Thursday, December 01, 2016

Model Kereta yang digunakan Oleh Polis

Di bawah adalah gambar beberapa jenis model kereta yang digunakan oleh polis-polis di seluruh dunia termasuk kereta malaysia. amacam? nampak cantik? laju tak agak-agak? eh mestilah laju. tengok brand la!

Volvo s80 2.5T

korang akan nampak kereta ini di kawasan Kuala Lumpur atau Selangor dan kawasan yang sewaktu dengannya sahaja kot..sebab di Port Dickson nie memang takde laa..hehe. 

Mitsubishi Lancer Evolution

Kereta model ini juga sudah digunakan secara meluas di bandar-bandar besar seperti Kuala Lumpur, sudah semestinya. hohoho.

update yang terkini dan terbaru, kereta polis malaysia sudah menggunakan jenama Proton Preve. laju sikit nak potong kereta-kereta yang melanggar undang-undang.

sekarang kita tengok Polis-polis luar negara / Oversea guna jenis model kereta apa pulak ye..

Jaguar S Type
kereta ini Polis Canada yang guna..smart boh!


Ferrari 612 Scaglietti
ini pulak guna kat United Kingdom..hebat kan..


Mitsubishi Lancer EVO X 
Banyak jugak model kereta yang Polis UK guna 


Caparo T1 RRV Police Pursuit Car 
Polis United Kingdom guna macam kereta racing Formula One (F1) kot.



Mercedes Benz - C class
polis Iran pun guna kereta mewah camnie tau..(abaikan manusia itu..nampak tak perempuan tu? huhu)


Lamborghini Gallardo LP560-4 
Polis Itali yang guna kereta jenis nie..power tuhh..hoho..


 Brabus Rocket CLS V12 
Polis Jerman guna kereta roket. nama pun hebat!


Lexus IS-Force 
Polis France @ Perancis menggunakan kereta tersebut. Lexus tau.


 Nissan Skyline R34 GT-R
Polis Jepun guna Skyline. memang Jepun pun terkenal dengan model jenis ini


 Porsche 911 
Digunakan oleh Polis Romania @ Rom. eh comel la pulak!


Ford Mustang 
Polis USA @ United States of Amerika. eh Mustang beb. jangan main-main. 


kereta yang aku nak pakai bila dah banyak duit nanti..boleh tak? 
(^V^)v


14 comments:

  1. kite da penah tgk da lancer polis tuh.. kat penang la.. hehe.. tp yg volvo tu x penah tgk.. tak penah tau pun polis ada guna volvo. haha :P

    ReplyDelete
  2. ohh..sye xpenah nmpk due2..hehe..
    dpt tau pn dr Mr.Google la..
    =P

    ReplyDelete
  3. klo campre polis malaysia ngn polis lua~
    mcm kesian kan~
    polis luar sume kete canggih~

    ReplyDelete
  4. hoho..rsenye menteri pertahanan kena tukaq la sume kete2 polis nie..bia sepadan dgn pelumba2 haram..hehe~~

    ReplyDelete
  5. erm, penah nampak keta polis lancer tuh~
    dgr cite, PDRM bli keta tuh sbb nak cegah kes lumba keta kat highway johor dlu tuh~
    tp skang dah takde, so diaorg bahagi2 lah kot kat setiap negeri~huhu

    ReplyDelete
  6. sian polis malaysia ni.. patutnya polis malaysia tukar semua kete polis.. baru gah sikit.. hehe.. yang last sekali tu saya nak beli juga lah..

    ReplyDelete
  7. wahh..italy punya polis pakai lambo rupanya.. saya peminat setia lambo.. :) lambo murcielago lp640 ♥♥♥ moga polis polis tu lakukan tggjawab sebaik mungkin..

    ReplyDelete
  8. RB: nak jugak ker..bule2..hehe..
    Scha: betol2..hope msia pon pkai la kete sejenis nie jgk nnti~

    ReplyDelete
  9. gak pernah kepikiran ma jenis... mobil yang di pakai..
    bisa jadi ide potingan ni...

    mampir balik ya

    ReplyDelete
  10. keta pa pun ....tapi yang penting khidmat mau cepat tpat dan berkat...betul x

    ReplyDelete
  11. betul tu..mksd sye di cni klo ade kete cmnie keje polis jdi lgi mudah..hehe~~

    ReplyDelete
  12. best kalo jadik polis kat italy.. hehe.. leh sesah kete puas2..

    ReplyDelete
  13. polis negara kita kena setanding gan negara luar...
    tukar keta hehee

    ReplyDelete

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®