi eh? 



Read More »

Sunday, April 12, 2015

Pengantin Fantasia


Pelamin Fantasia adalah sebuah program realiti dengan objektif utama adalah untuk merealisasikan "Perkahwinan Impian ". Seramai 10 pasangan sebagai peserta (sebanyak 20 Peserta) yang telah dipilih daripada ujibakat Pelamin Fantasia kini akan bersaing dalam satu siri ujian dan cabaran bagi mereka untuk memenangi perkahwinan impian mereka direalisasikan di episod akhir Pelamin Fantasia. 

3 selebriti terkenal iaitu Datuk Rosyam Nor, Datin Marlia Musa, Rizalman Ibrahim akan bertindak sebagai Juri kepada para pasangan. Para juri akan menentukan pasangan yang akan meneruskan impian perkahwinan di Pelamin Fantasia berdasarkan tugasan dan cabaran yang telah diberikan.

Uiks, saya nak masuk rancangan Pelamin Fantasia? oh tidak. saya tak sanggup nak masuk. hahaha. sebenarnya ada seorang kawan saya yang masuk pertandingan ini. serius tak sangka! lagipun saya tak tengok rancangan realiti ini. sekali terpampang gambar seorang kawan yang sangat dikenali pada zaman saya belajar di UPSI. siapa?



Nur 'Irma Diyana Bt Mohd Norbi (Didie nama manja dia sebenarnya) adalah kawan saya semasa belajar di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) pada tahun 2006-2010. dia seorang yang memang 'happy go lucky' dan teramat 'sporting'. seorang yang memang pandai berkata-kata. kalau buat presentation bagi je pada Didie nie. tapi kalau sesiapa yang tengok rancangan ini, mungkin korang ada nampak yang Didie nie macam kalut sedikit, gabra bukan main. macam itu la dia dari zaman belajar dulu. kononnya takut nak buat presentation, siap gabra kemain. tapi bila dah present kat depan semua orang, lancar je presentation dia. perfect talk, perfect presentation. semuanya gempak-gempak, depan kitorang konon tak bagus la tak prepare la..amboii. hahaha.

Banyak gila kenangan manis kami bersama dengan member-member lain. paling best di mana kami satu group menyiapkan thesis Chitosan bersama dengan Prof. Dr. Ismail Bin Zainol, pensyarah Polymer Chemistry di UPSI. dengan tabahnya kami mengorbankan cuti semester kami semata-mata menyiapkan thesis. legend betul..hehe.

Dah 2 episod rancangan Pengantin Fantasia ini berlansung tetapi baru hari ini saya dapat tahu Didie masuk pertandingan ini. apelah kau nie didie, tak cakap pun kat kitorang kan. ishkk..takpe-takpe. semoga kau dengan pasangan kau teruskan semua cabaran yang akan korang berdua tempuhi. Baru tahu juga tangan Didie terkehel dan terpaksa memakai anduh. aduh, macam mana boleh kena tu? serius aku tak tengok pun. semoga kau cepat sembuh eh didie. masih tak dapat contact dia di Wechat. busy kot. dah jadi artis kan..hehe.

Ada banyak juga gambar saya bersama Didie dulu, tapi saya tak boleh siarkan disebabkan hal-hal tertentu. nanti tak pasal-pasal gosip pulak kan..sebab Diyana yang dulu bukan Diyana yang sekarang. siapa yang kenal Didie fahamlah apa yang saya cakap..hehe. 


lovenota : kalau Didie menang 100 ribu tu, aku nak tumpang sekaki eh..hihi XD


Read More »

Sunday, March 29, 2015

Awal Ashaari Kemalangan


Awal sempat hubungi Scha

Gambar kereta Awal Ashaari kemalangan




Isteri pelakon dan pengacara Awal Ashaari, Scha Al Yahya ketika dihubungi berkata, Awal sempat menghubunginya selepas terbabit dalam kemalangan di Lebuhraya PLUS arah selatan berhampiran Hentian Rehat dan Rawat Ayer Keroh, pagi tadi.

