Thursday, September 18, 2014

Cabaran 30 Hari # Hari 18: Siri TV Kegemaran Anda

#Cabaran30Hari #KelabBloggerBenAshaari




Hari 18 : Siri TV Kegemaran Anda

actually dulu-dulu ada post entry macam nie. tapi, tak apa. saya copy paste je dari entry lama. trafik entry tu pun da banyak. cuba tengok trafik entry nie pulak.

honestly, sekarang saya dah tak tengok TV sebab tak ada TV dalam rumah sewa saya. malas nak beli. saya hanya tengok TV dalam internet je, macam drama-drama boleh tengok kat Tonton kan? so, malas nak beli TV nak pasang Astro bagai. hehe

so, siri TV kegemaran saya dahulu:

1. Sailormoon
masa kecik-kecik siapa yang tak tengok cerita nie memang tak sah. sehinggakan saya download kesemua siri Sailormoon yang ada. Best tengok Usagi yang nakal-nakal ala-ala senget tu. comel je. hehe


atas sekali : Diana on Luna-P, Sailor Star Fighter, Princess Kakyuu, Sailor Star Healer, Sailor Star Maker
2nd row : Super Sailor Jupiter, Super Sailor Neptune, Super Sailor Uranus, Super Sailor Pluto
3rd row : Artemis, Super Sailor Venus, Sailor Chibi Chibi Moon, Tuxedo Mask
4th row : Super Sailor Mars, Eternal Sailor Moon, Super Sailor Mercury, Luna
Bawah Sekali : Super Sailor Chibi Moon, Super Sailor Saturn

Sailormoon ataupun ada yang kenali sebagai "pretty soldier sailor moon" yang nie kartun yang semua perempuan menjadi hero untuk menumpaskan musuh dan melindungi bumi. kartun inilah kartun 1st aku tengok kat TV2 masa tahun 90-an. semua girl dalam nie semuanya cantik-cantik dan sexy. semuanya menggunakan nama sistem solar kita. aku ingat lagi yang sailormoon tuh cakap.."dengan kuasa bulan, akan menghukummu"..haha. memang tak boleh lupa la. 

2. Cardcaptor Sakura
masih lagi menonton kesemua siri sampai sekarang. tak jemu tengok ulang-ulang kali. sangat cute sangat comel! memang addict sangat dengan sakura!


cerita PALING FAVOURITE! cerita ini berunsurkan romantic anime. salah satu siri animasi yang mempunyai high ranking pada masa dulu. dengar-dengar nak buat sambungan tapi sampai sekarang tak ada lagi. sepatutnya buat je. komfirm i tengok jugak uolss..hehe :P

3. Detective Conan

yang ini dah cakap dah masa Cabaran Komik yang anda suka. siri TV pun suka jugak. nampak real pun best jugakk..hehe

4. Boys Over Flower



antara yang paling favourite dalam semua cerita drama korea yang saya lihat. tak ada drama korea yang boleh tewaskan drama yang ini. tengok ulang-ulang pun tak jemu lagi. semua lagu-lagu dalam drama ini sudah dihafal. kemain!


dah tak boleh fikir dah. itu je kot..hehe. bai!

Cabaran 30 Hari Hari 1 | Hari 2 | Hari 3 | Hari 4 | Hari 5 | Hari 6 | Hari 7 | Hari 8 | Hari 9 | Hari 10 | Hari 11 | Hari 12 | Hari 13 | Hari 14 | Hari 15 | Hari 16 | Hari 17 | Hari 18 | Hari 19 | Hari 20 | Hari 21 | Hari 22 | Hari 23 | Hari 24 | Hari 25 | Hari 26 | Hari 27 | Hari 28 | Hari 29 | Hari 30 |

2 comments:

  1. Akma pun minat sgt sailormoon gn cardcaptor sakura nie..best kan..
    Akma ada tag awk join giveaway Shaklee nie..jom

    http://akmahakira.blogspot.com/2014/09/giveaway-saya-nak-vitamin-shaklee-rm500.html?m=1

    ReplyDelete
  2. "Dengan kuasa bulan aku akan menghukum mu" pusing2 smbl tukar baju 5,6 lai

    ReplyDelete

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®