Monday, March 14, 2011

:: Fashion Filem yana mengagumkan! ::

semalam tengok Zee TV..
ada 1 movie hindustan..
hindustan ye..bukan english..
bosan jugak asyik filem english je kan..hehe..

ok..back to the story..
filem Fashion terbitan 2008 nie memang sangat la banyak moral value..
orang yang berjaya jangan la sombong dan bongkak diri..
kelak akan memakan diri..
cerita nie kisah seorang gadis kampung yang datang ke bandar untuk menjadi supermodel..
bila dah berjaya..dia lupa pada diri..
kemudian popularitinya jatuh disebabkan pengaruh dadah dan arak..
bila dah hilang semangat diri..
ayahnya bantu dia untuk bangun semula dari kegagalan..
dan akhirnya dia berjaya kembali..

so cerita nie boleh dijadikan pengajaran..
cik balqis tengok cerita nie sampai habis coz nak tahu apa kisah selanjutnya..
nak tahu macam mana ceritanya?
sila baca sinopsis kat link bawah nie:

pelakon dia ialah Priyanka Chopra..
the most beautiful woman in bollywood..
dalam filem nie semua costume yang dipakai oleh Priyanka Chopra cantik2 jee..
jelesnye jadi orang yang cantik nie kan..hehe..

File:Fashion film.jpg

File:Fashion new 2.jpg




opps..yang ternganga tu sila la tutup mulut ye..
so sila la cari movie ini dan tonton..
gerenti tak menyesal~~

Read More »

Saturday, March 12, 2011

Kursus Pegawai Kanan Kadet Polis

pada 28 feb - 4 mac 2011 yang lalu balqis g kursus taw!
bertempat di Ibupejabat Polis Kontijen (IPK) Negeri Sembilan di Sekolah Latihan IPK Seremban, Negeri Sembilan. 
baru posting da dapat kursus yang pertama!
hebat tak?
(padahal terpaksa coz cikgu2 senior semua mengelat takmo pegi..huhu~)

kursus kadet polis untuk pegawai2 kanan kadet polis
yeshhh!
cik balqis jadik Inspektor taw!
jangan tak percaya!
haha!


tapi Inspektor Kadet jelaa..
tapi!
cik balqis merasa jugak ape menjadi inspektor
kehidupan sebagai polis..

masa kursus tuh..
takde peluang untuk berehat!

bayangkan:

6.30 pagi : terpacak di tapak kawad untuk berkawad sampai pukul 9 pagi
9.30 pagi : pergi ke IPK Seremban untuk sesi kuliah..jalan kaki woo..dengar ceramah sampai tertidur2..
12.30 tghari : makan + solat + rehat kejap jee..
1.30 tghari : pegi IPK balik..sesi kuliah petang pulakk..
4.00 ptg : balek kuarters semula..rehat + solat
5.00 ptg : senamrobik..actually agak seronok..xde la stress..
7.00 mlm : pergi surau + ceramah agama
9.00 malam : kawad kaki..coz cikgu2 nie dah lama xberkawad..da berkarat..so kawad la sampai malam iaitu 11 malam.

balik dorm pengsan tak hengat dunia..hoho..

selama seminggu tu la rutin harian cik balqis..
mau tak penat..
balik2 memang tido tak hengat laa..
kaki sampai melecet taw
kena pakai full shoes
kasut kawad..
sakit woo..


dalam banyak2 sesi..
paling best sekali main menatang atas nie..
namanya T-Baton..
kalau sape yang polis tu tau la kan gunanya..
ayah balqis pon tak penah guna..
anak dia da rasa dulu..hehe!

so far ok la kursus nie walaupun terpaksa pergi..
sebab dapat jumpa kawan2 baru..
yang pergi pun ramai jugak guru2 baru..
so secara automatik dapat kawan2 baru kan..

so sekarang nie tak sabar nak tunggu tauliah hujung bulan nie..
jumpa lagi kawan2 sama platun yer..



lain kali nak pergi lagi tak?
nakkk..tapi tak nak kawad!!
please!!


Read More »
Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®