Menurutnya, dia tidak tahu tahap kecederaan dialami suaminya tetapi sudah dimaklumkan Awal sudah menjalani x-ray di Hospital Besar Melaka.

"Saya sedang menjalani penggambaran di sekitar Kuala Lumpur ketika Awal menghubungi saya tadi. Pada mulanya saya buat macam biasa saja kerana tidak mahu membuatkan kru produksi lain turut panik, namun mereka faham dan memberi pelepasan untuk saya pergi melihat keadaan suami," katanya yang dalam perjalanan ke Melaka ketika diihubungi, sebentar tadi.

Menurut Scha, dia juga belum dapat bercakap dengan Awal kerana suaminya itu masih dirawat.



KERETA BMW 6 Series yang dipandu teman Awal Ashaari, Izuan Mokhtar rosak teruk selepas terbabit kemalangan di Lebuhraya Utara-Selatan arah selatan tidak jauh daripada kawasan Rehat dan Rawat Ayer Keroh, Melaka kira-kira jam 11 pagi tadi.

Kejadian itu dimaklumkan wartawan Melodi TV3, Zuan Azmi. Awal dikatakan dalam perjalanan ke Melaka untuk mengacarakan program Melodi secara langsung di Karnival Jom Heboh Melaka.

Awal dilaporkan dalam keadaan stabil dan sedar diri. Suami kepada Scha Alyahya itu dikejar ke Hospital Besar Melaka.

Izuan yang dihubungi memberitahu kereta itu rosak teruk selepas terbabas ke bahu jalan. "Saya rasa brek tidak berfungsi dengan baik dan tayar bahagian belakang bocor. Semuanya terjadi dengan begitu pantas," kata Izuan.

Dalam pada itu tempat Awal mengacarakan program itu akan digantikan Penerbit Melodi, Michelle Wee bersama deejay Liza HotFM.



Terkini : 

Scha Alyahya, isteri pengacara Awal Ashaari berkata suaminya dalam keadaan baik di Hospital Besar Melaka.

"Alhamdulillah awal dalam keadaan baik dan stabil. Tiada kecederaan teruk. Walaupun kereta dia rosak teruk, Tuhan masih melindunginya," kata Scha yang diberi pelepasan oleh pengarah untuk melawat Awal di hospital.

Ketika ini Scha sedang menjalani penggambaran telefilem Nota Cinta terbitan Suhan Movies arahan Azma Aizal Yusof di ibu kota.


Sumber : Harian Metro dan Berita Harian


**********

Terkejut dapat tahu Awal Ashaari accident. Memang tak tengok Melodi tadi. Doakan yang baik-baik untuk beliau.


lovenota : Semoga Awal Aashari cepat sembuh dan baik-baik hendaknya. AMIN.


Read More »

Thursday, December 04, 2014

Dil Hai Tumhara



siapa tengok cerita nie tadi kat TV2? hahaha. 
lama jugak tak tengok, betul tak?

kat Astro Zee 108 ada cerita China Town jugak. 
dan Thor The Dark World di Fox Movie Premium. 
tapi dah ada Dil Hai Tumhara nie mesti la kena tengok jugak!

cerita yang sangat best and awesome. 
sanggup Shalu korbankan cinta untuk kakak, 
nasib baik last-last kakak dia sedar. 
macam perasan je Nimmi tu kan. ishkk ishkk..haha

tapi kan, kenapa Dev ikut je kan?
patut Dev pun harus terangkan kepada mak Nimmi. 
ikut je cakap Shalu..ishkk ishkk

eh eh..kita pula yang rasa geram..ahaha. 
takper la. nama pun filem. 

saya suka jugak tengok Arjun Rampal. 
macam macho je kan?
dengan suara jantan dia..fuhh..
tapi kalau menyanyi di out..hihihi

jom kita cuci mata dengan gambar Arjun masa dia muda-muda. 
boleh juga korang buat wallpaper kan..hihi :P






lovenota : korang menangis tak tengok hindustan tadi? mengaku cepatt!! hahahah


Read More »
Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®