Showing posts with label ..tagged... Show all posts
Showing posts with label ..tagged... Show all posts

Wednesday, August 01, 2012

1st GiveAway Cik Balqis



cik balqis nak try buat 1st Giveaway untuk blog ceriteracinta nie..dah 4 tahun blog nie beroperasi..bulan Ogos 2012 dah masuk 5 tahun..tapi tak pernah buat ape2 contest untuk blog cik balqis kan.. (^_^)

so untuk 1st giveaway nie cik balqis buat hadiah simple2 jer..nak dapatkan sponsor pun tak tahu dari siapa kan..hehe!hadiah cik balqis takde la gempak macam blog lain..
tapi sekadar sumbangan pada follower2 cik balqis yang support blog cik balqis selama ini kan..ape salahnye (^o^)v

cik balqis mencari Top Referral atau referral yang paling tertinggi untuk memenangi hadiah special dari cik balqis..top referral tu cik balqis tengok kat Nuffnang je la yer!
senang~ ;p so ikut kreativiti anda la nak promote banner cik balqis ye~



hadiah untuk 1st and 2nd Top Referral ialah:







sangat cute kan! itu adalah lampu yer..table lamp or desk lamp..bukan mug..bukan tabung..tapi kalau uolss nak renovate boleh jer..tanggal je lampu kt dalam tuh XD 
so hadiah tu either 1 la ye..takkan bagi dua plak..hehe!

*updated*
1st Top Referral mendapat extra gift yang disponsor oleh Mistine Corp.

*klik pada gambar untuk penjelasan lebih lanjut mengenai produk*

craft dari farachew! untuk 3 blogger yang menjadi Top Referral~

so, top referral dapat hadiah di atas..the other peserta cik balqis pilih 8 blogger bertuah 
untuk mendapat top up sebanyak RM 10..kira saguhati la ye..blogger bertuah ini dipilih melalui random.org ^^ kalau ada sponsor lain nanti cik balqis boleh update ye..

cara nak sertai:

1. mesti jadi follower blog cik balqis la..
senang ada update terbaru nanti boleh korang tau kan..

2. mesti like fanpage blog cik balqis..

3. mesti like gambar cik balqis..

4. mesti like fb sponsor #1 GA

5. mesti follow and like sponsor #2 GA

6. mesti follow sponsor #3
blog yana

7. buat entry mengenai 1st GA cik balqis..
tajuk entry anda ialah: "1st GiveAway Cik Balqis"
then sila tepek banner GA cik balqis di atas di entry anda..then banner tu buat link ke entry nie ye..supaya referral anda dicatat oleh Mr Nuffnang nanti..kalau tak letak link..url korang tak naik! ;p akhir entry anda kena ada: GA ini juga ditaja oleh broblogger.net 

8. sila tinggalkan url anda di ruangan komen di bawah untuk disemak ;p

tarikh tutup: 1 Ogos 2012
bagi sebulan jela..sempena 5th Anniversary blog (^^)v

p/s: Tips untuk menang~
*promote link atau banner cik balqis pada pengunjung untuk klik dari blog anda*
*letak banner cik balqis di blog anda - cth: di sidebar*
*buat sticky post*

so, gud luck pada semua blogger yang tersayang!
*(n_n)v

*updated baru yg berwarna hijau*



senarai nama peserta [CLICK]
Read More »

Wednesday, June 27, 2012

PERADUAN BAWAL BERGAYA DARI BAWAL BIRU ONLINE SHOP

~assalamualaikum~

 jum join peraduan kat bawah:


cik balqis memang pemakai tudung bawal yang tegar..
~kalau malas sangat baru pakai selendang~ ;p
sebab pergi sekolah pun pakai tudung bawal..
setiap baju kurung ada tudung bawal masing2..hehe!


gambar ini diambil di Dataran Pahlawan, Melaka..
memang tudung bawal ye..hehe!

 # sebab mengapa suka tudung bawal? #
senang dipakai..walaupun leceh nak menggosok kan..
tapi memang sangat selesa guna tudung bawal..

