Wednesday, September 17, 2014

Wordless Wednesday # 32 : Segmen "Teka Nama Princess of Disney"



tiba-tiba rasa nak buat segmen untuk hari ini. ingatkan nak buat WW je, alang-alang boleh main teka-teka kan?

Hadiah?

so, sesiapa yang boleh meneka kesemua nama iaitu 11 princess dan nama filem, 5 blog terawal yang betul semua akan direview oleh saya. 

 Top-Up RM 10 untuk mana-mana telco bagi pemenang yang 1st betul semuanya.

pemenang diambil bedasarkan post comment yang terawal sekali dan betul kesemuanya. make sure uolss dah follow blog ini okeh. dan buat satu entry mengenai segmen ini. nanti senang saya jenguk blog uols. 

dari segmen ini, anda boleh dapat backlines dari saya. kita boleh saling BW. hehe. good luck! 

tarikh tutup : malam ini jam 12.00 am

kalau tak jumpa pemenang, buat sampai esok. disebabkan jawapan dia senang sangat, buat sekejap jer. siapa cepat dia dapat! hurry! :D

*******

segmen sudah tamat. no participant after this *dah macam retiss dahh*

so, tak ramai yang teka. kenapa eh? yang view punya lah ramai, tapi yang enter beberapa blogger je. kenapa yah?

oh tidak. susahh. 
tak kenal la princess-princess tu.
i tak tengok kartun disney
malas nak teka. sebab tak tahu la.
kenal sikit je. yang lain tu tak berapa kenal la. 

baik-baik. saya faham tu. sebab tak semua tengok kartun. actually saya pun tak tengok semua kartun disney, tapi tahu la juga sikit2. and yang paling latest ialah Frozen..hihi.

so, jawapan bagi segmen ini ilaha:

1. Anna (Frozen)
2. Elsa (Frozen)
3. Rapunzel (Tangled)
4. Ariel (The Little Mermaid)
5. Tiana (The Princess and the Frog)
6. Aurora (Sleeping Beauty)
7. Snow White (Snow White and the Seven Dwarfs)
8. Belle (Beauty and the Beast)
9. Cinderella (Cinderella), 
10. Merida (Brave)
11. Jasmine (Aladdin)

tak sangka tu jawapannya? hehe. actually kalau korang google memang jumpa jawapan pun. saja je buat segmen ringkas :D

Senarai Peserta segmen ini:

1. Eilya Maisara
2. Alien
3. Sophia Hany
4. Cik Ulat Pink
5. Ana
6. Alynn Azman
7. Armila Style
8. Rrsya Eyrdina

diorang nie memang sporting. berani menjawab walaupun takut salah. tapi, kebanyakan mereka menjawab 98% betul. tak apa, lain kali boleh cuba lagi yer :) mesti ada segmen ringkas untuk yang seterusnya. so, yang lain boleh ke blog diorang untuk BW.

PEMENANG UTAMA : Top-Up
Alien

PEMENANG LAIN: Blog review
Cik Ulat Pink

Pemenang utama, cik Alien, sila contact saya melalui facebook. berikan nombor handphone anda untuk saya terus masuk top-up. untuk cik ulat pink, nanti saya review blog anda yer. hutang tu! :D

thanks!

38 comments:

  1. Saya orang first join ? kahkahkah* test jaa xD

    http://hanaexotics.blogspot.com/2014/09/segmen-teka-nama-princess.html

    ReplyDelete
  2. Join sini. Main teka jee :3 kalau salah bukan rezeki lah yee? huee :(

    http://farishaizza.blogspot.com/2014/09/segmen-teka-nama-princess-of-disney-by.html

    Hheehe :)

    ReplyDelete
  3. http://terriblelyou.blogspot.com/2014/09/segmen-teka-nama-princess-of-disney.html - done

    ReplyDelete
  4. hahaha...bgi peluang yang masih muda belia ya..pakcik dah kabur mata tengok ramai jelitawan kat gambar...

