Friday, October 10, 2014

Penjelasan Nuffnang: CPUV Ada Masalah!



Jawapan eksklusif dari Nuffnang!

Kepada sesiapa yang mempunyai CPUV yang terlalu banyak, nampak macam luar biasa sangat, diharap anda bersabar. 

Saya pun cukup hairan sangat, kenapa tiba-tiba Nuffnang memberikan CPUV @ BE yang sama dalam bentuk gandaan? satu iklan sampai 2 atau 3 kali CPUV. mana pernah Nuffnang buat selama nie. sepanjang saya jadi blogger selama 7 tahun, ini adalah kali pertama Nuffnang memberikan longgokan @ bundle CPUV yang terlalu banyak. contohnya CPUV dari blog saya seperti gambar di bawah:


Mana pernah saya dapat CPUV sebanyak ini? pelik! luar biasa tetapi weird!

CPUV saya sebanyak 21 ads! 

Betul ke saya dapat 21 CPUV? ishk..saya musykil sungguh. tak mungkin! mana pernah Nuffnang buat macam nie? seperti yang anda tahu, Nuffnang memang kedekut CPUV sikit, pilih blog yang maju dan banyak visitor. takkan tiba-tiba Nuffnang bermurah hati nak bagi selonggok CPUV pulak?

Lalu saya menghantar ticket kepada pihak Nuffnang semalam untuk bertanyakan mengenai isu double triple CPUV ini.

Rupa-rupanya, Nuffnang sebenarnya mempunyai masalah teknikal sedikit pada bahagian admin CPUV. sebab tu ada nampak CPUV yang beranak-pinak. Berikut adalah penjelasan dari salah satu staff Nuffnang:


translation? boleh jer. saya guna incik Google translate..hehe

Kami ingin memohon maaf atas kesilapan, kami sedang mengemaskini halaman admin kami untuk CPUV, oleh itu satu kesilapan telah dibuat tetapi jangan bimbang, perkara ini akan diperbetulkan tidak lama lagi.


so, semua blogger dah clear dengan penjelasan ini? diharap blogger lain jangan kecewa la ye. don't frust-frust eh. CPUV tengah "demam" tu, sebab tu dia meracau meroyan sikit..hehe. CPUV yang dah berganda-ganda tu tak perlu dikira. bila dah "sihat" nanti semua CPUV yang double triple itu akan ditarik balik, tinggal 1 jenis CPUV jela..jeng jeng jeng. jangan dah baca korang pi tarik tisu pulak! :P


Hope Nuffnang Get Well Soon! hehe! :D


lovenota : tapi merasa jugak la dapat 21 CPUV. banyak tu..haha!

53 comments:

  1. ramai blogger duk pos kat fb,hepi pasal cpuv berganda ganda ni.

    ReplyDelete
  2. nasib baik tak ada cpuv yang lekat. kalau tidak kompem frust. hehe

    ReplyDelete
  3. setakat ni tak pernah kena lagi. :) singgah bw

    ReplyDelete
  4. Ooo....bru tau..nasib baik satu iklan tuh aje yg gandaan smp tiga...yg lain sume satu n dua je,,,,, lgpun memg tak arap sgt earnings kalo cpuv byk sbb memg sket je dpt...huhuhu

    ReplyDelete
  5. Ooo....bru tau..nasib baik satu iklan tuh aje yg gandaan smp tiga...yg lain sume satu n dua je,,,,, lgpun memg tak arap sgt earnings kalo cpuv byk sbb memg sket je dpt...huhuhu

    ReplyDelete
  6. Maaf sy x sempat join ga..lama dh x on og guna pc o laptop.guna fon ja.
    Thanx coz sudi jmput sy n join miniga sy.
    Ptt la penuh ja cpuv sy..x pernah2 dpt sblm ni.

    ReplyDelete
  7. @Mimi Azirah
    betul..kalau CPUV banyak sangat memang sikit jela earning yang dapat.
    sepatutnya CPUV dapat satu je. tak ada CPUV yang double triple

    ReplyDelete
  8. @NaZiRaH @ Ezyra
    tak apa :)

    yep, memang ada masalah CPUV sebenarnya. tunggu la CPUV yang sebenar muncul :D

    ReplyDelete
  9. ooo begitu rupenye....
    tgk blogger laen jeles jugak

    ReplyDelete
  10. @hidayu ayumie
    xdpt ke? hehe. xpe..itu hanyalah sementara :P

    ReplyDelete
  11. Oh Samantha Tew masih kerja dekat sana lagi ek...

    Dulu pernah gak la dapat 13 CPUV serentak.. habis kempen. Terus cash out. Cukup untuk renew hosting blog setahun...

    ReplyDelete
  12. ala. .ye ke baru nak heksaited...keh keh!

    ReplyDelete
  13. 18? pehh kaya la kak. kehkeh
    tuulaa pelik jugak.. dpt skali banyak.. thanks sharing ye kak :D

    ReplyDelete
  14. meh kita semua tunggu update sebenarnya :)

    ReplyDelete
  15. sy ada 8 cpuv semua on going & iklan campaign tu pun kerap muncul kt blog & earning stp hari meninggal.confuse takkan.kesilapan teknikal juga.earning terkumpul pn akn di tarik blk.ke sbb bkn sekadar be tp iklan be tu pun aktif kt blog.klau tarik blk dgn earning agak tidak adil

    ReplyDelete
  16. Hehe... Thanks share... Tak kisah pun benornya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy nye iklan yg SME tu je bergnda.. Yg lain mmg satu-satu je...