# tag sekurang2nya seorang blogger: #
alaa..korang yang datang jenguk entry nie boleh je masuk ;)
tapi kena ikut syarat kan..
tag mia duniaku :)

tarikh akhir penyertaan : 10 Ogos 2012
hadiah : 10 bawal 3D rose lace untuk 10 pemenang


pemilihan dibuat berdasarkan jumlah like yang tertinggi..
sila like pic sy di link facebook kat bawah ye!
jom like!

~hmm..agak2 boleh ke dapat? tett~

so nanti bila dah diupload ke facebook Bawal Biru Online Shop..
sila2 like la yer! (^^)v

Read More »

Friday, June 22, 2012

Segmen Amazing Blogging

today is Friday..
tomorrow is Saturday..
ape kehal cik balqis nie..haha..
(buang tebiat)

okey..hari nie nak join segmen Amazing Blogging yang dianjurkan oleh
join sebab saja suka2..hehe!


cute pulak tengok doodle atas nie kan! ^^
blog dia pun chomel..pinkish! i like! ^^

so sesiapa nak join pun boleh..
ade masa lagi..

last date: 23 June 2012 pada pukul 5 petang

nak join sila klik link di bawah:

Read More »

Wednesday, March 28, 2012

Farah Alias Nak Review Belog Saya


Farah Alias memang mempunyai masa yang sangat banyak ye..
sebab dia boleh me-review blog2 kita ye ! hehe !
kalau review blog cik balqis nie..
sangat2 ber-thank you lah ye !
*perosak bahasa betul !*

p/s: hari nie dapat MC..nak rehat sepuas2nyer! (T_T) 
Read More »

Sunday, March 18, 2012

Mencari Identiti Bloogger Yang Hilang


ini adalah post yang da lama bersarang..tapi tak publish2..
teroknye cik balqis ini ye! haha!
so cekidaut!!

Once you have been tagged, you are supposed to write a note

with 25 random things, fact, habits, or goal about you.

At the end, choose 25 people to be tagged.

You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you.

okk..jum kita tengok secrets of cik balqis..edisi siasat nie..spesel!!




# nama? adehh..dari dulu semua tanya nama betol cik balqis..err..balqis laa nama betol..tak percaya? hehe.. #

# saya anak yang sulung dari 3 orang adik beradik..ada adik perempuan yang lahir pada tahun 1989 dan adik lelaki yang lahir pada tahun 1993..yes..semua adik dah besar..jejak kaki di kolej dan universiti..alhamdulillah #

# seperti korang yang sedia maklum..cik balqis sedang tunggu panggilan posting (mengajar) dari KPM..yes..cik balqis seorang pendidik! *update: sudah jadi pendidik..so..cikgu balqis ;p #

# sudah graduate (2tahun yang lepas!)..memang seronok! Lepasan pelajar dari Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) mengambil Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Sains (Kimia) #

# kerja Part Time di Pizza Hut Port Dickson..best taw..dapat makan pizza free!! so..siapa2 yang sedang main2 tanam anggur yang takde pekdah tu sila lah cari keje macam cik balqis..hehe #

# pernah kerja sebagai Waitress di PNB Ilham Resort, Port Dickson..macam2 pengalaman ada semasa bekerja kat situ..tapi yang paling best selalu kena ngorat sebab aku yang paling comel kat situ..hikhik! siap ada yang bagi no telefon..bisnes card..yelaa..masa tu slim lagi..jalan gaya ala2 model..haha! #

# seorang gadis yang mempunyai tinggi 166 cm (tinggi ker tuh?)..yelaa..bila dengan budak2 kelas..cik balqis adalah orang yang kedua tinggi di dalam kelas..sebab semua cikgu2 ketot2 belaka..haha..jangan mare #

# suka kaler pink + purple + biru..so jadi la kaler macam blog balqis nie..hehe #


# cik balqis jenis yang gelabah sikit..kalau ada apa2 hal yang berlaku..mula la cakap yang mengarut..risau tak tentu pasal..panik..then mula la langgar itu..ini..cakap laju2 sampai orang tak paham..itulah saya..hehe.. # 

