Tuesday, September 02, 2014

Cabaran 30 Hari # Hari 2: 5 Cara Memenangi Hati Anda


#Cabaran30Hari #KelabBloggerBenAshaari


sudah hari ke-2 *dan-dan la hari kedua ek? hoho!*


Hari 2 : Lima cara memenangi hati anda


oh, 5 cara je? sebenarnya banyak! 

paling and most way to attract girl, korang google mesti jumpa punya. haha. 

yeah, for other metropolitan girl, caranya termasuklah belikan cincin diamond, *blink blink blink* kan? tak pun belikan kereta porsche baru, kondominium mewah etc etc etc. eh, ada ape perempuan macam tu. cuma tak tunjuk kat orang jer. dalam hati korang pun mesti ada yang nak cincin berlian kan? tipu la tak nak! haha!


but for me, the 5 easy way to win my heart :
  1. berikan hadiah berbentuk suprise. dari keadaan marah berangin nampak hadiah terus cair weyh! memang takkan jadi marah, terus senyum suka. hehe. hadiah tu bukannya kena mahal, even food such as chocolate pun dah ok. 
  2. selalu belanja makan. tak kira di mana-mana pun asalkan makan. i love to eat. haha
  3. sembang mengenai perkara yang saya suka. contohnya, cerita pasal kucing. memang tak berhenti cakap pasal kucing. 
  4. belanja shopping. itu benda biasa. tapi saya memang suka shopping. belikan kasut ataupun handbag, takpun belikan shawl or blous, memang hati kembang kuncup menerima dengan ikhlas. hehe.
  5. holiday @ bercuti. pergi picnic tepi pantai pun dikira bercuti jugak. as long as release tension, itu dinamakan holiday bagi saya. 

itu je caranya. simple just like me. nak yang susah pun ada. haha


see u at other next challenge.

Cabaran 30 Hari Hari 1 | Hari 2 | Hari 3 | Hari 4 | Hari 5 | Hari 6 | Hari 7 | Hari 8 | Hari 9 | Hari 10 | Hari 11 | Hari 12 | Hari 13 | Hari 14 | Hari 15 | Hari 16 | Hari 17 | Hari 18 | Hari 19 | Hari 20 | Hari 21 | Hari 22 | Hari 23 | Hari 24 | Hari 25 | Hari 26 | Hari 27 | Hari 28 | Hari 29 | Hari 30 |

2 comments:

  1. Betul,, siapa tak suka intan berlian,, hehehe,, apa pun dalam usaha nemenangi hati..kekasih,, ibu bapa,, adik beradik,, sahabat dan sesiapa pun,, hati kita mesti ikhlas lillahitaala..insyaAllah,, amin,,

    ReplyDelete

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®