Tuesday, September 16, 2014

Wak Doyok Berseluar Pendek Nampak Lutut



Gambar Wak Doyok memakai uniform sekolah rendah ala-ala budak darjah 6 yang kecewa kena repeat paper UPSR pada 30 September ini. ada yang mengundang komen negatif. macam biasa la, asyik mengutuk je.. *aku pun sama je dik non, haha*. 


apesal orang ramai cakap nampak comel? kalau budak kecik, yela comel kut..hikhik :P

mungkin Wak Doyok nak kita semua mengimbau kembali nostalgia zaman-zaman dahulu di mana memang budak lelaki sekolah rendah pada tahun 80-an dan 90-an masih lagi memakai seluar pendek ke sekolah. tapi, agak cantik kalau dipanjangkan seluar tersebut hingga ke paras lutut kan? nampak pulak tiang seri yang tak berapa nak kukuh di situ.

komen para peminat:

"wak doyok bodoh tak pandai berfesyen tapi perasan lebih. bila kena kutuk tak sedar cakap orang lain haters,"

"semak aku tengok janggut misai dia tu sumer,,nampak tak bersih,"

"budak sekolah rendah sekarang ni pun dah pakai seluar panjang wak doyok oiii,"

"Oh my, geli tengok muka dia banyak bulu"

"Pe la salahnya pakai panjang sikit bawah lutut. Kalau bukan sebab aurat pun its so hodoh okay!,"

"UPSR bocor ini la puncanya hihi,"

"dia ni kan ada jer publisiti nak di view kan. ntah apa fungsi mamat ni pun aku tak tahu.. artis yang lama berkecimpung tak ada pulak sibuk nak view publisiti mcm ni.. kalau aku sebut fir affendi sebagai contoh kompom yang tak kenal terpaksa google dulu.. padahal artis,"


viral di facebook di mana perempuan cina menegur aurat seorang lelaki islam di mata masyarakat. 


kenapa baru sekarang orang nak menyampah aurat lelaki yang terdedah macam tu? sedangkan zaman kenaikan populariti Wak Doyok dulu memang ada gambar beliau memakai seluar pendek. tetapi, tidak ditegur macam nie pun? kenapa ya?


biasa lah, masa popular dulu tak heran dia nampak lutut pun. baru sekarang nak peduli.


lovenota : mentaliti masyarakat zaman kini yang sentiasa berubah-ubah. |o|


12 comments:

  1. masa dulu orang tak tegur sebab orang tak tak nampak gambar2 dia..masa dulu bukan orang kenal dia pun...tapi sekarang ramai yang kenal..ramai yang mula follow dia kat laman sosial dan nampak gambar2 dia..akak pun bukan orang popular tapi kalau tayang gambar pakai seluar pendek mesti kawan2 tegur tu aurat.kawan2 tegur tak de la sampai masuk surat kabo sebab kita bukan artis.heheh..tapi kalau artis buat satu malaysia la tegur...

    ReplyDelete
  2. @pelangsing ampuh
    zaman-zaman dulu ada la seluar pendek tu..sekarang takde dahh..ehehe

    ReplyDelete
  3. @Diana Rashid
    memang la xde sape tegur kalau kite yg buat..haha
    tapi saya ckp psl gambar naik basikal atas tu. itu gambar masa populari tgh naik. trsebar ape gambar tu smpaikan ade yg buat dp lagi. tp mase tu xde pun yg tegur. itu mksd sy :D

    ReplyDelete
  4. jd artis ni kena pandai bawa diri.. dan jangan pepandai cetuskan kontrovesi. baik jadi umat Islam yang baik dr jadi artis..ehehe..

    ReplyDelete
  5. tulah kan. saya pun tergelak tgk gambar ni. betul apa yg chinese tu ckp. org Islam zaman sekarang patut malu dgn non-muslim yg lebih bnyk tahu tntg agama Islam

    ReplyDelete
  6. @Mazni Munawar
    betul tu. tapi orang islam sekarang dah makin berbonjol sana sini. nampak semuanya. aiseh

    ReplyDelete
  7. kalau ya pun tegur la elok2 ye dok. ini tak dok komen syok sendiri. kalau macam tu orang lagilah marah dan nak buat salah lagi.

    ReplyDelete

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®