# anak 1 malaysia..haha..nape cakap macam tu? sebab balqis nie da macam takde tempat asal yang betol..memang balqis dilahirkan di Sarawak (mek orang sarawak tok!)..tapi sik reti mauk klaka sarawak..hehe..abah orang Kelantan..so boleh kelik klate sikit2..mu dok cayo ko..hoho..toklong pulak tinggal kat Terengganu..mung cayo x? opah pulak kat Perak..mike orang peghak jugak..sekarang tinggal kat PD..orang Nogori haa..soo..mix sume2 jadi laa anak malaysia..(merepek meraban dah aku neh!) #

# Sempat bersekolah di Sarawak di SK South, Miri..dulu kat situ kalau nak pegi sekolah kena lalu 1 anak tangga yang sangat tinggi! maybe beribu2 anak tangga..sudah lupa la..tak tahu wujud lagi ke tak anak tangga tu! #

# pernah tinggal kat Kuala Lumpur..kat Keramat Wangsa berdekatan dengan Setiawangsa..yepp..sekolah rendah di SK Taman Setiawangsa..sekolah menengah pulak di SMK Taman Setiawangsa..alaa..satu sekolah dengan Pierre Andre..senior i tuu..(belagak siot..hampeh!) #


# pernah sekolah jugak kt SM Tinggi Port Dickson @ High School Port Dickson..kat sekolah tu la jumpa majoriti student India dan Cina..Melayu adalah kaum minoriti je..kesian kan..bila masa subjek Pendidikan Agama Islam..budak2 melayu kena bergabung 4 kelas untuk dapatkan pelajar melayu dalam satu kelas..haha..memang tak dapat lupa la pengalaman camnie.. #


# mengambil sijil asasi di Kolej Matrikulasi Perak (KMPk)..terjatuh hati pulakk pada sorang mamat sekelas..tapi baru sedar jatuh hati masa last2 nak habis matriks..suka2 gitu je pon..sekarang nie da jadi Doktor kot..hemm #

1st Love? hemmm..dengan kawan sekelas masa Tingkatan 2..dia amat la comel (aku tak amik kire ciri2 kehenseman sangat..hoho)..budak KL n dalam kelas duduk berjiran dengan aku..tiap2 hari pandang muka comel dia..daisukeee! suka sangat bersembang dengan dia masa sekelas dulu..bila dah naik form 3..da tak bertegur sapa sampai la aku pindah N9..tapi still contact through YM n FB..sampai sekarang still menaruh harapan (gatal..haip!!)..tapi sekarang da ade aweks daa..tak sempat nak ngorat! ;p #


# 1st Admire? hemm..kawan sekelas jugak masa Tingkatan 1..dia budak Perlis..nama? tak payah ler..kang dia google nama sendirik bocor rahsia aku..hihi! suka dengan dia sebab dia very2 funny..suka bertengkar dengan dia dulu..(tula orang kata..yang kita tak suka tu lama2 jadi suka ;p)..then sekelas lagi Form 3..galak laa cik balqis menyakat dia..tapi Form 4 dia dah pindah sekolah teknik..sekarang nie da bertunang..tak sempat nak tackle jugak..aiyakk! #

# masih simpan lagi bantal yang "wangi" dari kecil..memang bawak dari sarawak laa..made in sarawak gituu..haha #

# jenis yang tak kisah pasal barang2 yang branded ke tak..hentam jee..tak kira la pakaian ke..beg kee..kasut kee..asalkan benda tu elok dan bagus #

# suka filem2 hindustan..siap boleh hafal jee lagu2 hindustan taw..cakap hindi pun sikit2 boleh..haha..dulu laa..sekarang nie hindustan hampeh..pelakon xbest semuanya..xminat dah! #

# suka air Ice Lemon Tea @ Teh 'O' Ais Limau..entah kenapa pun tak tahu..hehe..sekarang nie da main gila dengan ice lemon tea..sebelum start kerja kat pizza dulu mesti curik minum ice lemon tea dalam chiller..nasib baik manager tak tahu..hehe.. #

# seorang yang mudah mesra dengan orang..mudah sayang dengan orang..bila orang tu tegur laa..tapi kalau orang tak tegur aku..aku diam jee..wat bodo..mesra ke tuh..haha.. #

