Tuesday, September 16, 2014

Cabaran 30 Hari # Hari 16: Siapa, Bagaimana Anda 10 Tahun lagi?


#Cabaran30Hari #KelabBloggerBenAshaari


Hari 16 : Siapa, bagaimana anda 10 tahun lagi?

dalam 10 tahun yang akan datang, saya akan berumur 37 tahun. 

siapa saya? 

Saya masih lagi seorang Guru yang mengajar di Sekolah Menengah dalam matapelajaran Kimia dan Sains. pada masa itu, saya sudah mendapat Gred DG 44 *riak ke nie? haha* dan mungkin juga sudah menyandang jawatan Ketua Panitia Kimia. kalau nak dapat GC (Guru Cemerlang) tu mungkin jauh kot. but nothing is impossible, right? hehe. dan mungkin juga saya sudah mendapat APC (Anugerah Pekerja Cemerlang)..insyaAllah. saya juga mungkin sudah melahirkan beberapa pelajar yang sering mendapat A+ dalam matapelajaran Kimia dalam peperiksaan SPM. sangat gembira dan berjaya dalam kerjaya.

Saya juga mungkin sudah menghabiskan Master dalam Pendidikan. dan berniat untuk ambil PhD pulak. mana tahu, kan? niat saya untuk sambung belajar memang ada, cuma belum masa yang sesuai lagi. tunggu la beberapa tahun, maybe after my wedding? 

Dalam 10 tahun yang akan datang, of course sudah berkahwin dan mungkin dah ada 4 orang anak *ececehh!*. insyaAllah niat saya berkahwin tu sudah ada dan mungkin akan menyusul pada tahun hadapan. nanti saya jemput uolss datang majlis ek? ngeee :P

Pada 10 tahun akan datang itu, 
kehidupan saya sudah perfect. semua sudah lengkap. 

wah, jujur pulak dalam hal nie ek? haha. 
dah2. takmo cerita panjang-panjang. 

kbai!

:: Selamat Hari Malaysia ::


Cabaran 30 Hari Hari 1 | Hari 2 | Hari 3 | Hari 4 | Hari 5 | Hari 6 | Hari 7 | Hari 8 | Hari 9 | Hari 10 | Hari 11 | Hari 12 | Hari 13 | Hari 14 | Hari 15 | Hari 16 | Hari 17 | Hari 18 | Hari 19 | Hari 20 | Hari 21 | Hari 22 | Hari 23 | Hari 24 | Hari 25 | Hari 26 | Hari 27 | Hari 28 | Hari 29 | Hari 30 |

6 comments:

  1. wahh... takpe.. tanam impian tu yang penting! semoga apa yang diingini akan dicapai dalam masa 10 tahun lagi... amin... hihi

    oh ya, kawen kang jangan lupe jemput.. kiki

    ReplyDelete
  2. as salam tuan tanah...
    semoga semua impian anda tercapai yr..

    tahniah anda ada blog yg menarik.
    jemput blog walking

    www.yatiadam.com

    ReplyDelete
  3. @Norhasniza Khalid
    betul2. kite harus kena ada impian.
    kawen? xde hal mama..hihi :P

    ReplyDelete
  4. @kak yatiadam
    insyaAllah :D
    nnt saya dtg lagi ye kak :D

    ReplyDelete

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®