    ReplyDelete
  5. http://cikulatpink.blogspot.com/2014/09/wordless-wednesday-32-segmen-teka-nama.html

    Cik Ulat Join ye :) Thanks Invite

    ReplyDelete
  6. http://funnyvelove.blogspot.com/2014/09/segmen-teka-nama-princess-of-disney_95.html

    support akak xD

    ReplyDelete
  7. X de org menang ke?. Akak sy bru bce instruction suruh follow blog akak, sbb guna hp.. so sy dh follow.. sorry

    ReplyDelete
  8. singgah sini. :)

    nurainahanis.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. singgah sini. :)

    nurainahanis.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum.. Lynnn join ..tqsm invite me...

    http://alynnazfiz.blogspot.com/2014/09/wordless-wednesday32-segmen-teka-nama.html

    ReplyDelete
  11. join jugak. Tq jemput join
    http://armilastyle.blogspot.com/2014/09/giveaway-segmen-teka-nama-11-princess.html

    ReplyDelete
  12. join jugak. Tq jemput join
    http://armilastyle.blogspot.com/2014/09/giveaway-segmen-teka-nama-11-princess.html

    ReplyDelete
  13. http://sayasukala.blogspot.com/2014/09/wordless-wednesday-32-segmen-teka-nama.html

    ReplyDelete
  14. alaaaa.. tak sempat nak join tsk tsk.. TT.TT

    ReplyDelete
  15. Xsempat lg pun cuma kenal yg no.3 je.... Sebab rambut panjang.....;-)

    ReplyDelete
  16. Akak ckp jom tgk pemenang.. but bila bka link akak cuma contest semalam je

    ReplyDelete
  17. @Sophia Hany baru publish ha..hehe..sori lmbt sikit :D

    ReplyDelete
  18. @Etuza
    patut pakcik kenal depa semua nie..kan jelitawan tuu..hihi

    ReplyDelete
  19. Haha.. x sngka lngsung no1 tu Anna.

    ReplyDelete
  20. @Sophia Hany
    haha. sebab diorang jadi org biasa..bukan princess kan? tapi hint dia ada. ingat x lepas bangun tido rambut Anna macam gambar tu. betul x?

    ReplyDelete
  21. X. Sy x tgk cerita frozen.. nope semua sy dpt teka walaupun x dlm rupa princess
    . But Princess Anna idk if dia princess.. x terfikir lngsung.. btw congrats for all..

    ReplyDelete
  22. krim penanggal bulu secara kekal, sabun putihkan ketiak..dapatkan di www.cleopatra1001.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. asalam, tahniah kepada yg menang nanti ya

    ReplyDelete
  24. Sangat cute hokeyyy segmen ni....nti jemput hakak lg ye...wiiii....
    www.armilastyle.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. wah wah .. tahniah tahniahh. Actually frust fikir samada anna atau megara num one tuh. Sebab rambut dia takda colour perang sikit sebelah kanan macam anna. Kalau megara pulak colour rambut dia lagi terang dari tu. . hahaha ~

    ReplyDelete
  26. x tau nama princess disney TT^TT huhuhu
    and dah lepas dah pun ahaha XDD

    ReplyDelete
  27. @mila
    insyaAllah ada masa lagi sy jemput lagi :D

    ReplyDelete
  28. @Ana Lee
    ramai yang jawab salah nombor 1. hehe :D

    ReplyDelete
  29. @Junkyo No Hikari
    klo nama anime mesti tau semua neh kann? hahaha

    ReplyDelete
  30. whoaahhhhh... sis tahu 3-4 je kot... tahu muka je laa.. nama mungkin satu dua.. miahaha. tahniah kepada pemenang (:

    ReplyDelete

komen yang baik2 je taw!
thanks! arigatou! gracias! danke! gamsahabnida!
(✿◠‿◠)

Copyright © 2008-2017 by Ⓜⓘⓢⓢ Ⓑⓐⓛⓠⓘⓢ™. All Right Reserved ®