# Saya ni cute dan sweet..(org yang kata ehh,bkn saya)..betol laa..bila layan YM ke Tagged ke kebanyakan orang kata camtu! (perasan keja ;p)..hari tu pegi tukar minyak hitam kereta..amoi tu tanya belajar lagi ke..nampak sangat awet muda..malu2 i taw..hihi! #

# suka layan drama korea..saranghae! fanatic la kirenye! #

# Suka berblogging..tapi disebabkan busy dengan kerja..maka masa untuk berblogging sudah makin kurang..sedihnyee.. #

# hati ini sudah dimiliki..oleh mr moks @ mr smith! i'm his mrs smith! chewah! ;p #

Ok siap..sekarang 25 orang yang bertuah saya nak tag adalah:
siapa2 yang baca cik balqis punya entry nie..iye2 kamu laa!
tapi rasanya nak tag kamu la BEdah! bole! ;p

Ok..sila siapkan tugasan anda dengan hati yang ikhlas ye..
Read More »

Monday, January 23, 2012

Friendly Blog Award

sejak da menyepi sikit dari dunia blog nie..
jarang ada komen kat blog cik balqis..
jarang ada bagi award kat cik balqis..
jarang ada bagi tag kat cik balqis...

biasa la tu kan..lumrah hidup berblogger..
hehe..




http://2.bp.blogspot.com/_QKpotcZnUDY/TRZFse8hLqI/AAAAAAAAAyI/1R4QMDl4cIA/s1600/award+2011.png


thanx for the award..arigatou!



Read More »

Sunday, January 02, 2011

:: GA : Ole-ole Dari Semporna ::


uishh..nie tuan empunya blog sendiri yang mengetag cik balqis..
Miss Fyda dari Sabah baa..
jauh niee..
siapa laa yang tak nak ole2 dari Semporna kan..
jarang2 didapati di Semenanjung kan..
hehe..

siapa2 yang rasa2 nak join sila la klik link kat gambar tuh..

p/s: bila la turn cik balqis nak buat GA..tak tergerak hati lagi laa~

Read More »

:: Lucky Giveaway by Cik Dya ::


tag lagi neh..
kali ini yang tukang pengetag adalah cik wannie..
thanks ye cik wannie..

oleh itu..cik balqis pun menjalankan tanggungjawabnye..
(skema nye!)

nak join jugak tak?
sila klik link di bawah:


p/s: join ler ramai2..hadiah best tuu..hehe~
Read More »

Tuesday, December 28, 2010

Saya Blogger Negeri Sembilan

dah ramai rasanya join segmen nie kan..
yang dianjurkan oleh Blog Pilihan Malaysia

so, hari ini hari selasa..
sempat lagi lah balqis nak join segmen nie kan..
hehe (n_n)


nama glamer: semua orang tau apee..cik balqis le.

status: single mingle..belum kahwin lagi..

cara hubungi: emm..camne ek..melalui facebook la kot..

daerah/jajahan: Port Dickson..but now kerja kat Gemencheh..

Tempat Tinggal: Taman Intan Perdana, Teluk Kemang


Apa yang menarik di Port Dickson?

1. Pantai2 yang korang selalu datang untuk mandi manda, 
main jet ski dan banana tuh semua..especially kat Teluk Kemang laa..hehe..

2. Dataran Teluk Kemang yang selalu ade ekspo or karnival..tak pun konsert artis2..


3. Ostrich Farm - korang pernah pegi tak? sebab tempat nie macam tersorok jee..

 

4. Sate Kajang Haji Samuri yang diimport dari kajang..hehe..
ada dalam entry balqis yang lepas kat sini.

5. Rumah Api Tanjung Tuan ataupun dikenali sebagai The Cape Rachado Lighthouse
nama je kat PD tapi adalah hak milik Kerajaan Melaka..


6. tempat bekas Buaya tembaga bersenang lenang..tempat korang ade tak? hehe..


7. ada Extreme Park yang korang boleh main macam2 seperti Go Kart, Paintball dan ATV

sedara sop dah pergi dah..cuba tanya dia best ke tak..hehe..


