Wednesday, October 29, 2014

Double-Triple CPUV & CPUV #170


Hari ini dapat CPUV baru. agak lama saya tak update mengenai CPUV. 
terlalu banyak yang Nuffnang bagi, so letih pulak nak tengok. 
sebab panjang berjela-jela..haha. 

Terima kasih Nuffnang sebab bagi CPUV yang memang banyak pada bulan Oktober. 
memang pecah rekod la. rasanya first time Nuffnang bagi macam nie kot. yeke?

CPUV Lan Berambeh


Lan Berambeh adalah CPUV yang ke 170. 
CPUV yang lain pun masih lagi berjalan, contohnya:
Transitions Optical
Win a 3 Days 2 Night Trip to Macau
MGIA Parent Campaign

Keseluruhan CPUV yang masih berjalan sebanyak 10 CPUV atau 26 type of ads

CPUV yang double triple tu kita kira sebagai satu jenis CPUV disebabkan ia dari CPUV yang sama. bezanya, kalau kita ada 3 atau triple CPUV yang sama, maksudnya iklan tersebut akan keluar di ketiga-tiga ads di blog anda iaitu di Large Rectangle (LR), Skycrapper (SC) dan Leaderboard (LB) tetapi dalam amount yang berbeza. kalau keluar 2 atau double CPUV je, maknanya hanya ada 2 tempat yang ia akan keluar. contohnya, saya punya CPUV "British Council", saya memang perasan dia hanya keluar di bahagian LR je. tempat lain memang takde keluar pun. sebab saya hanya ada 1 ads dari "British Council". 

Hal ini telah dijelaskan oleh pihak Nuffnang, iaitu James Khor. lama dah tapi baru sekarang nak share. hehe. maksudnya sekarang Nuffnang dah pisahkan mengikut jenis ads sama ada Large Rectangle, Skycrapper dan Leaderboard. cuma kita je yang tak tahu yang mana satu amount untuk LR, mana yang untuk SC atau LB. 

nuffnang

berbalik pada cerita CPUV yang ke-170 ini, saya hanya dapat 1 jenis ad je, tapi tak tahu position ad yang mana. maklumlah tengahari nie Nuff selalu tido je..hehe

apa maksud Lan Berambeh? 

Perkataan “lan berambeh” adalah perkataan bahasa tempatan Sarawak. 
“lan” bermaksud mari, sila, ayuh atau jom.
Manakala perkataan "berambeh" pula bermaksud melawat, berkunjung, bersantai atau bermalam ke sesuatu tempat atau lokasi
.
Berambeh sebenarnya menggambarkan corak kehidupan masyarakat Melayu yang tinggal di sesebuah rumah orang lain dan dianggap seperti saudara-mara sendiri.

so, ayuh berkunjung


Iklan sikit:

Kepada semua anak-anak Sarawak yang menetap di seluruh Semenanjung Malaysia sama ada bekerja ka, belajar ka, ngekot laki kerja atau apa apa jak lah. janji orang Sarawak yang berada di Semenanjung.  
Ada berita gembira tok. 
Program Lan Berambeh Anak Sarawak 2014 
Tempat : Perkarangan Stadium Bukit Jalil 
Tarikh : 31 Oktober hingga 2 November 2014. 
Tahun tok banyak aktiviti menarik. Boleh datang sik?Tolong sebar benda tok.

tak faham? haha. tak faham tengok je gambar di bawah:


Karnival Lan Berambeh Anak Sarawak 2014


Karnival Lan Berambeh Anak Sarawak 2014

Karnival nie tak semestinya untuk orang sarawak je. 
sesiapa pun boleh join meramaikan karnival nie. 

kalau cakap dengan mak saya, mesti dia nak pergi nie.
tapi jauh. tak larat kut. hehe :P


terima kasih Nuffnang atas CPUV yang banyak itu
dan terima kasih pada anda yang melawat blog saya dan klik iklan-iklan saya

26 comments:

  1. owhh baru fhm..sbb baru perasan ada banyak plak CPUV untuk satu iklan..rupanya ikut katagori..hihi TQ info

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. 3 jenis ads, 3 cpuv la dpt :D

      Delete
  2. Sekali ada 26 cpuv on going? Wow! Tahniah mommy Irra

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. biase2 je nie kak..tengkiu :D

      Delete
  3. Replies
    1. alhamdulillah..hehe. org lain pun berjela2 jugak :D

      Delete
  4. begituu kisah nya.. jom berambeh. hoho

    ReplyDelete
  5. Salam, owhhhh patutlahhh...rasa hari tu su dpt tau dpd blog awk juga tntg isu triple adv tu, katanya sistem nuffnang ada somthing wrong sikit...rupa2nya camtu ya..haa baru faham..thank Q beri penjelasan psl ni..haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. memula nuffnang kate ade masalah. lepas tu depa bgtau sbnrnya mmg gitu sistem diorg skrg nie. kite ikot jela asalkan ada cpuv tu. hehe

      Delete
  6. tahniah dpt CPUV banyak..yg terbaru nI AB dapat British Council je. Yang Lan Berambeh tu takde rezeki kot. huhu

    ReplyDelete
  7. Wahhh tahniah balqis..
    Ayu pom.bknnye paham sgt pasal cpuv ni...

    ReplyDelete
  8. ohh. patutlah gitu. dia asingkan rupanya. hehe. thanks balqis :)

    ReplyDelete
  9. Best kalau earning dapat banyak....

    ReplyDelete
  10. Wah, tahniah2 :) Bulan ni memang rezeki lebih kan? Cik Mimie pun macam tu jugak..myb sebab birthday kita bulan 10 kot Cik Balqis..nuffnang bagi hadiah CPUV bebanyak..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..memndai je mimie kann..hihi XD

      Delete
  11. oh, macam tu maksud dia sebenarnya. baru saya tahu. haha.. mekasih cik Balqis inform ^^,

    banyak tu CPUV. tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer..hehe..

      semua org pun banyak berderet gini.. :D

      Delete
  12. Tahniah Qis... berderet-deret gitu..

    ReplyDelete

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®