Thursday, April 02, 2009

Waste Water Treatment

haha..aku nie kire ketinggalan la sket..coz enieyy n ecahh da post pasal nih..ak bz siapkan proposal education n chitosan..xder mse..hehe..xpe..eniey n ecah tak payah la bace aku punya entry nih..same jer dengan korang pny..haha~ pada 31 mac lalu..kelas kami kene la carik waste water untuk projek wetland for wastewater treatment..kalo da name waste water..mesti la kene carik waste water kan..so..air yang dicari oleh kami ialah.....

AIR LONGKANG
haha..xde air lain da..air yang paling kedua terkotor selepas air loji..haha..ak memang malas betul nak g carik cz mase 2 ak langsung x tido siapkn multiply blog for alam sekitar punya subjek..or bak kate orang la dikenali sebagai
suply = supli + multiply

tapi disebabkan tanggungjawab atas kelas dan negara termasuk pelajar upsi ak gagahkan diri dan korbankan waktu tidur ku (korang kene belanje ak makan nih..)..ak pon siapkan diri n g la kampus.. setelah cukup korum..kami pun g la mencari zon air tercemar iaitu di pintu utama la ecah..bukan selatan..suke2 ko je menamakan pintu iteww..haha..



ini dia pendokong anak bangsa..si wan yang sanggup mengambil air longkang untuk kami...baik kan kan kan..

yang nie plak golongan ahli lelap yang sesetengahnye memang penakot dgn air longkang..tengok tuu..siap berteduh lagi..wahahaha..ade yang terase tuhh..hehe..



lepas da isi semua air longkang di dalam botol..bawak balek semula ke lab untuk diisi ke dalam tong penapisan..tengok la jaguh2 yang tahan bau air longkang n mengacau sume kandungan air longkang tersebut..tengok muke iqbal..berkerut menahan bau..haha..memang kene bagi award la diorang nih..hehe..tahniah kepada zul, iqbal and nik..


thanx pada yang datang..yang terlibat iaitu mengisi air ke dalam botol..cam akuu..hehe..menolong pegang air longkang..yang melihat sahaje dari jauh macam eniey..haha..yang menangkap gmba jerr, si farah tonjeng..yang mengorbankan tangan dan hidung semata2 kami, si wan..lenkali amik lgi..air 2 kene isi lagi..kang kiter amik air longkang lagi yerkk..haha..


No comments:

Post a Comment

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®