Sunday, November 09, 2014

Hidup Ibarat Roda




Life is like a wheel. 
Sooner or later, it always come around 
to where you started again

Just because something isn't happening to you right now, 
it doesn't mean that it will never happen

One day it will get to you,
you will someday feel what i felt.
you will one day experience what you did to me.
all the pain that you caused me
will come back to you someday.

Life is just like a boomerang.
doing bad things to others
and karma is turning back double to you

What goes around comes around.

karma in english,
kifarah in islam :)



17 comments:

  1. betul...what goes around comes around :D

    ReplyDelete
  2. yap ~ kan... apa yang orang buat kat kita, or kita buat kat orang, sooner or later mesti akan dapat balik... so, pikir dulu sebelum buat.. ehehe

    ReplyDelete
  3. Betul...ari nih kita kecewakan org suatu hati nti kita akan kecewa

    ReplyDelete
  4. hmmm.....terbaik..

    ReplyDelete
  5. Setuju sangat. Jangan leka nanti sampai rasa laa ;)

    ReplyDelete
  6. Dah pernah rasa dan kadang2 terfikir apakah orang itu merasakan yg sama?
    Apapun, hidup sendiri lebih penting utk difikirkan, yg penting jangan buat pada orang kalau taknak kena perkara yg sama. Dah serik. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  7. alahai. setuju.. bak pepatah biar org kecewakn kite, jgn kite kecewakn die.. :')

    #gambar lukisan rusydiee ni laki2 hnsem2.. kadang2 rasa mcm nak bcinta dgn laki dlm lukisan ni je.hahaha XD

    ReplyDelete
  8. what you give, you'll get back. ^_^

    ReplyDelete
  9. Yup idop bagaikn roda..
    skg dia kenekan kite..
    nnt allah akan.bg balasan same kt dia

    ReplyDelete
  10. Menunggu karma - nidji.
    Tetiba. Buat baiklah dgn semua orang walaupun sukar :)

    ReplyDelete
  11. oh, second time baca gmbar tu baru faham. betul. kenalah consider juga perasaan orang lain. kalau memang nak berpisah, cakaplah elok-elok. saya pernah kena macam ni juga. senyap je, alih2 dah kawen lain lelaki tu..x bgtahu apa2 pun. mmm..

    ReplyDelete
  12. Yang susahnya kalau jumpa orang yang x pernah nak ambil iktibar dari kesilapan lalu.

    ReplyDelete
  13. BETUL...agreed sgt.jgn sesekali meluka kan hati seseorang kerana Allah akan byr cash antara cepat or lambat je

    ReplyDelete
  14. Jangan sesekali kecewakan perasaan orang kalau tak mahu dikecewakan
    Betul macam gambar ni. Kalau tak kena kat kita, maybe kena sanak-saudara kita.

    ReplyDelete

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®