Monday, September 15, 2014

Cabaran 30 Hari # Hari 15: Surat kepada Nuffnang


#Cabaran30Hari #KelabBloggerBenAshaari



Hari 15 : Surat kepada seseorang


Well, kebetulan semalam Qis hantar surat layang pada pihak Nuffnang mengenai perkara yang terlintas dalam otak fikiran ente. ini pun dikira surat kepada seseorang, kan? hehe


Menurut soalan di atas, Qis tanya bagaimana ingin menjadi salah satu blogger di mana entrinya termasuk di dalam iklan yang ditulis "Promoted Content". sebab saya tengok entri blogger lain ada je menari-nari di iklan Nuffnang yang bertulis Promoted Content. agak jeles di situ ye..hihi.

Pihak Nuffnang telah menghantar feedback pada saya pagi tadi. cepat dan tangkas ye kerja mereka. so, ini jawapan dari pihak mereka.


So, translate please! pedih mata baca english version. *siapa suruh tanya dalam english..haha*
Hi Balqis, 'Promoted Content' adalah produk terbaru daripada Nuffnang yang beroperasi seperti iklan banner untuk kempen Nuffnang. Ahli komuniti yang terpilih mengendalikan perkhidmatan 'Promoted Content' menjalankan iklan di bawah iklan model CPUV atau CPC dan dikreditkan pendapatan seperti biasa bergantung kepada unique views (CPUV) atau clicks (CPC). Ada kalanya, penulis blog tertentu yang tidak dapat menerima kempen CPUV / CPM tertentu disebabkan oleh terlalu banyak persaingan dengan blog lain dalam komuniti kita, oleh itu "Promoted Content" berfungsi sebagai satu lagi peluang untuk menjana pendapatan. Berharap ini dapat dijelaskan. Terima kasih dan semoga mendapat hari yang baik! :)
kelakar nauu kalau Google Translate eh..haha :P

Ini bermaksud, agak susah untuk saya mendapat tempat dalam "Promoted Content", maklumlah saya hanya blogger cikai-cikai je. tak seperti blogger-blogger lain macam uolss kan? hehe. 

Apa-apa pun, tahniah pada blogger yang terpilih dalam "Promoted Content" dan keep up blogging! bagi blogger yang lain, berusaha lagi untuk menjadi Top Blogger dalam komuniti Nuffnang supaya entri anda pun boleh terpilih dalam "Promoted Content".


lovenota : lepas salah satu cabaran. mati kutu sebenarnya nak buat surat apa..hehe :P

Cabaran 30 Hari Hari 1 | Hari 2 | Hari 3 | Hari 4 | Hari 5 | Hari 6 | Hari 7 | Hari 8 | Hari 9 | Hari 10 | Hari 11 | Hari 12 | Hari 13 | Hari 14 | Hari 15 | Hari 16 | Hari 17 | Hari 18 | Hari 19 | Hari 20 | Hari 21 | Hari 22 | Hari 23 | Hari 24 | Hari 25 | Hari 26 | Hari 27 | Hari 28 | Hari 29 | Hari 30 |

23 comments:

  1. haha.. gelojoh mama tengok.. surat cinta kat dorang rupanya.. hahaha.. hampeh!!!

    ReplyDelete
  2. @Norhasniza Khalid
    alahh mama. surat cinta jugak nehhh..hikhik :P

    ReplyDelete
  3. Semoga blog Ceritera Cinta terpilih untuk Promoted Content Nuffnang kelak ^_^

    ReplyDelete
  4. @Ayuni Rafilah
    aminnn..haha. tp brangan jauhh tu. tp cpuv pn da bersyukur :)

    ReplyDelete
  5. jeles je tgk diorg punya iklan nuff kan...

    ReplyDelete
  6. kunjungan balas..........

    Post saya dah selesai ditulis.

    ReplyDelete
  7. hahahah... ingatkan surat untuk siapa tadi

    ReplyDelete
  8. Insyallah...satu hari kalau awak berpeluang pun awak akan dapat opportunity yang begitu. Huda doa kan awak ok. Oh ye, apa - apa pun usaha tangga kejayaan. Usaha untuk menaikkan nama blog, Insyallah. Trust yourself,ok =D .

    ReplyDelete
  9. surat cinta kepada incik nuff..hihi

    ReplyDelete
  10. @Mama Myja
    dah xde idea lain nk buat..ini pun dikira kan :P

    ReplyDelete
  11. @Nur Farahuda
    hehe. tapi kdg2 busy nk menaikkan nama blog sendiri. so blogger moderate je yg mampu :)

    btw thanks for the spirit :D

    ReplyDelete
  12. @Anizz Annisa
    incik Nuff kan yang paling disayangi dan disukai ramai..hehe :D

    ReplyDelete
  13. hahahaha..nasib baik ada translate...

    ReplyDelete
  14. @miya amira
    yela..tak paham aa. english dia stail british. hikhik :P

    ReplyDelete
  15. semoga cita2 nak jadi promoted content tercapai... haha, teringin jugak sebenarnya tapi cam sedar diri plak hanya blogger marhaen...

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah menjawab persoalan yang bermain di minda selama ini. Thanks :)

    ReplyDelete

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®