Home ChemistryAward Nuffnang WW Novel Guru PT3

Friday, August 20, 2010

:: Permohonan Jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah Gred DG 41 ::

tadi baru sahaja selesai mengisi borang permohonan ini..
dulu dah selesai dengan KPM
sekarang nie aku nak cuba nasib kat MARA plak..
tak salah kan..
mana tahu rezeki aku kat MARA ke..
nie pun baru tahu tadi dari Ana tonjeng
kalau tak..sampai bila2 pun aku tak tahu..hehe..

iklan nie baru je keluar semalam seperti di bawah:
Tarikh Paparan : 19 Ogos 2010
so, aku takde la lambat pun..terlalu awal kot..
orang kater semangat siot!!
haha..pedulik ape aku cakap orang..
yang penting aku da settle isi sudah..
ko ade? haha~~

subjek2 yang ditawarkan:
Bahasa Melayu  Ekonomi  Bahasa Inggeris  Money & Banking  Bimbingan & Kaunseling  Undang – undang  Biologi  Pengurusan & Perniagaan  Fizik  Pemasaran  Kimia  Mandarin  Matematik  Keusahawanan @ Enterpreneurship  Pendidikan Jasmani & Kesihatan  Logistik  Pendidikan Islam & Tahfiz  Kemahiran Hidup  Perakaunan  Geografi  Sains Komputer  Media  Sejarah/Sivik

nak tahu lebih lanjut sila ke iklan:

tarikh tutup iklan nie pulak seperti di bawah:

so..pada sesiapa yang berminat sila la isi borang ini pada laman web MARA..
kat sini ada link tersebut:


lepas tu jangan lupa untuk semak laman web MARA
untuk mengetahui keputusan menduduki ujian kecenderungan keguruan MARA
bermula tarikh 11 Oktober 2010 nanti..


PERINGATAN: korang boleh kemaskini sebanyak 3 kali sahaja..
so isi la betul2 ok..jangan salah isi..
nanti da terlebih 3 kali dah tak boleh isi sudah..


so kepada kawan2 UPSI or IPTA lain yang memang sedang menganggur..
sila lah isi ye..kot2 rezeki anda kat sini kan..hehe..


p/s: asyik isi2 borang je..bila nak dapat kerja..sadis~~~

ღ †♄@ηкṧ ƒøℜ яℯα∂ḯηℊ!(>‿◠)✌ ღ

14 comments:

Hanis Azla said...

all the best... InsyaAllah ada rezeki dapatlah tu nnt..

HaNTwO said...

mintak je selagi ade open keje... kalo dpt masuk gomen perghhhhh memang best...terjamin idup ni..heheh

Tomato Gurl's Life said...

cik tom pn nk try mintak..hehe..nice info dear..thanks n good luck ye!!

Balqis said...

tengkiu sume..hehe~~

Aidi-Safuan said...

huhu..good luck! dah dapat nanti, jangan lupa blanjer. :P

Balqis said...

blnjer? haha~~ alamat sume org mntk blnje nnti..pokai suda..hehe~~

Ted Hardy said...

aku PPPS dg41 under KPM
tringin gak nak mintak mara ni mana tahu leh ngajar KPM ke kan

Anonymous said...

salam... ko intak cikgu apa yr... aku ada jgk mohon... tapi xtau dapat ke.. sbb aku amik pendidikan khas.. aku mintak cikgu KHB.. ijazah ko bidang pendidikan apa...

saja nak tau mn tau.. leh kongsi2 info :)

Anonymous said...

saya nak semak status keputusan ujian kecenderungan, tp x jumpa pun kat mana nak check..tolongg..

Anonymous said...

saya pun nak semak jgk, dah puas cari link kat web mara ,,tak jumpe2...nak semak kat mane ni?? ade yg boleh membantu??

Anonymous said...

salam..saya nak tanye..confius nie..semakan keputusan ujian kecenderungan keguruan MARA 2010 ini adalah kepada sesiapa yg telah duduki ujian tersebut ke? bila pula ujian tersebut diadakan..mcm ne nk check ye..ada sesiapa boleh membantu?

velvet said...

Salam...

saya pun ada apply untuk PPPS MARA ni..ujian kecenderungan tu diadakan esok pukul 10AM di pusat2 yang telah ditetapkan..pada siapa2 yg dah apply tu, jangna la malu2 check kat website MARA yek..good luck!

P/S takutnyer nak amek test tue sokk..huhu..

::kisah::kasih::aisya:: said...

good luck...menarik blog awk...cane wat cantik2 ye??

Anonymous said...

12 Dicember 2011 ade ujian pesonaliti katKKTM Branang..
Ade sesiape yg ade penagalaman abik ujian tu tak...

Najib :)

Copyright © 2008-2014. All Right Reserved. Miss Balqis@2014