Thursday, July 24, 2014

Nahas MH17: Asrul Samad yang kurang CERDIK mengenai Kotak Hitam





Kepada Asrul Samad:

Kenyataan awak di atas menggambarkan KEBODOHAN awak sebenarnya. rasanya seluruh rakyat Malaysia sedang mentertawakan anda disebabkan status anda ini. sebelum buat sesuatu kenyataan tu, selidik dahulu baru post. 

Apa itu kotak hitam?

Nak tahu kotak hitam tu apa? bagaimana rupa kotak hitam? 
wahai saudara Asrul Samad, mari saya ceritakan kepada anda mengenai Kotak Hitam ataupun dikenali sebagai 'Black Box'

Menurut Ensiklopedia, Kotak hitam atau black box adalah suatu nama gantian yang digunakan bagi merujuk kepada beberapa alat rakaman dalam bidang pengangkutan - umumnya merujuk kepada perakam penerbangan (perakam data penerbangan (FDR) dan perakam suara kokpit (CVR)) dalam kapal terbang, perakam peristiwa kereta api dalam kereta api dan perakam data peristiwa dalam kereta. Kotak hitam bersaiz kotak kasut, berat sekitar 10kg, dan warnanya masa kini adalah warna jingga. Ia diperbuat dari aluminium, dan direka agar tahan hentaman yang kuat, kebakaran dan tekanan tinggi. Sungguhpun perakam penerbangan ini pada asalnya dicat hitam, warnanya ditukar pada jingga/merah bata bagi memudahkan ia dilihat oleh pencari dan penyiasat sekiranya pesawat itu mengalami kemalangan.




See saudara Asrul Samad, warna terkini adalah warna jingga ye, bukan warna hitam!

saya bukannya menyokong mana-mana parti, tetapi kenyataan dia mencerminkan diri dia sendiri. saya sangat terhibur dengan "lawak"nya pada hari ini.

nak kenal dengan beliau? 

peristiwa penuh Nahas MH17 boleh dibaca di blog saya --> sini


lovenota : Tutur kata mencerminkan Keperibadian :)


4 comments:

  1. err apa daa..nak up status pakai kepala otak la..bkn kepala lutut..hehe

    ReplyDelete
  2. @Mime MF
    rasanya die memang pakai kepala lutut..ngeee :P

    ReplyDelete
  3. adoikh mesti tak mengikuti prkembangan semasa ni . muni masa mula2 dulu pon ingt kotak hitam ni wrna hitam tapi rupanya warna oren/jingga . . adeh rasanya dya ni kena org pergi lecture dya sekali baru berakal kot . hahaha :p

    ReplyDelete
  4. @Sweethoneybelle
    ituh le..otak kasi "brain-wash" kate org..hihi :D

    ReplyDelete

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®