      Delete
    2. Sy nye iklan yg SME tu je bergnda.. Yg lain mmg satu-satu je...

      Delete
    3. Sy nye iklan yg SME tu je bergnda.. Yg lain mmg satu-satu je...

      Delete
  17. @Suria Lekatlekitgurl
    awak dah salah faham nie. maksud yang ditarik balik tu diorang hanya tarik balik yg double triple je. so, hanya ada 1 jenis CPUV sahaja. mcm biasa.

    ReplyDelete
  18. @Maria Firdz
    yg SME tu je yg berlaku kesilapan kut. yg lain masih paranormal :P

    ReplyDelete
  19. @Cik Nadyya
    tuh la..haha..tp itu semua dusta belaka :P

    ReplyDelete
  20. @Bro Framestone
    blogger otai mcm bro mmg xbole lawan :P

    ReplyDelete
  21. Terkejut gak dpt cpuv berkoyan koyan ni..tapi dlm masa yg sama syak NN tgh ada problem..xde hal..dulu pun penah jd gak..

    ReplyDelete
  22. Owhh huhu...thanx share....sy nye cpuv xbnyak mcm org len.. Tp alhamdulillah smlam da cashout... Hope xde maslah teknikal... Hihi

    ReplyDelete
  23. Patut la... pelik bin ajaib... tgk berderet2 cpuv... hehehe so tak perlu la nak beria sgt publish entri... haahahahah

    ReplyDelete
  24. @Nora Karim
    haha..memang x beria nk update pun..hihi :P

    ReplyDelete
  25. hahaha samalah dengan KM dapat 12 CPUV.. pelik sungguh... tp mmg rasa mcm ada masalah teknikal hehe..

    ReplyDelete
  26. takpelah.. anggap aje bukan rezeki.. teman malas nak pikir sangat.. sebab sebelum ni pun, earning teman dari nuffnang bukan sebab dari BE pun.. semua sebab ada yang sudi singgah n klik.. tu pasai teman terkejut awat dapat BE banyak bebeno.. ha3.. hepi memang hepi.. pelik tetap ada.. heee..

    ReplyDelete
  27. Oooo, patutlah ramai blogger yg suka suki dpt byk cpuv. Kesilapan teknikal rupanya..

    ReplyDelete
  28. Hehe... Thanks share... Tak kisah pun benornya...

    ReplyDelete
  29. sy dpt 24 cpuv. tu la mmg dah dpt rasa mesti ada mistake dlm sistem nuff. apa pun hepi la jugok lepas menunggu betapa susahnya cpuv nak melekat. harapan palsu dpt cpuv byk2..haha

    ReplyDelete
  30. hehe sudah ku jangka.. sistem error punya pasal

    ReplyDelete
  31. tak kisah pun pasal anak pinak tu...janji salah satu tu berjalan...sbb setiap satu tu mesti valid jugak.. :)

    ReplyDelete
  32. Kita tunggu dan lihat jelah apa yg akan berlaku. Sy pun ada byk jgk, sampai 14. Harap2 semuanya okey

    ReplyDelete
  33. Hehehe..CPUV pun kekedang sakit juigak..nasib baik tak dapat berganda kalau tak mesti frust t..hehehe :)

    ReplyDelete
  34. kita je xdapat cpuv...hu3...kena demam panas kot cik nuff ni

    ReplyDelete
  35. Hehe... Thanks share... Tak kisah pun benornya...

    ReplyDelete
  36. Ohh begitu rupanya.. tapi tidak kisah sangat bkn masyuk byk sgt utk satu iklan.. ada sesat satu je yg double untuk sekali on going.. apapun thanks utk penjelasan nih..

    ReplyDelete
  37. Salam! Haha..akhirnya terjawab juga kemusykilan daku ni..mmg agak pelik, dah brape minggu nuff senyap, tbe2 byk lak sekaligus dpt..aiyoo~ haha baik, dah tolak2..akhirnya tggl 5 sajer...siannya...tp xpelah, ade jugak, haha :p thanx for sharing this :)

    ReplyDelete
  38. Oo.. ini ka puncanya, terungkailah misteri CPUV yang berderet itu. :D

    ReplyDelete
  39. laaa... huhuu sedeh!!! baru nak excited 1sttime dapat CPUV. Anyway! kena tunggulah... true or false

    ReplyDelete
  40. aha..itu ke puncanya..ramai rakan blogger yg sis JM kenal telah update dlm blog mewar warkan dorang dapat cpuv byk sgt!! semua gembira ahaha..rupanya ada masalah teknikal..sib baik akak dpt 1 je bulan nih

    Done followe yg ke #1997

    ReplyDelete
  41. oo patut pun sy pnye sme mcm tu..

    ReplyDelete
  42. Hehe. Nuff demam minyak naik kot. Sy pon dpt bnyk. Tapi seronok tgk bnyk on going even hakikatnya sen nya tak naik pon. 0.00 nuff kasi. Hehe

    ReplyDelete
  43. macam mana ya nak betulkan feed tu ?? boleh tolong tak ?

    ReplyDelete

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®