Friday, October 19, 2012

Kertas Soalan Percubaan Kimia SPM 2011




senarai kertas percubaan kimia SPM 2011 bagi setiap negeri:

  1. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 SBP: Kertas 1Kertas 2Kertas 3Erata, Answer
  2. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Pulau Pinang
  3. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Terengganu
  4. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Kedah: Kertas 1, Kertas 2, Kertas 3
  5. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Kelantan
  6. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Perlis
  7. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Perak: Kertas 1, Kertas 2, Kertas 3, Answer
  8. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Selangor: Kertas 1, Kertas 2, Kertas 3
  9. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Melaka
  10. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Pahang
  11. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Sarawak
  12. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Melaka
  13. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Johor: Kertas 1, Kertas 2, Kertas 3
  14. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Sabah
  15. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Negeri Sembilan: Kertas 1 & Ans, Kertas 2 & Ans, Kertas 3 & Ans
  16. Kertas Soalan Percubaan SPM 2011 Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

*akan diupload secepat yang mungkin
thank you!
Read More »

Kertas Soalan Percubaan Kimia SPM 2012




senarai kertas percubaan SPM 2012 bagi setiap negeri:

  1. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 SBP: Kertas 1, Kertas 2, Kertas 3, Answer
  2. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Pulau Pinang
  3. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Terengganu
  4. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Kedah: Kertas 1 & AnsKertas 2, Kertas 3 & Ans,
  5. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Kelantan
  6. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Perlis
  7. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Perak
  8. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Selangor
  9. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Melaka
  10. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Pahang
  11. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Sarawak
  12. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Melaka
  13. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Johor
  14. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Sabah
  15. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Negeri Sembilan
  16. Kertas Soalan Percubaan SPM 2012 Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

*akan diupload secepat yang mungkin
thank you!
Read More »

Wednesday, October 17, 2012

Rahsia Wanita Berdasarkan 4 Unsur

Qis terjumpa satu artikel di mana rahsia wanita boleh dirujuk mengikut unsur. tetapi ada 2 jenis rujukan iaitu mengikut anak ke berapa dalam keluarga ataupun mengikut horoskop @ zodiak. so, Qis pun selitkan kedua2nya untuk informasi anda. saja suka2 takpe kan :)

Rahsia Wanita Berdasarkan 4 unsur - Rahsia wanita tanah, air, api, dan angin. Penentuan unsur seseorang ditentukan melalui anak ke berapa dalam keluarga.
  • Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan
  • Air - kedua, Keenam, kesepuluh
  • Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
  • Angin - keempat, kelapan, kedua-belas

Wanita berunsur Tanah 


Tanah yang subur mampu membuahi tanaman yang hijau dan mekar. Wanita yang bersifat tanah biasanya mempunyai sifat-sifat seperti:
Rendah diri di hadapan suaminya serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban demi kasih sayangnya kepada suami.Sebahagian sifat tanah, wanita jenis ini tidak cerewet, tidak suka bercakap meninggikan diri, tidak menyombong dan bukan seorang pemarah.Tenang dan mengamankan jiwa suami, selalu memberi galakan dan sokongan dan tidak suka membantah atau membangkang. Orang yang berperawakan manis dan lemah lembut, pembersih dan sentiasa menjaga kecantikan untuk suami.

Wanita tanah dilahirkan dibawah zodiak Taurus (21 April - 20 Mei), Virgo (24 Ogos - 23 September) dan Capricorn (22 Disember - 20 Januari) biasanya memiliki sifat-sifat berikut:

  • seorang yang boleh dijangka, berwibawa dan praktikal
  • penyabar dan boleh bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material
  • semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.
  • Kebijaksanan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
  • Sifat marah yang terkawal serta sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana.
  • Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah kekasih yang setia dan berwibawa.


Wanita berunsurkan Air

Air sifatnya bersih dan suci, sejuk, nyaman serta menghilangkan dahaga. Air juga sifatnya mencambahkan benih, menyuburkan serta menyegarkan. Wanita bersifat air mempunyai ciri-ciri seperti berikut:-
Menghidupkan hati suami menjadikan suami sentiasa bersemangat. Mengambil berat tentang suami dan kebajikan anak-anak serta tidak membiarkan anak-anak hanyut dibawa arus hidup. Hatinya bersih serta boleh membahagiakan suami dan anak-anak. Menenangkan hati suami bila si suami menghadapi masalah.

Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir dibawah zodiak Cancer (22 Jun - 23 Julai), Scorpio (24 Oktober - 22 November) dan Pisces (20 Februari - 20 Mac) menpunyai ciri-ciri berikut :


  • Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju.
  • Mereka ini dipandukan oleh perasaan dan mempunyai sifat mudah bersimpati, berdaya imaginative, sentimental, mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan sentiasa berhati-hati.
  • Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan mudah, cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.
  • Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan diri sendiri.
  • Sentiasa bertanggungjawab dan berusaha dalam melaksanakan tugasan yang diberikan.

Wanita yang berunsurkan Api
Api sifatnya panas dan membakar tetapi menerangi kegelapan malam. Ia juga menghangatkan kedinginan malam serta digunakan untuk memasak. Wanita bersifat api: 
Cintanya sentiasa hangat membara kepada suami serta kuat cemburu. Cergas dan cepat dalam geraklaku menjadikan dia seorang yang cekap dalam menguruskan hal-hal rumahtangga. Penasihat yang baik kepada suami. Pandai dan cekap menguruskan rumahtangga. Pandai menghias diri agar kelihatan cantik dan menarik di hadapan suami. Sentiasa waspada dan cepat bertindak bagi menyelamatkan keadaan.