8. ada Royal port Dickson Yacht Club..sapa2 yang suka naik yacht boleh main kat sini jugak..


dan banyak lagi laa..tak larat pulak nak cerita..
Port Dickson kan tempat pelanconga..
so memang banyak la tempat2 yang menarik lagi..
lain kali la cerita bole..hehe..

okeh..sudah habis story..
siapa2 yang nak join lagi bole..
ada masa lagi nie..

p/s: esok meeting guru sampai petang..kompem tido dalam bilik meeting..huhu..

Read More »

Thursday, October 14, 2010

:: award: Beautiful Blogger ::


oh..tak sangka..beutipul kerrr..hehe
takde la beutipul ponn..
cincai je blog nie haa..
(n_n)


award nie balqis terima dari cik faramurni..
tq coz bagi award tak seberapa ini ye..


dah dapat award macam biasa kena jawab tag kan..

1. thanks the person who gave u dis award and the link of the person

oh..tengkiu..arigatou..toche2..bhohot2 syukriya to cik faramurni..

2. Spread the award to 15 blogger who you like & you think their blogs are awesome

oo..nanti dok pesan2 kat shoutbox/shoutmix anda..

3. Tell 7 things about yourself

1/ saya tengah demam lagi sekarang nie..
2/ saya sedang tunggu nak posting..
3/ saya suka blogging..hehe..
4/ member2 kata saya nie mulut murai..hakhak..
5/ diorang jugak kata saya chumel (yeke??)
6/ dah tak tahu nak cakap apa lagi..
7/ saya suka nengok detective conan..erk!
huhu..

hoho..settle..so..yang kena tag tu wajib buat la ye..
tq very2 much~

:: my blog is beautiful ea..hehe ::
Read More »

Thursday, October 07, 2010

:: tag takde tajuk ::

baru lepas balik kerja..penat giler..huhu..
dah xtau nak update ape..
ak pun langsaikan hutang tag nie..
kali nie tag yang takde tajuk ini datangnya dari
cik rapunzel dada pada 4 oktober 2010..

......

Apa benda paling penting dalam hidup korang?
benda ye..laptop acer ..henpon..purse..


Benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
err..benda? last duit guna beli gambar konvo..duit last plak tu..sedih2..

Di manakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
entah ler..nampak gaya macam depan rumah jer..haha..tapi rase cam nak buat kat ballroom..
bestnye!


Adakah korang sedang bercinta sekarang?
sedang ke? yang sedang-sedang saja~~~

Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
insyaAllah sampai bila2~~

Di mana korang selalu jumpa kekasih korang?

kalau jumpa pun jalan2 pergi shopping complex..makan2..cuci mata..shopping~


Novel/buku/majalah terakhir yang dibeli?
Detective Conan..haha~~

Apakah nama penuh korang?

err..belum sampai seru nak bagitahu nama sebenar.. =P


Antara mak dan ayah,mane korang lebih mesra?
entah ler..same jer~~

Namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?
xde rasa nak jumpa siapa2..hehe~~


Adakah korang basuh baju korang sendiri?
masa kat kampus dulu memang la basuh sendiri..mana ada mesin basuh..
dah balik rumah nie..mesin la yang cuci..hehe..


Dimanakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
dari dulu nak pergi new zealand..entah..hehe..


Pilih salah satu, peluk atau cium?
kena pilih ke? nape tak dua2 je..haha~~


Beritahu 3 benda tentang orang yang tag orangnye chumel..
- rambut panjang ala2 rapunzel..
- suke tengok rapunzel..hehe~~
- blog dah makin chumel..tak percaya pergi la tengok!


5 benda yang paling disayangi dalam hidup
macam same je dengan soalan di atas:
- Laptop Acer
- Hanphone cikai gua
- teddy bear
- bantal "wangi"
- Purse yang ada macam2..


5 lagu yang paling suke dan selalu dengar
sekarang dah kurang dengar lagu..layan semua jer..


Bila tarikh lahir dan kat mane korang sambut tahun lepas?
tarikh lahir semalam..6 oktober 1987..
sambut tahun lepas dengan kawan2 sekuliah..
kena suprise plak tu..terharu!!

5 blogger yang korang nak tag
akan diberitahu kelak..huhu~~


:: sok kerja lagi..macam nak pitam pun ada ::
Read More »
Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®