Wanita api dilahirkan dibawah bintang Aries (21 March - 20 April), Leo (24 Julai - 23 Ogos) dan Sagittarius (23 November - 21 Disember) pula:


  • Dilahirkan sebagai pemimpi
  • Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun kekadang bernas.
  • Seorang yang artistik dan sukar dijangka tetapi biasanya romantik dan tidak pemalu.
  • Mempunyai personaliti suka menguasa dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah,mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya
  • Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi berasa sedih kadang-kadang terluka.
  • Jujur dan mahu perhubungan berjalan dengan lancar.
  • Wanita api haruslah diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan hubungan itu terus berkesan.
  • Tidak keberatan beralih arah jika berasa tertekan.

Wanita berunsur Angin 
Angin meredakan kehangatan, menjadi sumber tenaga. Wanita yang berunsurkan angin: 
Mempunyai sifat lemah lembut dan menyenangkan suami. Pandai bermain kata dan memujuk rayu. Sopan santun dan berbudi pekerti mulia. Bijak mewujudkan suasana selesa. Hati yang cepat berubah ubah.

Mereka ini lahir di bawah lambang Gemini (22 Mei - 21 Jun), Libra (24 September - 23 Oktober) dan Aquarius (21 Januari - 19 Januari) ini :

  • Berterus terang, berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan 
  • Berfikiran terbuka,mempunyai daya imaginasi dan inovatif , bagi mereka segalanya boleh dicapai.
  • Bergaya,tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling berkerjasama serta bersungguh-sungguh.
  • Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.
  • Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang unggul untuk berkonfrantasi.
  • Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan yang sebenar yang terpendam dalam hati mereka 
  • Dikenali dan diingati kerana sifatnya yang manja dan romantik.


nilailah diri anda sendiri :)
Read More »

Wordless Wednesday # 7 : Mall yang canggih


teringin nak dapat mall cmnie..kan best tuu..
tak perlu eskalator..
tak payah guna lif..
jimat duit kann..hekhek~
Read More »

Tuesday, October 16, 2012

Vampire's Crew: 1st Family Day

pada 6 oktober yang lalu bersamaan hari sabtu 2 minggu lepas..Qis join family day dengan rakan-rakan dari Tagged yang diadakan di Pantai Teluk Kemang, Port Dickson..Qis kenal pun dari Tagged jugak..emm..kenal tuh takde la lama..tapi da macam kenal lama..agak seronok jugak layan karenah and perangai diorang yang gile2..sewel..bengong2 ckit..suke phuih2 orang..tuh sikap yang paling faveret oleh ahli2 group nie..skali dgn Qis skali da suka dok phuihh orang..korang punya pasal la neh! aptb la..hahahaha~

suka sangat dapat jumpa dengan semua geng Vampire..kehkeh






*setiap gambar ada cerita*
letak gambar sikit cukup la ek..

yang tak boleh lupa..uncle spongebob hitam..mak aih..sampai la nie stil gelak2 kalau sebut pasal uncle spongebob..iyelahh..uncle faveret orked la katekan..kak loly siap bermimpi2 lagi..memang takkan lupa lah uncle tuh..kehkeh..

pada hari tu jugak diorang sambut birthday Qis dgn Kak loly..sangat2 meriah..siap main kejar2..kehkeh..memang kecoh la..sampai khemah sebelah dok pandang2 je..macam budak2 je walaupun semua da besor2 panjang..malu2.. XD


thanks for the cake! sedap! :D

   i love uolss larh Vampire Crew!   

p/s: tak sabar untuk 2nd family day tahun depan! excited! :D

Read More »

Monday, October 15, 2012

Google: Winsor McCay


hari nie google buat satu comic strip di laman utama ataupun homepage www.google.com
so mesti ramai yang da buka kan? agak menarik komik tu..cik balqis pon suka :D

google menyambut 107th Anniversary Winsor McClay's Little Nemo in Slumberland

siapa Winsor McClay? pernah tengok Little Nemo..nama macam Finding Nemo je..kan? tapi bukan kartun ikan tuhh..lain taww..hekhek~

Winsor McClay dilahirkan pada 26 September 1869 dan meninggal dunia pada 26 July 1934 
kartun Little Nemo beliau seperti gambar di bawah:


bagus kan Mr.Google..beri informasi yang memang kita tak tahu..sebab tu saya suka Google! saya lebih prefer Google dari Yahoo..hehe!
nak tahu lebih lanjut..pergi tanya Mr.Wikipedia..hehe! 

Read More »

Sunday, October 07, 2012

Anugerah Blockbuster 2011/2012



Anugerah Filem Paling Hebat
KL Gangster


Anugerah Tuan Direktor Terhebat
Syamsul Yusof (KL Gangster)


Anugerah Direktor Baru Terhebat
M Suurya (Sumpahan Puaka)

Anugerah Filem Aksi Terhebat
KL Gangster

Anugerah Filem Kelakar Terhebat
Hantu Bonceng

Anugerah Filem Takut Terhebat
Khurafat

Anugerah Drama Muzikal Terhebat
Nur Kasih The Movie

Anugerah Hero Terhebat
Zizan Razak (Hantu Bonceng)

Anugerah Heroin Terhebat
Yana Samsudin (Bini- Biniku Gangster)

Anugerah Watak Penyangak Terhebat
Fikri Bakar (Klip 3GP)

Anugerah Lagu Filem Terhebat
Ombak Rindu

Anugerah Hero Baru Terhebat
Shahir (Karak)

Anugerah Heroin Baru Terhebat
Tasha Shilla (Ratu The Movie)

Anugerah Khas PFM
Syamsul Yusof

Anugerah Astro First Terhebat
Kongsi

dan yang paling menang besar pada malam itu tak lain tak bukan~


Read More »
Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®